Hos Mommer

15. maj 2011

Det halve Sjælland rundt

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 0:01
Tags: , ,

P1020837Eller næsten da. Vi har været forholdsvis aktive i dag.
Skulle i Brugsen (såmænd) og hente regnvandstønden, som blev bestilt på Nettorvet i sidste uge.
Skulle til Kr. Hyllinge og hente nye forsyninger af Chr. Hansens vildfugleblanding, både til fædrenegården, Sverige og hjemmematriklen – vi fodrer hele året.
Skulle på planteskole og finde årets krukkeblomster.

Jeg blev så betaget af Havehyrdens flotte regnvandstønde, som hun har fundet i Tyskland. Jeg har ønsket mig en regnvandsopsamler i mange år, men jeg har altid nægtet et placere en meget stor, meget mørkegrøn, meget grim og meget dominerende ting i vores lille rækkehushave. På Nettorvet opdagede jeg så denne rigtige trætønde, som naturligvis ikke skal stå midt ude i det hele, men lige uden for den overdækkede terrasse, når John engang får gjort den modtagelig for regnvand, samt monteret en hane til at aflevere samme, så jeg kan vande mine krukker.

På vejen til Grovvarecenteret lidt uden for Kirke Hyllinge kom vi forbi Rye, hvorfra Inge så smukt fotograferede forleden dag, så den bro vil jeg lade hende være alene om og vil i stedet vise det gamle træ, som er smukt selv i dVed Rye (2)øden.

Den store planteskole i Roskilde skuffede os, for de havde stort set ingen krukkeblomster. Er vi allerede for sent på den? Det er da først efter fuldmånen i maj, vi kan være nogenlunde sikre på ikke at få mere nattefrost, så de kan da for pokker ikke have udsolgt allerede?

Videre til Thyme lidt syd for Herfølge. En pragtfuld og veldrevet plantskole, som heller ikke denne gang skuffede os… masser af blomster var der. Og andet. Var det noget med et figentræ til 1650 kr? Som garanteret smutter op til Paradisets Have, så snart de lover frostvejr i det jordiske miljø? Vi sprang over, men fik købt til de krukker, der er tilbage efter vinterens frost. To af dem var gået lige midt over, selv om de havde stået forholdsvis frostbeskyttet inde i skuret. Ikke nok, åbenbart.

Det ser temmelig rodet ud til at begynde med…
P1020836

Ikke så snart jeg havde taget dette billede, trak det sammen og begyndte at buldre. Jeg fik en halv time, inden det begyndte at regne, og resten af eftermiddagen arbejdede jeg med plantningen ind imellem tordenbygerne.

Færdig blev jeg trods vejret, og resultatet, som ses nedenfor, synes altid som næsten ingenting i starten, men forhåbentlig ender alle krukkerne, ganske som de plejer, med nærmest at svømme over med alle de skønne blomster.  Anna og Aubrey kommer jo lige efter Skt. Hans og hjælper mig med at vande – deres magiske små hænder er en stor hjælp…  og indlægget i linket viste sig at være nøjagtig to år gammelt  og ikke et, som jeg troede, da jeg ledte efter det. Ups, hvor tiden går alt for hurtigt.

P1020841

P1020842P1020847P1020848P1020849P1020850P1020827

… og mange flere… Den lille og tætte koreagran står stadig på planteskolen, men jeg er ret vild med den. Koglerne er gengivet i naturlig størrelse – er de ikke nuser?

Den store og frodige pariserrose, som vi har haft i den største af krukkerne i mange år, kunne ikke tåle den hårde og lange vinter. Den er komplet og aldeles død og hvad skal vi nu sætte i krukken i stedet for den? Det kunne vi slet ikke finde ud af – havde rhododendron, roser, japansk løn og meget andet oppe og vende. Det endte med, at vi tilplantede den med jordbær – det giver os lidt mere tid til at tænke over det…
Det ender nok med… ikke en Lillymodel, men denne koreagran, da den er meget tæt og meget langsomtvoksende. Og meget dyr, så jeg skal lige spare sammen til den.

20 kommentarer

 1. Hmmmm Nu glæder jeg mig lige lidt mere til jeg skal til Danmark ved at se dine billeder. Tak!

  Kommentar af Dortheivalo — 15. maj 2011 @ 4:34

  • Dortheivalo, der er mange skønne steder i DK, og jeg tror efterhånden jeg har set det meste af vores lille land. Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til at komme herned… det gør du nok af flere årsager 🙂

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2011 @ 10:05

 2. Sikke en flot regnvejrstønde, kan godt forstå du ikke vil have grøn grim plastik stående. Jeg fik også plantet lidt krukker i går. Den er rigtig sød den lille koreagran..;-D God søndag

  Kommentar af Rejen — 15. maj 2011 @ 6:35

  • Annemarie, jeg tror det halve Danmark plantede krukker i går, hvis man går ud fra besøgstallet på planteskolerne 😉

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2011 @ 10:07

 3. Har Brugsen’s (!) ikke flere blomster, den havde ellers mange i sidste weekend. Det er dejlige nærbilleder af de vist letvåde blomster efter regnen.

  Kommentar af Jørgen — 15. maj 2011 @ 8:07

  • Jørgen, det dér må du altså ikke gøre imod mig – det ender med, at jeg får tics 😉
   Jo, Brugsen har stadig en del blomster, men jeg vil gerne have nogle af de ikke helt så traditionelle, så det bliver ofte planteskoleblomster i første omgang.

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2011 @ 10:10

 4. Sikke et blomsterflor…..eller det bliver det helt sikkert snart. Rigtigt flot Ellen 🙂

  Kommentar af Annette's space — 15. maj 2011 @ 10:02

  • Hallooo, Annette, og velkommen tilbage til cyberspace 🙂
   Jotak, det bliver sikkert meget frodigt, lige når vi drager af sted på sommerferie 😉

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2011 @ 10:12

 5. Smukke billeder! Jeg forstår, du har fundet en løsning på sommerferieproblemet. Det glæder mig meget. Og når man ser godt efter kan man se på billede 3 at I også i Danmark har en de der dejlige tykmavede ovne (var det ikke mexicaneren I kaldte den?

  Det er en rigtig flot regnvandstønde, I har købt. Jeg var slet ikke klar over
  at man kunne få dem i andet end stor og grøn og mægtig

  Kommentar af Stegemüller — 15. maj 2011 @ 11:44

  • Hanne, jeg har desværre ikke fundet nogen løsning endnu – englænderne er her kun nogle få dage sidst i juni, fordi de skal med til min søsters bryllup (hvis det var den bemærkning, du tænkte på).
   Jo, det er en mexicaner i en lidt mindre udgave end i Sverige 🙂
   Det er også først for nylig, jeg fandt ud af, at der findes lidt pænere udgave af regnvandstønder…

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2011 @ 12:39

 6. Flot regnvandstønde, vi fik en tilsvarende i bryllupsgave for snart 10 år siden. En tønde der tidligere i sit liv havde indeholdt portvin.. så vidt jeg husker. De første år duftede vandet af den skønneste røde drue, den har tjent os trofast siden, og gør det stadig.. 🙂 Det ser godt ud med alle dine sommerblomster, men det er lidt af et arbejde at nippe og vande så mange krukker, og det går ofte galt når man forlader matriklen i flere uger.. 🙂

  Kommentar af Inge — 15. maj 2011 @ 15:35

  • Inge, jeg glæder mig også, til vores bliver fyldt; den har nemlig været brugt til rødvin 🙂
   Ja, det er et arbejde, men trods alt til at overkomme i vores lille gårdhave… værre er det med ferierne, som du siger, og vores perfekte naboer flyttede desværre sidste forår.

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2011 @ 17:54

   • Hvis de var perfekte var de ikke flyttet.. 😉 Hvis ikke de er flyttet langt væk, kan de måske stadig lokkes til at vande ind i mellem.

    Kommentar af Inge — 15. maj 2011 @ 18:00

    • Desværre ikke… de er flyttet ind i en lejlighed (med elevator) i Brønshøj, hvor deres rødder er. De var blevet 75 og 80 år og kunne ikke længere klare et hus med førstesal eller selv en meget lille have. Men de var perfekte – uhyre påpasselige og pligtopfyldende, når de passede vores hus og blomster 🙂

     Kommentar af Ellen — 15. maj 2011 @ 18:11

 7. Skønne blomster, men det smukkeste denne gang er nu tønden. Hvorfor bruger alle nu ikke træ og tegl, når det er de smukkeste materialer i verden 😀

  Kommentar af Dorte H — 15. maj 2011 @ 15:51

  • Dorte, godt spørgsmål 🙂 Jeg skulle i hvert fald ikke have sådan en grim, grøn dims, fordi vi ikke har mulighed for at skjule den.

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2011 @ 17:50

 8. Med sådanne billeder kan jeg altså godt savne min have hjemme på øen.
  Jeg har et par blomsterkummer hernede, men lysten til at investere en masse på et lejehus.. er altså begrænset.
  Din tønde er pæn. Meget pænere end de der i plastik!

  Kommentar af Kong Mor — 15. maj 2011 @ 16:49

  • Kong Mor, man investerer nok ikke ret meget i en lejehave, nej, men er potter i massevis ikke en mulighed?
   Plastiktønder bryder vi os ikke om!

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2011 @ 17:56

 9. Hvor ser det godt ud i den lille have. Vi har bestemt også en regnvandstønde ingen andre har 😉 En flot blå farve, sådan omtrent lige som baggrunden på dit profilbillede 🙂 Tønden har været gravet helt ned i jorden, og dengang betød farven jo intet, men for et par år siden blev den gravet op da den stod i vejen for en varmepumpe. En regnvandstønde er slet ikke nok her på matriklen, så vi ønsker os en mere, gerne en whiskytønde med hane. Det er vel også det jeres er?

  Kommentar af Pia — 15. maj 2011 @ 17:01

  • Pia, det er usædvanligt med en blå tønde, men det må være ret flot.
   Hanen må John selv montere i passende højde, og det er en rødvinstønde, går jeg ud fra, for den har et fransk stempel. Det kan selvfølgelig være cognac eller armagnac, men whisky er det altså ikke 😉 Vi må kunne dufte det, når den bliver våd…

   Kommentar af Ellen — 15. maj 2011 @ 18:00


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.