Hos Mommer

18. december 2010

Hvornår var det nu, det var?

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:51
Tags: , , , ,

P1000938Vi har været meget modige i dag. Dumdristige, hvis I spørger mig, men jeg er også en værre kylling, hvad bilkørsel i snestorm angår.
Johns fars samlever gennem mange år fyldte 85 og ville fejre det på Viby Kro med hendes og hans familier. Vi skulle være der 12:30 og kl. 11 var jeg temmelig indstillet på at melde afbud, for himmel og jord stod i ét, og vi bor altså på landet. Langt ude på landet.
John nægtede imidlertid, for han sagde, at med hans profession stopper han først med at køre bil, når det bliver direkte forbudt. Punktum. Jeg var meget tæt på at blive sur, for jeg syntes, det var uansvarligt at køre ud. Mine fremherskende følelser var dog nervøsitet og utryghed, så jeg helgarderede mig i stedet med vandflasker og ekstratøj nok til en polarekspedition. John tog skovlen som den eneste indrømmelse til vejret…
Vi begav os afsted, hvilket viste sig at være meget godt, for vi ville i givet fald have været de eneste der ikke var kommet, på trods af, at man i trafikradioen frarådede al udkørsel – folk havde klaret turen både fra Fakse Ladeplads, Hillerød og Slagelse. Jeg måtte hviske til John, at han var tilgivet… vi havde trods alt kun 8 km dertil og var dermed dem, der skulle køre den korteste vej.
‘Svigermor’ selv er meget frisk af sin alder – springer mere lettilbens rundt end mange 10-15 år yngre kvinder – og hun havde selv siddet bag rattet de 10 km, de skulle køre ad små veje, og hun var ét stort smil over det; man kunne godt ane, at hun var en smule stolt over præstationen.

Dækketallerkenerne var genstand for stor interesse og undren over, hvornår kroen mon egentlig blev kongelig privilegeret. Et ord de i øvrigt ikke kunne stave til… men var det mon i 1861 eller 1864? En googling af kroen afslører, at det var i 1861.

Tidligt hjemad igen – det holdt heldigvis op med at sne ved tretiden, og vi nåede oven i købet at se blå himmel, inden det blev mørkt.
Vinden havde lagt sig, sneploven havde gjort sit arbejde så fint, og Ellen var helt rolig igen. Det var helt utrolig smukt at køre hjem. Der var faldet rigtig meget sne; det burde have været helt mørkt, men var det slet ikke pga. al sneen.
Hvis vejret ellers kan arte sig i morgen, skal både John og jeg ud og gå amok med vores kameraer (han har nemlig styr på sin hvidbalance).

28 kommentarer

 1. Jeg kan godt forstå, at du er utryg ved det – jeg synes bestemt heller ikke, at man skal være dumdristig i dette vejr. Men John har jo stor erfaring – godt, at I kom afsted!

  Jeg synes i øvrigt godt, at det må stoppe nu…. jeg har set rigeligt på blogge og internettet! Jeg nærer ingen ønsker om at holde jul hernede pga. en lukket lufthavn, som vist er det næste!
  Nu må det være mere end nok 🙂

  Hav en dejlig aften

  Kommentar af Nille — 18. december 2010 @ 18:58

  • Nille – uh, jeg kan godt forstå, hvis du er ved at blive en anelse nervøs… jeg krydser alt hvad jeg kan for, at vejrforholdene er i orden, til du skal rejse.
   Og jo… John er en kanongod og meget erfaren bilist, men driverne kan jo blive for høje selv for ham 🙂
   God aften og weekend til dig også.

   Kommentar af Ellen — 18. december 2010 @ 20:30

 2. Ja det kan være svært, at vurdere det sne vejr. Godt du lyttede til John og kom afsted trods alt. Det er da vist en ganske sej 85 år i har fejret idag:)

  Kommentar af Olines — 18. december 2010 @ 19:09

  • Oline – hun er både sød og sej, så ja, det var godt, at John var stædig 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. december 2010 @ 20:32

 3. Jeg kan godt forstå at du ikke bryder dig om snestorm og kørsel det gør jeg nemlig heller ikke….Men godt at I kom afsted for at fejre den seje dame på 85 år….Glæder mig til at se billeder i morgen…God aften til dig…

  Kommentar af Annemarie (Rejen) — 18. december 2010 @ 19:17

  • Annemarie – ja, det var godt 🙂 Vi glæder os også til at komme ud og fotografere… god aften til dig også.

   Kommentar af Ellen — 18. december 2010 @ 20:33

 4. Vintertrafik.dk er en god side at checke vejforholdene på. Måske kender I den, men ellers så peg med curseren omtrent på de steder, hvor der skal køres, så kommer der gode informationer frem:
  http://www.vintertrafik.dk/
  🙂

  Kommentar af Søren — 18. december 2010 @ 19:33

  • Søren – tak for link… jeg kender det godt og har brugt det flittigt her på det sidste. Der er sikkert andre, for hvem det er nyt og som kan få glæde af det 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. december 2010 @ 20:35

 5. Lyder som en hyggelig dag, godt I kom frem 🙂

  Kommentar af intetnytundersolen — 18. december 2010 @ 20:37

  • Marianne – og tilbage 😉 – men ja, det var godt.

   Kommentar af Ellen — 18. december 2010 @ 21:36

 6. Vi har hørt i radioen at det var rigtigt slemt fra Køge og nordpå. Vi skulle selv til Næstved i dag, og var lidt spændt på hvordan det så ud der. Heldigvis var der ingen problemer, ud over jule-trafik-køer i massevis på vejene.
  På Lolland har vi kun fået 4 cm sne efter midnat, så vi skal ikke klage i denne omgang 🙂

  Kommentar af Pia — 18. december 2010 @ 21:45

  • Pia – det var rigtig slemt heroppe – de der kom fra Slagelse, kom ½ time for sent, for de var slet ikke klar over, at de skulle køre hjemmefra i god tid 🙂
   4 cm – hvor er I heldige – vi har vist fået 24 🙂

   Kommentar af Ellen — 18. december 2010 @ 22:19

 7. Sådan! John er vel ikke chauffør for ingenting?
  Jeg er selv en kylling og har skovl med og et tykt tæppe. Men ellers bliver jeg inde. Der er ingen grund til at jeg skal fylde på vejen, hvis det ikke er meget nødvendigt.
  Dejligt for fødselaren, at så mange kom.

  Kommentar af betty — 18. december 2010 @ 21:54

  • Betty – hehe, velkommen i kyllingeklubben med skovle og tæpper 😉 John er professionel og meget rutineret, så jeg er faktisk i de bedste hænder.
   Og fødselaren var glad. Det var det vigtigste i dag.

   Kommentar af Ellen — 18. december 2010 @ 22:23

 8. Det var ikke specielt fornøjeligt at køre fra Gadstrup til Havdrup i går, men det gik også. Har hørt at det er godt at bruge bilens måtter, hvis man ikke kan komme fri. God fornøjelse med fotograferingen i dag.

  Kommentar af Jørgen Carlsen — 19. december 2010 @ 6:24

  • Jørgen – du vovede dig også ud på de små veje 🙂
   God ide med måtterne… men jeg håber ikke jeg får brug for at anvende rådet i praksis…
   Tak – jeg håber solen titter lidt frem på et tidspunkt.

   Kommentar af Ellen — 19. december 2010 @ 9:43

 9. Meldingen “Al udkørsel frarådes” er desværre blevet devalueret i takt med pressens stigende vejrsentationshunger.

  Iøvrigt ikke så sært, at stavefejlen er blevet overset. Jeg “googlede” PRIVILIGERET og fik 2.830 henvisninger, medens ordet korrekte stavet gav 4.040.
  Hvis dette er et retvisende billede vil vi, i demokratiets hellige navn, måske snart se to accepterede stavemåder. Hvilket priviLIgium! 🙂

  Kommentar af Farmer — 19. december 2010 @ 7:51

  • Farmer – det er rigtigt, men det var slemt i går.
   Haha – ramt lige på kornet: Hvis man husker, at det hedder priviLEgium, kan man også stave til privilegeret 🙂
   Men jeg kunne sagtens mistænke DSN for at acceptere begge stavemåder i en snarlig fremtid.

   Kommentar af Ellen — 19. december 2010 @ 9:46

 10. Du kan simpelthen finde små finurligheder, uanset hvor du er – og hurra for det. Det ser ud til, at korrekturlæsning kan blive ved med at være en profession 🙂
  Jeg bliver så glad, hver gang jeg hører om friske gamle mennesker – her din “svigermor”. Hun er da bare sej. Godt at I valgte sneturen. Vinterkørsel er et sted, hvor jeg faktisk er blevet mindre kylling med årene. Især når jeg har overvundet den første tur 😉

  Kommentar af conny — 19. december 2010 @ 10:34

  • Conny – hvor ville jeg ønske, jeg havde det som dig… jeg kastede mig med dødsforagt ud i det værste vejr før i tiden, men det er slut 🙂
   Korrekturlæsning er skam fast arbejde… i høj grad også fremover.
   Hun er sej, er hun. Den eneste gang jeg har set hende hænge lidt med næbbet, var da hun brækkede begge arme på én gang for 5-6 år siden. Det var også en hård periode for svigerfar.

   Kommentar af Ellen — 19. december 2010 @ 11:46

 11. Det var vel nok godt, I kom af sted! Det havde være synd at skuffe fødselaren, når hun nu selv trodsede vejrguderne. Her hos os bliver vejene ikke ryddet, så vi er blevet ret rutineret i vinterkørsel 🙂

  Kommentar af Madame — 19. december 2010 @ 13:04

  • Madame – det ville have været meget synd, så rent undtagelsesvis er jeg glad for, at jeg ikke fik min vilje 😉
   Hehe, ja – øvelse gør som bekendt mester 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. december 2010 @ 15:25

 12. Nu var I jo heller ikke på vej ud i unødig kørsel.. 🙂 Det ville sørme have været synd for dagens fødselar, hvis I ikke var kommet.. 🙂 Vi kastede os også ud i nødig kørsel… der var sne i massevis, men det var bestemt muligt at komme frem, med forsigtighed og omtanke.. og en skovl i bilen, som ikke kom i brug.. 🙂

  Kommentar af Inge — 19. december 2010 @ 14:58

  • Inge – nåhnej 😉 og ja… det ville nemlig have været rigtig synd for hende.
   Jeg så godt jeres ‘små smutveje’, men det var vist fredag aften?
   Det er bedre med en skovl i bilen, som ikke bliver brugt, end ikke at have en, når der er brug for den 😀

   Kommentar af Ellen — 19. december 2010 @ 15:30

 13. Jamen når enden var god, så er alting godt 😉

  Kommentar af Rimkogeren - Danmark — 19. december 2010 @ 16:23

  • Rimkoger – så sandt, så sandt 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. december 2010 @ 17:38

 14. Jeg kan så godt følge Johns logik der. Hvis ikke HAN kan køre, såååeeeeh !!!
  Jeg er selv gledet af vejen 2 gange de sidste par nætter. Ikke noget jeg ikke kunne komme fri af, men rimeligt underholdende når hverken rat eller hjul overhovedet reagerer 😀

  Kommentar af Annette's space — 20. december 2010 @ 10:53

  • Annette – det var godt, du selv kunne komme fri igen. Det er bare lige præcis sådan nogle ‘oplevelser’, jeg hader af et godt hjerte 🙂
   Det er da rigtigt, at John ikke så godt kan tillade sig at sige fra – det kunne jeg bare først rigtig forstå, da vi var nået frem 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. december 2010 @ 11:20


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.