Hos Mommer

1. juli 2011

… Men de taler meget …

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:32
Tags: , , ,

P1040107P1040106Hele tiden taler de, de tre damer. Gennemsnitsalderen er lidt over 60 år, og både Sus og jeg har oplevet på vores respektive arbejdspladser, når vi fortæller de unge og yngre piger, at vi skal på tøseweekend i Sverige, at de ser lettere overbærende på os og helt sikkert forestiller sig, at vi sidder og drikker te og spiser ‘After Eight’, mens vi forargede taler om den rædsomme ungdom af i dag og går i seng senest kl. 22.
Jeg tør godt vædde et eller andet på, at hvis de var små fluer på væggen, ville de få sig en gevaldig overraskelse. Og rødme. Talen er ikke altid helt stueren og tonen sommetider meget langt fra salontonen, men for hulen, hvor er det sjovt og hyggeligt. For det første tager vi stadig tråden op, som om vi var skiltes i forgårs, selv om det er over et år siden, vi har været sammen alle tre. Vi har set hinanden, men to og to.
Vi har i øvrigt sølvbryllup i år – Karen og jeg mødtes i 1978, da jeg startede i det firma, jeg endnu arbejder i. Sus kom til i 1986, og vi tre fandt hurtigt hinanden (+ en fjerde, men det gled ud, da hun blev gift). Karen er gået på pension og Sus arbejder et andet sted nu, men forbindelsen bliver vedligeholdt. Vi var berømte/berygtede, da vi arbejdede sammen, for de latterbrøl, der kunne runge gennem hele kantinen, kom næsten altid fra vores bord. Oh, det var tider… folk kiggede storsmilende og sommetider en anelse misundeligt hen til os – vi havde det altid hyleskægt sammen.
Og latteren kan stadig runge – vi behøver bare et enkelt stikord, og vi mindes et eller andet – alle tre ved omgående, hvad der bliver tænkt på eller hentydet til.

Selvfølgelig får vi også ordnet verdenssituationen angående de mere seriøse ting på både ude- og hjemmefront. Der skal spørges ind til børn og børnebørn og følges op på familieforholdene. Vi skal lige have sat den nye regering sammen og klaret både storpolitik og finanskrise. Men vi når det hele – vi har jo en hel weekend.
Lige nu trænger den ene til en middagslur; den anden sidder og læser en artiklel, jeg havde med til hende og den tredje benytter sig af chancen til at forfatte dagens indlæg.
Så er vi alle tre genopladede til at kunne fortsætte til ud på de små timer.

Karen havde en bog med, som hun syntes skulle ligge i Sverige ‘True North – The Grand Landscapes of Sweden’ – det er en bog fyldt med fantastiske billeder, og som jeg glæder mig til at vise John. Og så passer den jo voldsomt godt til den buket, jeg havde sammensat i dagens anledning…

P1040118

Det er åbenbart ved at blive en vane at ligge på maven i Sverige, men denne gang var det mere for ikke at falde ned, da fotografen forsøgte at tippe hele jorden…

P1040140

Græsplænen? Den er megahøj og fyldt med mange forskellige kønne blomster. Jeg bestak i går vores søde nabo med en ramme Carls Special – så kommer han gerne og slår den et par gange mens vi er på ferie – og jeg slap også for det denne weekend Smiley

10 kommentarer

 1. Bra at dere har fullkontroll på både regjering og familie. For hvem skulle ellers ha det?

  Kommentar af Kamelryttersken — 1. juli 2011 @ 17:04

  • Nej da… hvem ellers end vi gamle, kloge kvinder? 😉

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2011 @ 1:13

 2. Så gode kolleger får man kun, hvis man selv er en god kollega 🙂

  Kommentar af Rasmine — 1. juli 2011 @ 17:31

  • Det var sødt sagt, Rasmine – og jeg håber da, at du har ret 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2011 @ 1:14

 3. Uhm – for et ostebord. Når i kun er damer af sted risikerer i ikke at vågne op sammen med ham her:

  😉

  Kommentar af Søren — 1. juli 2011 @ 17:38

  • Nej, det gør vi bestemt ikke – og vi ser så nok heller ikke lige sådan ud om morgenen – vi ryger i hvert fald ikke 😀

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2011 @ 1:15

 4. Uhh hvor det lyder hyggeligt og bekendt, og ” nogen” har lagt sig ned igen.. 🙂 det ligner ikke åkander denne gang.
  John kørte ikke derop den søndag alligevel..??siden du må bestikke dig ud af græsklipning Her i byen bliver festfolket våde lige nu.

  Kommentar af Inge — 2. juli 2011 @ 8:40

  • Nej, det var ikke åkander, men noget nede i vandet 🙂
   John blev hjemme, fordi det regnede, og han så alligevel ikke ville kunne slå græsset.
   Her har det også regnet meget i aftes og i nat, men det er ved at klare op.

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2011 @ 9:04

 5. Nogle folk tror bare at man slet ikke kan grine eller fjolle når man kommer på den anden side af 25.. Muligvis derfor nogle stadig opfører sig som sådan uanset hvor gamle de bliver.
  Det gælder da om at have det sjovt – så hul i alderen!!
  Dejligt at du har dine veninder! Synd for den sidste at hun droppede ud.. Hun går glip af meget!

  Kommentar af Kong Mor — 2. juli 2011 @ 12:17

  • Det er da godt, at man ikke har de problemer – ja… hul i alderen 😉
   Veninder er gode at have, og Anne ved godt, at hun gik og går glip af en masse, men hun valgte sin mand til og os fra. Vi andre tre mente nok, at man sagtens kunne beholde både mænd og veninder 🙂

   Kommentar af Ellen — 2. juli 2011 @ 12:33


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.