Hos Mommer

12. august 2011

Det er dyrt at være blogger

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:16
Tags: , ,

Det kan godt være dyrt at være blogger.

I dag, da jeg var ovre hos Mia, faldt jeg omgående for den engelske dokumentar om engelsk arkitektur, hun skrev om: The Country House Revealed. Det var lige noget for både englænderne og mig, så jeg undersøgte, om Mia selv havde den i Anglofilia-butikken, men det havde hun ikke. Fluks gik min cybervej videre til Amazon.co.uk, hvor jeg har en konto, så det er alt for nemt…

CountryHouseRevealed

“Dyrt”, sagde hun… “den koster jo kun 13 pund!?” Jaja, men jeg købte også den nedenunder – det var et must, da jeg havde læst om den.
Da jeg så osede lidt videre rundt på Amazon – de har flere varer end Magasin du Nord – faldt jeg over et par sandaler, som jeg pludselig ikke kunne leve uden, og i løbet af no time havde jeg brugt 75 pund. Man behøver (desværre) slet ikke at tage til London for at bruge engelske pund…
Nå. Jeg har da sparet en flybillet. Fortæller jeg John Flækker af grin – men alt dette, bare fordi jeg lige skulle over for at se, hvad Mia har gang i. Det er dyrt at være blogger. I hvert fald en blogger med hang til impulskøb i cyberspace.

Læg mærke til informationerne om filmene – en ny koster 12-13 pund, og i to af tilfældene koster en brugt 22 pund??? Mig ikke forstå.
Stigende priser fører mig direkte frem til at citere TV2 News fra i tirsdags:
Tallet har været stødt stigende fra 2002
Det stødte mine øjne.

Og vi bliver ved økonomien – følgende er plukket fra en information om, hvor meget vi bør give i drikkepenge hvornår og i hvilke lande:
Nogle steder er det nemlig en fornærmelse, hvis du kun lægger et par håndøre, mens du andre steder ikke skal lægge alt for mange

Okay – det er nok lidt forvirrende, at noget kan koste 50 øre, mens flere af den slags mønter hedder 50-ører. Det ændrer dog ikke på, at det hedder håndører, hvilket betegner et noget mindre beløb end det, jeg har spenderet på mig selv i dag.

29 kommentarer

 1. Lige pludselig bliver nice to have tryllet om til need to have, og så er det der internet godt at have ved hånden. Jeg håber, at du bliver glad for dine indkøb. Har du overvejet, hvad du skal bruge dine sparede flypenge til?

  Kommentar af Susanne — 12. august 2011 @ 16:24

  • Ja, det kan hurtigt ændre sig 😉
   Næh… det har jeg ikke tænkt på endnu – men jeg skal nok finde på noget 😛

   Kommentar af Ellen — 12. august 2011 @ 16:30

 2. Det er dyrt at snuse rundt på Amazon, der har jeg også fået brugt lidt håndører på nogle fotobøger.Det gælder sørme om at være lidt standhaftig…;-D God fornøjelse med dine indkøb..

  Kommentar af rejen — 12. august 2011 @ 19:17

  • Standhaftig… hvad er det? 😉 Men tak – jeg skal nok få glæde af dem.

   Kommentar af Ellen — 12. august 2011 @ 20:21

 3. Jeg kender det godt: man sidder lige så stille derhjemme og surfer på nettet, og pludselig opstår det ene behov efter det andet; frem med Visa-kortet og den trecifrede kontrolkode. Jeg har brugt formuer på de dage, hvor butikkerne er lukkede; faktisk tror jeg, at jeg bruger flere penge når butikkerne er lukkede, end når de er åbne.

  Også jeg ønsker god fornøjelse med dine indkøb! Og så en god og herlig weekend til jer begge.

  Kommentar af Stegemüller — 12. august 2011 @ 19:54

  • Uha ja, vi er nok en del, der kan lade os friste at nettets lyksaligheder – det er bare så NEMT at købe ind på denne måde 🙂
   Tak, og du ønskes også en rigtig god weekend.

   Kommentar af Ellen — 12. august 2011 @ 20:23

 4. Hvorfor må vi ikke se sandalerne?

  Jeg forstår så udmærket dine andre køb, for jeg har selv været fristet til dem alle tre for nogen tid siden. Det lykkedes mig dog at tale mig selv fra dem. Øvelse gør mester, og man har rig lejlighed til at øve sig på amazon 😉

  Kommentar af Rasmine — 12. august 2011 @ 20:02

  • Jamen du må skam meget gerne se sandalerne… klik på linket… håber det virker… det gør det for mig, og Amazon nægtede at lade mig kopiere et billede af sandalerne, så jeg måtte nøjes med at linke.
   Øvelse gør mester, ja, og jeg har helt sikkert ikke øvet mig tilstrækkeligt i at modstå disse Amazon-fristelser – men jeg glæder mig meget til at se de film 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. august 2011 @ 20:29

 5. ?? dyrt at blogge?
  Jeg blev nysgerrig. 😉 Jamen, så er det klart, det bliver dyrt.
  Men dejlige ting

  Kommentar af betty — 12. august 2011 @ 20:59

  • Hehe, det var også meningen, at du skulle blive nysgerrig, og jeg er sikker på, at det er nogle gode køb 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. august 2011 @ 21:13

 6. Tillykke med dine nye nødvendigheder! Sådan kan det jo gå.

  Kommentar af conny — 12. august 2011 @ 21:01

  • p.s. Og som altid nyder jeg dine eksempler fra det offentlige rum. Derude er jeg lige ved at tro, at der kun findes genitiv med apostrof-s. Vi bliver nok nødt til blot at observere (og kommentere, hvor vi kan), for det bliver nok ikke bedre (pessimismen er over mig her i ferieperioden).

   Kommentar af conny — 12. august 2011 @ 21:04

   • Jamen Conny dog… vi kan da ikke have, at du går rundt og er pessimistisk i en ferieperiode. Det er et skråplan 🙂
    Men du har ret – der er efterhånden ikke mange, der har styr på det korrekte danske genitivs-s UDEN apostrof, hvilket dog ikke skal forhindre mig i at blive ved med at kæmpe!

    Kommentar af Ellen — 12. august 2011 @ 21:20

 7. Tør du godt købe sandaler online?
  Jeg er helt til webshopping, men fodtøj er bare noget, jeg bliver nødt til at prøve … henne i den virkelige virkelighed. Men det skyldes måske bare mine mærkelige fødder ;-).

  Kommentar af Bente — 12. august 2011 @ 22:01

  • Det er faktisk noget af et sats, for dette er første gang. Tøj tør jeg overhovedet ikke kaste mig ud i, for det, der ser pænt ud på bøjlen, kan se rædselsfuldt ud på mig, men jeg er ret sikker på min skostørrelse, og jeg faldt i den grad for disse sandaler, så det måtte bare prøves af… De var sat pænt ned i pris, så går det galt, vil jeg ikke ærgre mig alt for meget. Jeg ville ikke turde med lukkede sko…
   Jeg er helt med på, hvad du mener, men jeg synes ikke, at du har ‘mærkelige fødder’ – de er da pæne nok 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. august 2011 @ 22:35

   • He he, Ellen, næ, det ‘mærkelige’ går vist også mest på de nedsunkne forfødder ;-). Men håber, du har held med dit indkøb!

    Ang. tøj så har jeg det helt som dig – det skal prøves. For år tilbage forsøgte jeg mig med web- (og postordre-) indkøb, men det var ingen succes, ud over for genbrugsbutikkerne, der modtog det nærmest ubrugte tøj.

    Kommentar af Bente — 12. august 2011 @ 23:22

    • Nåh, så’rn… og tak, det håber jeg også 🙂
     Jeg kender kun én, som med held køber tøj via nettet, men hun er en yderst fiks str. 36 standardmodel uden for meget eller for lidt nogen steder… det gør nok en forskel 😉

     Kommentar af Ellen — 13. august 2011 @ 8:44

 8. He he, jeg føler mig lidt skyldig… 🙂 Bare vent, det skal nok blive værre, for når jeg først får foden længere ind i England og er der halvdelen af året (som er planen, der ikke kan gå hurtigt nok!) – så skal jeg fortælle om en masse gode og fristende sager – fra Amazon og andre…:-)

  Det med priserne kan måske sommetider skyldes, at det er en tidligere indspillet udgave, som er eftertragtet. Eller at varen er svær at finde. Jeg har oplevet, at en lille bitte paperbackbog, som jeg gik efter, kom op i en tårnhøj prisklasse, bare fordi den var midlertidigt udgået.

  En anden ting, der “snyder” på Amazon er, at der tillægges moms på bøger – når de sendes ud af landet. Hvis man køber en bog til ti pund, så forvandles den ved kassen til måske femten pund, fordi der både kommer porto OG moms på.

  Kommentar af Mia Folkmann — 13. august 2011 @ 7:41

  • Du kan også roligt føle dig skyldig – men jeg bærer slet ikke nag 😉
   Årh, halvdelen af året i UK.. SUK… den drøm kender jeg godt, selv om det ikke bliver halvdelen, så dog mere end nu.

   Tak for mulig forklaring på de høje brugtpriser.
   Det er rigtigt, det med momsen, hvorfor jeg kun køber fagligt relaterede bøger via Amazon; mine private køber jeg altid derovre.

   Kommentar af Ellen — 13. august 2011 @ 9:02

 9. Ellen – jeg har lukket min blog, som du er så venlig at linke til. Du kender denne hilsen:

  http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf

  Tak for din venlighed

  Søren

  Kommentar af Søren — 13. august 2011 @ 11:37

  • Jamen dog… så gider du ikke det mere?
   Tak for blomsterne – jeg sletter linket 🙂

   Kommentar af Ellen — 13. august 2011 @ 13:26

 10. Åh Amazon, det er jo bare verdens dejligst butik. Men du har ret, det er alt for let af blive fristet, lige en “lille” ting ekstra 😉

  Kommentar af havehyrden — 13. august 2011 @ 15:33

  • Det er dyrt at have en rygrad som en kålorm 😉

   Kommentar af Ellen — 13. august 2011 @ 17:07

 11. Man kan nu også købe flybilletter på nettet Ellen.. 😉 og det er lige så nemt som at købe DVD’er og fede FLY sandaler..

  Kommentar af Inge — 13. august 2011 @ 15:48

  • Hehe, I know – køber dem udelukkende på nettet 🙂
   Og du har været inde og lure, at jeg købte Fly London-sandaler, kan jeg se 😀

   Kommentar af Ellen — 13. august 2011 @ 17:10

 12. Det kan være dyrt at være blogger. Du må lave dig en affiliatekonto hos Amazon og få del i deres fortjeneste!

  Kommentar af Jørgen — 13. august 2011 @ 20:14

  • Spørgsmålet er om det hjælper, hvis jeg selv er skyld i den fortjeneste 😉

   Kommentar af Ellen — 13. august 2011 @ 20:18

   • Jo, det gør det vist. Jeg fik 0,75€ ved at købe en Rapunzel-dukke, som jeg i øvrigt sparede 50 kr på sml. med pris i DK. Det er ikke mange penge, men mange bække små….

    Kommentar af Jørgen — 14. august 2011 @ 9:35

    • Hmmm. Det burde i så fald overvejes, kan jeg godt se…

     Kommentar af Ellen — 14. august 2011 @ 9:42


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.