Hos Mommer

27. maj 2011

Nu har jeg set en del af Kongernes Nordsjælland

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:20
Tags: , ,

P1030222I går stod den i ’Kongernes Nordsjællands’ tegn. Et nyere koncept, som forskellige virksomheder og instanser i Nordsjælland er gået sammen med Visit Nordsjælland om. Grunden til, at jeg og alle de andre, der deltog i gårsdagens arrangement var, at det (igen) handlede om at promovere event- og konferencecentre; at vise og fortælle os mødeplanlæggere, hvad Nordsjælland har at byde på – også kulturelt. Det skal jo ikke være seriøst det hele, så vi fik gode ideer til hvordan man kombinerer arbejde og pauser, hvis man skal holde et møde eller et seminar – især hvis der er ikke-danskere med som deltagere, hvad der jo ofte er, når man vælger at tage ud af huset.
Det var to ruter at vælge imellem – jeg havde valgt rute 2, som de kaldte Erik af Pommern. Vi startede på Bymose Hegn Kursuscenter i Helsinge, hvor vi hørte på et foredrag af Birgitte Nymann.

Herfra ud i en spritny dobbeltdækkerbus (hvor jeg tog en plads øverst, forrest, så jeg rigtig kunne nyde udsigten) med guide og det hele. Vi blev befragtet ad små og smukke veje til Kysthusene, som var det første Dansk Folkeferie-projekt i Danmark; opført under Stauning-regeringen i 1938, hvor danskerne fik deres første ferielov med ret til to ugers ferie. Ja tænk engang… det er kun godt 70 år siden. Nu brokker vi os jeg mig over, at seks uger er for lidt…
Dagens eneste mavesure opstød skyldes, at Kysthusenes marketingdirektør måtte stå og læse stedets historie op fra et manuskript. Den synes jeg godt nok, at hun burde kunne udenad, for hun var ikke ny på stedet…
Stedet lå pragtfuldt, men bortset fra det, er det ikke et sted, jeg vil anbefale.
Lave noget lækkert spiseligt kunne de dog godt… man er vel dansker, så vi skulle ‘smøres’ med noget mad. New wave-mad vil jeg kalde det – vi spiste nye grannåle, hevet lige ned fra træet! Manchego-ost med ansjoser m.m. ovenpå. Lyssej-kaviar farvet grønt af wasabi. Og andet… det var faktisk meget lækkert, selv om der vist ikke var så mange, der gik til grannålene med den helt store entusiasme.
P1030217P1030219

P1030240Op i bussen igen og videre til Kronborg, hvor den livlige og entusiastiske Christina havde fundet de store nøgler frem for at vise os det Kronborg, man ikke får lov til at se som almindelig turist. Det var naturligvis meget spændende – vi så Erik af Pommerns egen sal fra dengang han i første halvdel af 1400-tallet byggede fæstningen Krogen til at hjælpe ham med at skovle penge ind på den nyligt udtænkte øresundstold, som Danmark tjente helt vildt mange penge på gennem flere århundreder.
Hen til et andet sted på slottet og op ad en spindeltrappe. Op op op, til det næstøverste loft med de imponerende bjælker. Videre op op til øverste loft og derefter ud på telegraftaget, hvorfra de i fordums tid modtog og videreformidlede budskaber vha. den optiske telegraf, der gik helt til Bremen.

P1030234Hvad mener I om at sidde her og indtage en lækker middag med gode venner/familien? Det så enormt hyggeligt ud trods meget højt til loftet og sten over det hele. Der kan dækkes op til 40 personer. (Alle billeder kan med fordel klikkes større.)

Åh, det er svært… jeg tog en million billeder hen over dagen, men er ligesom nødt til at vælge…

Efter Kronborg kørte vi til Konventum, den tidligere LO-skole, som i dag ejes af en privat fond, der ejer lige omkring 1200 værker af danske nutidskunstnere (1969 og senere). Det var et meget, meget spændende sted, som snildt kunne komme i betragtning, næste gang der skal holdes et globalt møde af en eller anden art. Der var kunst overalt og i alle former. Endog (til)byggeriet og de meget trendy træer ved indgangspartiet var kunst.

P1030254P1030249

Loftet i det store auditorium var kunst. Jeg var simpelthen nødt til at spørge vores omviser, om det var kunst eller akustik. Det var kunst…

Og så var der endelig også masser, masser af den ganske almindelige kunst, der sådan bare var malet på ganske almindeligt lærred…

P1030251P1030252

Dagen afsluttedes med en gallamiddag (6 retter) på Kulturværftet, som tadaaa … surprise … er det gamle Helsingør værft, der for adskillige millioner er transformeret til kulturhus.
Maden var upåklagelig, men hvad omgivelserne angår, stod jeg totalt af, hvilket rigtig mange af os faktisk gjorde. Min første tanke var: Dette er for mænd. De kan bedre arbejde i selskab med de rå former, den rå cement/beton, alle de rette linjer, de koksgrå stole og de kulsorte borde; alt det grå metal, alt gråt i sort med en anelse hvidt, helt og aldeles uden så meget som en farveklat hist og pist. Ikke en grøn plante, ikke en lille rød stol, intet på væggene. Ingenting, der kunne muntre lidt op midt i alt det grå. Jeg ville gå lige så død som farverne, hvis jeg skulle holde møde eller seminar i disse omgivelser. Bundkarakter til Kulturværftet.
Jeg har overhovedet ikke taget billeder derfra… jeg gik hele tiden og tænkte, at der måtte da komme noget, der var værd at fotografere, men det gjorde der ikke.

Hov…  er jeg nu mavesur igen? Narj, ikke rigtigt, vel?

Vi fik – igen – lækkerier af alskens art med hjem fra de forskellige steder; bl.a. et rugbrød, der var så nybagt, at vi næsten ikke kunne holde på det.

P1030261

Det er altså sindssygt hårdt med sådan nogle arbejdsdage… har I ikke ondt af mig? Vi blev kørt i bus fra Helsingør til Helsinge, hvorfra jeg havde over en times kørsel hjem, så jeg var i seng kl. 00:30. John havde sendt mig en besked om, at de i løbet af eftermiddagen havde snuppet rigtig mange i Nordsjælland for at køre for stærkt, så han ville anbefale mig, at jeg overholdt hastighedsgrænserne. Gad vide, hvorfor han syntes det var nødvendigt at fortælle mig det??? Nå, jeg kørte selvfølgelig fuldstændig efter bogen Engel og var derfor hjemme præcis på det tidspunkt, GPS’en havde forudsagt, men jeg så naturligvis ikke så meget som skyggen af en betjent…
Jeg havde stillet vækkeuret til en time senere end normalt, men hvem vågnede, da John stod op kl. 5:30, tror I? Det var ikke hans skyld; han prøvede virkelig at være stille. Jeg forsøgte at falde i søvn igen, men opgav. Blev først rigtig træt sådan omkring ved 10-tiden i formiddags. Det har været to meget lange dage, men nu er det weekend.

28 kommentarer

 1. Pokker tage det arbejde som snupper al ens fritid.. 😉
  Nu bliver det spændende om fremviserne får valuta for deres penge og tid, altså om I booker jeres kommende møder og seminarer andre steder end de vanlige.. Det er jo så nemt at vende tilbage til de velkendte steder.. Lidt som at trække en gammel trøje på, hvor man kender hver en maske der er trukket ud.. 🙂

  Kommentar af Inge — 27. maj 2011 @ 17:53

  • Ja, en værre uskik 🙂
   Jeg tror faktisk, at deres anstrengelser har givet pote for mange af os, der har deltaget både her og i arrangementet i Lokomotivhallerne – du har nemlig ret i, at man er tilbøjelig til det kendte, men konkurrencen er så stor, at jeg ikke er bange for at prøve noget nyt, for alle er ved at falde over deres egne fødder for at gøre det så godt og spændende som muligt for os. Konventum var en sikker vinder, men Bymose Hegn vil også være værd at afprøve.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2011 @ 18:06

 2. Hvor lyder det spændende! Du har da et fantastisk job til tider også selv om der er lange dage ind i mellem.

  Godt at du er begyndt at overholde hastighedsgrænserne. Da jeg læste om din fartbøde kunne jeg alligevel ikke lade være med at grine lidt, for du virker som sådan et pænt og ordentlig menneske, der aldrig ville køre for hurtigt (målt i forhold til vejskiltene), og så smuttede det alligevel for dig. Det var godt at det ikke blev dyrere og at du ikke fik et klip i kørekortet!

  Ud fra din beskrivelse virker Kulturværftet meget maskulint. Det er egentlig pudsigt som hhv. maskulinitet og femininitet (hedder det ikke sådan?) sætter sig på en bygning, et rum eller et hjem. Hvis man nu blev præsenteret for en ukendt persons lejlighed eller hus, kunne man garanteret også forholdsvis hurtigt fornemme, om der boede en mand eller en kvinde. Jow – jeg ved godt, at der findes TV-programmer, der er eksperter i den slags, men jeg ser dem ikke.

  God weekend og hils John mange gange!

  Kommentar af Stegemüller — 27. maj 2011 @ 18:09

  • Det er som sagt ganske interessant arbejde indimellem 😉
   Jeg er skam til næsten alle tider et pænt og ordentligt menneske på trods af, at hin morgens hastighedsoverskridelse sandt at sige ikke var en smutter; den var helt bevidst… og der er forhåbentlig ikke nogen politifolk, der læser med her. Gad vide, om en blogkommentar kan bruges i retten? Det kunne vist skabe præcedens.

   Værftet var maskulint helt ud i det ekstreme. Jeg bilder også mig selv ind, at jeg tydeligt kan se forskel på, om det er en mand eller en kvinde, der har stået for indretningen af et hus eller en lejlighed. Tim sagde det på sådan en sød måde til Charlotte: “Du gjorde mit hus til et hjem”.
   Tak, jeg hilser, når jeg ser ham om en god times tid – rigtig god weekend til dig også.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2011 @ 18:23

 3. Sikke en oplevelse. Jeg gad godt sådan et job hvor man får den slags oplevelser med i bagagen!
  Det lyder som et program der burde være over flere dage? Hvordan har I nået det på så kort tid?
  Kan godt forstå at du er træt! Nyd din weekend! Helst uden flere fartbøder!! 😀

  Kommentar af Kong Mor — 27. maj 2011 @ 18:51

  • Det var et hårdt program, og vi var alle mere eller mindre smadrede bagefter, men det er okay.
   Jeg overlader altid glad og gerne rattet til John i weekenderne, så ingen fartbøder her 😉
   God weekend til dig også – jeg håber du er ved at være frisk igen.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2011 @ 19:13

 4. Hvor er det dog dejligt med arbejdsdage med indlagt forkælelse og oplevelser (jeg er vistnok en smule misundelig 🙂
  Jeg var ret fascineret af det grove og rå på Kulturværftet (måske er jeg lidt maskulin i det 😉 – men jeg så selvfølgelig også kun biblioteksdelen, hvor der både var tilført bøger, farver og andet ‘sjov’.

  Kommentar af Ditte — 27. maj 2011 @ 19:02

  • Du kan roligt være misundelig, for det er absolut en af de bedre sider ved mit job 🙂
   Jeg synes bestemt ikke du er maskulin, men vi har da heldigvis forskellig smag – og biblioteksdelen så jeg slet ikke.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2011 @ 20:43

 5. Der ser flot ud. Det har med sikkerhed været en hård dag 🙂

  Erik af Pommern var en dejlig konge. Han satte det hele over styr på rekordtid, blev sørøver og overtog senere hertugværdigheden efter faderen i Pommern.
  Boede de sidste 10 af sin levetid i det nuværende Darlowo 4 km. fra vores jord i Polen.
  Kommer I på de kanter, så kik forbi og oplev museet i Eriks gamle kongeborg samt hans sakrofag i det store flotte kirke. Masser af natur, strand og skov.
  I Darlowo kunne der iøvrigt laves events m.v. til 1/10 af prisen i Nordsjælland. Det ville være fuldstændig umuligt at få budgettet brugt 🙂

  Kommentar af Farmer — 27. maj 2011 @ 20:16

  • Uha, den var hård 😉
   Det var dog en herlig, lettere ironisk og ultrakort levnedsbeskrivelse af Erik af Pommern, og min viden gik ikke så langt som til den polske del af historien. Nu har jeg jo ellers svoret, at jeg ikke vil til Polen igen, men vi er trods det 100% enige om, at landet har en utrolig smuk natur – og det med priserne tvivler jeg slet ikke på rigtigheden af. Men man skal altså også lige frem og tilbage… det koster ikke kun penge, men også arbejdstid.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2011 @ 20:52

   • Sandt. Det ville være utopisk at forestille sig den slags arrangementer henlagt til PL.
    Blot ville jeg på Polens vegne ønske, at du/I genbesøgte landet og fik er rigtig positiv oplevelse i dette vidunderlige land.

    Kommentar af Farmer — 27. maj 2011 @ 22:09

    • Jeg skal ikke lægge skjul på, at hvis nogen kan få mig overbevist, vil det være dig 🙂 Kan du ikke være vores guide? Det er okay, hvis det først bliver, når vi alle har lidt mere tid til fordybelse…

     Kommentar af Ellen — 27. maj 2011 @ 22:18

     • Det kunne være rigtig hyggeligt med et mini-blogtræf dernede.
      Sår’n når der kommer lidt efterårsløv på træerne (polakkerne kalder det Polens Guld)og der kommer lidt ro på markarbejdet.

      Kommentar af Farmer — 28. maj 2011 @ 11:53

      • Polens Guld – hvor poetisk 🙂
       Jo, det kunne bestemt være hyggeligt. Det bliver ikke lige i år, men lad os skrive det bag ørerne.

       Kommentar af Ellen — 28. maj 2011 @ 16:34

 6. I dag springer jeg over teksten (tør næsten ikke indrømme det :-). Har ikke tid, men jeg nyder dine smukke billeder 🙂
  Ville også lige ønske dig en god weekend 😉

  Kommentar af Lene — 27. maj 2011 @ 20:28

  • Jeg har desværre enormt svært ved at beherske mig mht. antallet af ord, så jeg kan ikke andet end smile af, at du vælger at nøjes med billederne 🙂
   Rigtig god weekend til dig også 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2011 @ 20:54

   • Du skal endelig ikke beherske dig Ellen 😉

    Kommentar af Lene — 28. maj 2011 @ 20:38

    • Åh tak… jeg er også bange for, at det bliver for svært for mig 😉

     Kommentar af Ellen — 28. maj 2011 @ 20:41

 7. Ha ha, Ellen … dejligt, at du nød arrangementet, som min arbejdsplads jo står bag. Jeg skynder mig at sende et link til din ‘anmeldelse’ til min kollega med ansvar for mødemarkedet ;-).

  Og … god weekend!

  Kommentar af Bente — 27. maj 2011 @ 22:04

  • Ja Bente, jeg vidste jo godt, at det var sådan, og jeg håbede også lidt på, at du ville finde frem til mit indlæg 🙂
   Lige for lige – nu har jeg jo linket til jer, så det er helt i orden, at du sender linket retur, så at sige… 😉
   Det var et kanongodt arrangement – det eneste jeg ærgrede mig over var, at jeg ikke kunne være to steder på én gang, så jeg også kunne have deltaget i rute 1, som jeg kunne forstå på mine kolleger havde været lige så god og interessant.
   Og god weekend til dig også.

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2011 @ 22:27

 8. Ja, men Ellen – hvordan overkommer du dit job – både sejlads og dobbeltdækkerkørsel??? Men …nu spørger jeg måske lidt dumt – hvad laver du egentlig (uuuuhhh, jeg kan godt høre det selv…) – ville godt ha´ været i dine sko forleden og også i dag – og har du set at på et af billederne ligger en cd med øvelser for faste baller af “Ellen Nielsen” – det er da godt gået 🙂
  Tak for dine gode kommentarer hos mig!!

  Kommentar af Lavendel — 27. maj 2011 @ 23:33

  • Det er sgu også svært at nå det hele altid – især når man også skal finde tiden til at lave cd’er og det hele ;-)- den detalje med signaturen havde jeg godt nok ikke lige tænkt over, men godt spottet…

   Jeg er sekretær for udviklingschefen i en farmaceutisk virksomhed. Min officielle stillingsbetegnelse er udviklingskoordinator, hvilket jo kan betyde hvad som helst, og jeg har da også en masse ‘ben’ i firmaet, fordi jeg har været ansat siden renæssancen… men min ‘Senior Director’-boss har afdelingsledere i Post Falls (Idaho) og i Madrid, plus de ledere, der refererer til ham her i DK, så de skal helst to gange årligt samles hele bundtet. Næste gang bliver i Post Falls i juni. Og jeg skal med 😀
   Og … selv tak og god weekend 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2011 @ 23:51

 9. Hold da på – sikke nogle indholdsrige dage du har. Og hårde. På forskellig måde. 😉
  Jeg har nu ikke ondt af dig. Er nok nærmest lidt misundelig.

  Kommentar af betty — 27. maj 2011 @ 23:46

  • Jeg klager absolut ikke og ville bestemt heller ikke have haft ondt af mig 😉
   Det er først inden for de seneste par år, at det er folk i min stilling, ‘man’ henvender sig til, men efterhånden ved ‘man’ godt, at bosserne bare siger: “Find lige et godt sted i to døgn til…, og vi skal sådan og sådan…”; at det derfor er tidsspilde at henvende sig til topcheferne, fordi det ikke er dem selv, der bruger tiden på at finde det rigtige sted 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. maj 2011 @ 23:59

 10. Er bare å si til neste gang, så blir jeg med, må være over tredve år siden jeg var på Kronborg, så det kunne gjort seg med en reprise.

  Kommentar af Kamelryttersken — 28. maj 2011 @ 2:33

  • Ja det må være på tide – jeg skal nok sige til 🙂

   Kommentar af Ellen — 28. maj 2011 @ 8:18

 11. Fantastisk humor hos de der arrangører – at give Jer en masse delikatesser samt en Flad Mave-DVD!!!!
  Men det lyder ellers spændende; når jeg besøger slotte og den slags vil jeg ALTID meget hellere derhen, hvor der er aflukket – veninden er kronisk ræd hver gang, for hun ved, at jeg kigger bag døre og gardiner…

  Det var da betænksomt af John 🙂 Jeg er sikker på, at det var ment HELT uden bagtanker… selvom jeg nu er af den faste overbevisning, at man skal overholde hastighederne uanset hvad – også alene på en motorvej klokken tre om natten. Men det er sikkert fordi jeg aldrig har kørt bil og ikke forstår tiltrækningen ved det?

  Kommentar af Nille — 1. juni 2011 @ 15:22

  • Hehe, ja, sådan kan man godt se på det, men det var nok mere reklame fra Birgittes side end humor fra arrangørernes 😉
   Bag kulisserne er der oftest meget interessant…

   Det er en god overbevisning at have, men jeg betragter en bil (i hverdagen) som et redskab, der skal føre mig fra A til B på forsvarlig vis, men så hurtigt som muligt, og alene på en motorvej ved jeg godt, hvad jeg ville gøre… 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. juni 2011 @ 15:37


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.