Hos Mommer

26. marts 2011

Ud og se med DSB

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:12
Tags: , , ,

Jeg kører så skrækkelig sjældent med tog, på trods af, at jeg holder meget af det. I dag var der en oplagt lejlighed, fordi jeg skulle til den årlige håndarbejdsmesse i Middelfart.
Orange billet til under halvdelen af, hvad det ville have kostet mig at tage bilen. Fint. Sidde og slappe af i 2 x 1½ time – perfekt, i stedet for at skulle sidde og kede sig alene i bilen, for her sætter John godt nok grænsen. Meget kan og vil han gerne dele med mig, men en håndarbejdsmesse? Næhnejellersmangetak – god tur, skat…

DSB-bladet blev studeret undervejs, og pludselig fik Ellen kaffen galt i halsen.

P1010812

“…at trække våd i Nyhavn efter en fuld mand” – det er i min staveverden en stakkels prostitueret på arbejde i øsende regnvejr efter at have haft en beruset kunde.
Jeg vil gætte på, at Jersild har været med til at trække vod i Nyhavn, men det er jo en ganske anden historie…

På håndarbejdsmessen havde jeg, belært af bitter erfaring, bevilget mig selv et beløb i kontanter… stakkels dumme Ellen har nemlig så forfærdelig svært ved at tælle sammen i hovedet, når Dankortet bare bruges igen og igen. Og igen. En lille ting her; et lille kit dér, så lidt løst garn, så en ny og spændende bog, og hovsa… dér var da vist også noget, jeg ikke havde set før. Og den der taske, hvor er den flot… Mange bække små…  og lige pludselig har jeg brugt ALT for mange penge, for der er så uendeligt meget at formøble formuen på på sådan en messe, når man både er til sy og strik.

Dette garnkit fra bogen ‘Et digt i masker’ af Solvej Hisdal – det bliver den allernuserste trøje til Anna. Jeg vil strikke den lidt for stor, for hvis hun kun kan passe den et halvt års tid, er det rigtig rigtig ærgerligt. Den var dyr. Temmelig dyr. Men temmelig smuk. 11 farver; 14 fed fantastisk garn. Godt man har et krydsnøgleapparat.

P1010834

Charlotte har Crewelwork-gardiner i hele huset og ville gerne kunne frembringe det selv i mindre målestok til f.eks. puder. Det kan hun forhåbentlig snart, for moderen faldt over denne bog, hvor alle teknikkerne er fint illustrerede.

CrewelworkCrewelwork

Der er patchwork, og så er der patchwork… dette er stofkunst.

P1010816

22 kommentarer

 1. Spændende med sådan en messe – det ser ud til at du er kommet hjem med gode ting 🙂

  Kommentar af Marianne — 26. marts 2011 @ 19:09

  • Marianne, oh ja… mange flere ting, end jeg turde nævne her 😉

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2011 @ 19:11

 2. Hej Ellen

  Spændende læsning. Hvad er et krydsnøgleapparat og hvordan ser det ud?

  Kommentar af Kirsten b r — 26. marts 2011 @ 19:22

  • Kirsten, det er en lille dims, der vinder garnet op for mig i et pænt nøgle. Mit er manuelt, dvs. jeg skal selv dreje spolen rundt. Der findes også elektroniske, der klarer det hele selv, men det behøver jeg ikke… Jeg sætter feddet på en garnvinde, og så drejer jeg ellers bare rundt og rundt på det lille håndsving. Her er en billedgoogling på Krydsnøgleapparat

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2011 @ 19:41

 3. Ellen kan det tænkes, at du også nåede at se en tenniskamp sammen med Harry:
  http://www.dsb.dk/Om-DSB/DSB-i-medierne/Harry/?video=7111
  😀

  Kommentar af Søren — 26. marts 2011 @ 19:35

  • Søren, næh, ikke lige, men det var en dejlig, orange tur alligevel… ‘Center Court’, haha 🙂 Jeg elsker bare Harry og Bahnsen.

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2011 @ 19:43

 4. Åh hvor jeg dog godt gad at have været til den messe 🙂 Jeg elsker at køre i tog, især i stillekupeer 🙂

  Kommentar af Lene — 26. marts 2011 @ 19:35

  • Lene, der er vist noget med, at du har travlt i morgen, så jeg tør næsten ikke sige, at du sagtens kan nå messen dér – de åbner kl. 9 og lukker først kl. 16 🙂
   Stillekupeer er lykken, og til messen næste år laver vi to bare en aftale og mødes i midten af landet. I Middelfart kl. 9 lørdag morgen. Deal?

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2011 @ 19:47

 5. “…at trække våd i Nyhavn efter en fuld mand”. Jeg er – sikkert ikke overraskende – fuldstændig enig med dig i din analyse af, hvad her faktisk står.

  Selv har jeg det sådan, at det er skønt at sætte mig ind hos DSB og at lade mig transportere fra A til B. Jeg kører min. 2 gange årligt mellem København og Viborg; det er ca. 5 timer, og jeg må sige, at jeg nyder dem alle. Der er lidt god service, masser af kaffe, frit internet og en kage til kaffen. Bedre bliver det ikke. Hvis man er i god tid, kan det også lade sig gøre at reservere en stille-plads på DSB 1′, men min kommende tur må jeg leve med snak den ene vej, fordi jeg ikke var hurtig nok (1½ mdr. før).

  Kommentar af Stegemüller — 26. marts 2011 @ 21:22

  • Hanne, nej, der kan da ikke stå andet, vel? 😀
   Det var en god oplevelse med DSB, også selv om man med en orange billet ikke kan bestille stillekupe. Det var i orden til Middelfart, men jeg kan godt forstå, at du foretrækker det, når du skal helt til Viborg.
   Og ja, ikke bare gratis internet, men strømforsyning lige oppe over hovedet på en. Ingen klager herfra. Jeg må se at finde en god undskyldning til at komme lidt mere med toget rundt i landet.

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2011 @ 21:34

 6. Ja, Jersild er alsidig. Måske kan han også trække en båd efter en fuld mand, som sejler rundt på kajen i Nyhavn, for “b” er lige ved siden af “v”, og ingen trækker vel vod efter fulde mænd. Trækker man vod, er det efter døde – ikke fulde.

  Kommentar af Eric — 26. marts 2011 @ 21:44

  • Eric, nu så du lige noget, jeg slet ikke havde tænkt på – og du er nok tættere på sandheden end jeg var, for man trækker kun vod efter døde personer, men ville man ikke “trække en båd”, som du skriver det, og ikke bare “trække båd”? Den er svær. Måske skulle man kontakte DSB for opklaring af mysteriet 😉

   Kommentar af Ellen — 26. marts 2011 @ 21:54

 7. Høhø.. godt set Ellen, jeg har læst helt den samme tekst, men så det overhovedet ikke.. 🙂 Og det var ikke efter en våd aften eller nat..
  Det er herligt at være på messer, specielt inden for ens interesse område.. Du har været et rigtig “Ellen” sted i går kan jeg se på dine indkøb 🙂

  Kommentar af Inge — 27. marts 2011 @ 6:58

  • Inge, hehe, ja apropos interesseområde 🙂 … oh, der stod ‘Ellen’ på virkelig mange ting i går, synes jeg, men beherskelsens kunst var for en gangs skyld temmelig veludviket – John syntes dog ikke, jeg kom hjem med ret meget i forhold til hvad han havde forventet. Damn. Så har jeg købt for lidt 😉

   Kommentar af Ellen — 27. marts 2011 @ 8:06

 8. Jeg starter med det sidste – sikke et vanvittigt flot stykke patchwork kunst.

  Det er altid træls at konstatere at man har købt for lidt. Men så må du jo bare komme tilbage næste gang og gøre det bedre!

  Kommentar af Kong Mor — 27. marts 2011 @ 9:41

  • Kong Mor, rigtigt, det bliver jeg nødt til at gøre bedre til næste år…

   Kommentar af Ellen — 27. marts 2011 @ 13:14

 9. Ellen – hvis du ikke har set det, så linker Mandagspige-Anne til messen:
  http://www.haandarbejdsbladet.dk/Messe/L2011/Default.htm
  🙂

  Kommentar af Søren — 27. marts 2011 @ 10:34

  • Søren, det gør hun naturligvis – hun står nemlig altid selv i en af standene (‘Sy og rens’) fra Sorø 🙂

   Kommentar af Ellen — 27. marts 2011 @ 13:19

 10. Det er godt at tage toget viser min erfaring mig efterhånden. Mon det omtalte våd var et vådt eller tørt vod?

  Kommentar af Jørgen Carlsen — 27. marts 2011 @ 19:40

  • Jørgen, det vil vi nok også dyrke lidt mere… voddet ved jeg desværre ikke så meget om – men journalisten er vist endnu våd bag ørerne 😉

   Kommentar af Ellen — 27. marts 2011 @ 19:55

 11. Hvor er Anna heldig at få sådan en super feminin, flot trøje – strikket af mommer. Crewelwork er jeg ikke sikker på, det ligner (på billedet) lidt fladsyning, som min bedstemor var god til; men måske er det ikke det samme?
  Stofkunst……hvor er det dog flot. Er det bargello? Ser ikke helt sådan ud, tror jeg; men det hører vi nok mere til, hvis du går i gang med noget i den retning?
  Lene

  Kommentar af salix — 29. marts 2011 @ 3:21

  • Lene, jo, det er overvejende fladsyning – jeg kan ikke huske hvor mange forskellige sting, der vises i bogen, men det er en hel del. Jeg tror måske mere, at crewelwork er betegnelsen for det overordnede billede af syningen; med alle symbolerne inkluderet. Hvis du billedgoogler ordet, vil du se, hvad jeg jeg mener.
   Billedet er desværre ikke så simpelt som Bargello, og jeg ville aldrig kunne blive dygtig nok til at frembringe et værk som dette 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. marts 2011 @ 8:15


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.