Hos Mommer

30. september 2010

Brugsen svigter aldrig

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:15
Tags: , , ,

De skal nemlig nok komme igen og igen med herlige skiltefejl, som man kan lade sig begejstre over, fordi de leverer helt gratis blogindlæg, eller ærgre sig over, fordi man nu engang ikke kan lade være med at lægge mærke til sådan noget.
Jeg valgte at fryde mig i mit stille sind (Jørgens spådom gik hurtigt i opfyldelse) – jeg kunne jo heller ikke forstå, at der var gået så lang tid siden sidste skiltefejl…

Inden jeg afslører disse, vil jeg forsøge at beskrive den hændelse, der fik mig i så godt humør, at intet kan få mig gjort sur i dag. ‘Forsøge’, for det bliver svært at levendegøre på skrift, dette her:

Da jeg kom hen til fotocelle-dobbeltdøren, stod der en halv snes og ventede på hver side af den – man kunne hverken komme ind eller ud. Der faldt nogle kvikke bemærkninger (hvorfor kan vi kun kommunikere med vildtfremmede mennesker, når der er noget, der går galt?), vi smilede alle lidt til hinanden og sekunderne gik.
Så dukkede der en meget ung mand frem fra kiosken og trykkede på et eller andet ved siden af døren. Det virkede ikke, selv om han påstod, at det ellers plejer at være den magiske løsning.
Han så hurtigt den eneste udvej: Han stillede sig midt ved døren og begyndte at presse de to halvdele fra hinanden. Lige her er jeg nødt til at indskyde, at han var en af disse tændstiktynde, bumsede unge mænd, man føler man kan puste omkuld – ikke en dag over 16, tror jeg.
Han pressede og pressede og blev helt rød i hovedet, men han fik hul igennem… og fik åbnet helt ved til sidst nærmest at ligge ned i åbningen og skubbe til den ene dør med armene, samtidig med at han skubbede til den anden med benene.
Da dørene efter denne næsten akrobatiske øvelse forblev åbne, klappede vi alle sammen – både os der gerne ville ind og de, der allerede havde overstået deres indkøb.
Det allerbedste var knægtens svar på klapsalverne. Han stillede sig op og spillede på bodybuilder-vis med alle de muskler, han slet ikke havde, og sagde med et stort grin: “Og så føler man sig i DEN grad som Superman!” Det var simpelthen så super at høre en høj og hjertelig latter fra en hel masse på én gang – man må have kunnet høre det helt ned i den anden ende af butikken.
Da jeg lidt senere havde et ærinde i kiosken, sagde jeg “Hej Superman”, og han svarede igen med et stort smil: “Ja, det var sgu skægt!” Skøn knajt.

Hmmm – nu kan jeg egentlig næsten ikke være bekendt at bringe stavefejlene, men det gør jeg nu alligevel. Den første får lov at stå uden yderligere kommentarer, men den anden…
P9300006

P9300008

Tá med hjem brød prisen står på varen 
Flot.
Når endelig de må sætte en helt legal apostrof, så kan de ikke finde ud af, hvordan den ser ud!
Og hvad pokker skulle vi ellers gøre med brød, vi køber i Brugsen, hvis vi ikke skulle tage det med hjem?
Alternativet kunne eventuelt være

LA’-BLIVE-HER-BRØD GRATIS

29 kommentarer

 1. Tænk, at man kan få så meget underholdning ud af en indkøbstur. Herligt.

  Kommentar af intetnytundersolen — 30. september 2010 @ 19:37

  • Marianne – der er heldigvis mange gratis grin i hverdagen 😀

   Kommentar af Ellen — 30. september 2010 @ 19:49

 2. Fornøjeligt med hverdagens helt og teksterne. Nu har jeg lært et nyt udsagnsord: at græske. Halloween græsker. Det er vist lige hvad den gør!

  Kommentar af Jørgen Carlsen — 30. september 2010 @ 20:11

  • Jørgen – jamen, du har da ret – Halloween græsker 😀 Der vil sikkert nok blive kigget underligt på os, hvis vi propper ‘at græske’ ind i vores aktive ordforråd fra og med i dag, men et eller andet sted skal et nyt ord jo startes…

   Kommentar af Ellen — 30. september 2010 @ 20:18

 3. Hahahaha, sikke et skønt indlæg 🙂
  Sådan en ung fyr er da lige til at knus-elske…Og selvom jeg ikke helt ved hvad en græsker er for noget, udover mine tankespring til noget sydligere himmelstrøg (og NEJ, de staves heller ikke sådan) er det da vist egentligt billigt. Tror jeg, hvis man nu skal bruge græsker 😀

  Kommentar af Annette's space — 30. september 2010 @ 20:33

  • Annette – ja, han er da bare skøn, den lille Brugs-fyr 😀
   Det er skam billigt for en græsker, skulle jeg hilse og sige. Og man kan bruge ham/den/det til lige præcis, hvad fantasien rækker til 😆

   Kommentar af Ellen — 30. september 2010 @ 20:47

 4. hihi, fornøjeligt indlæg, og fornøjeligt for Brugsens kunder….Græske til dig…;-D

  Kommentar af Annemarie (Rejen) — 30. september 2010 @ 20:52

  • Annemarie – tak og sæ’l græske 😀

   Kommentar af Ellen — 30. september 2010 @ 21:15

 5. hahahaaha et herligt indlæg, der smiles højt her.. det er lige før jeg overvejer at skifte Brugs.. 🙂 OK kun lige før, jeg er ikke meget for græsker.. tror ikke det er sundt, uanset hvad det er.. ;-)) Må I virkelig tage jeres brød med hjem..?? Måske skulle der have stået Gå med hjem, brød..

  Kommentar af Inge — 30. september 2010 @ 21:45

  • Inge – om græsker er sundt eller usundt – eller om det er et navneord eller udsagnsord vides i bund og grund ikke, da der ingen varedeklaration eller andre former for definitioner forefindes, MEN denne enestående chance til at score et ordentligt brød, du oven i købet må tage med hjem, må du endelig ikke lade gå fra dig, så skift du bare Brugs :lol:,

   Kommentar af Ellen — 30. september 2010 @ 21:56

 6. Der er ikke noget så godt og underholdende som sådan nogen stavefejl. 😉
  Herlig (spinkel) stærk mand 😉
  Hvor er det et dejligt billede af det lille skolebarn. Jeg synes godt nok, det er tidligt. Men skoledagen er måske ikke så meget anderledes end en dansk børnehave? børnehaveklasse?

  Kommentar af betty schou — 30. september 2010 @ 22:07

  • Betty – ja, de kan kalde smil frem – både fejlene og hverdagens små supermænd 🙂
   OH ja, det er tidligt. Jeg tror, det mest af alt er en blanding af begge dele + en dansk førsteklasse: Vi leger og vi lærer, men vi gør det på en sjov måde. De er i skole fra 9-15 (9-13 de tre første uger), og hvis man tænker på børnehavebørn, er det næsten bedre i UK, for i DK er de i institution i 8-10 timer om dagen. I støjende og stressende larm, hvorimod der er næsten utroligt stille både i børnehaven og i skolen i UK.

   Kommentar af Ellen — 30. september 2010 @ 22:27

 7. Reklamens magt! Ja, nu tænker jeg ikke på at græske 😉 men mere på, hvordan Halloween og Valentine´s Day bliver brugt – også i Danmark – til at opfordre til forbrug. Hvor mange danskere (på trods af internationalisering via internet, rejser 🙂 osv) fejrer Halloween og Valentine´s Day? Jeg har set danske reklamer for begge. For mig har de – tillige med Thanksgiving – ingen betydning overhovedet. Derimod serverer jeg varme hveder på storebededagsaften, vi spiser pinse-, påske- og julefrokost og and mortensaften – selv om intet af det er kendt her. Det er jo nok ret naturligt, idet jeg har levet det meste af mit liv i Danmark, min mand har danske rødder og boede der som voksen i 20 år; men hvorfor Halloween og Valentine´s i Danmark, bortset fra forretningernes ekstra omsætning?
  Lene

  Kommentar af salix — 30. september 2010 @ 22:58

  • Lene – jeg kan næsten ikke være mere enig: Hvorfor skal vi partout adoptere disse meget amerikanske begreber?
   Det skal vi, som du siger, fordi der er nogen, der ser en forretning i det – hvad der desværre også viser sig at være.
   Thanksgiving er vi (endnu) forskånet for. Den kommer såmænd nok også en dag…
   Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor meget mere det ville betyde, hvis vi kunne eksportere netop de ting, du nævner, frem for at importere for os ukendte begreber.
   Men… St. Bededag er 100% dansk – den burde vi retfærdigvis aldrig kunne sælge et koncept på 🙂 – men kan US sælge Halloween, burde vi også kunne sælge Mortensaften 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. september 2010 @ 23:29

 8. Ha ha – du har sans for de små detaljer. Vores lokale SuperBrugs har også lidt problemer med sproget ind imellem, de sælger f.eks SPECIEL OSTE. Måske er det noget, de lærer på et internt kursus 🙂

  Kommentar af Randi — 1. oktober 2010 @ 8:37

  • Randi – hehe, jeg kan også finde fejl i de Brugser, jeg ser rundt omkring i landet, men jeg er bange for, at det ‘interne kursus’ hedder Den Danske Folkeskole 😉

   Kommentar af Ellen — 1. oktober 2010 @ 9:08

 9. Ganske enkelt fantastisk – og tak for et fantastisk grin! Men måske Brugsen har omdannet sig til en altruistisk forening, hvor man forærer tingene væk – og til picnic i forretningen?

  God weekend!

  Kommentar af Nille — 1. oktober 2010 @ 18:53

  • Nille – velbekomme 🙂 Åh… den mulighed havde jeg slet ikke tænkt på 😉
   Og god arbejdsuge… weekenden er jo nærmest en saga blot nu.

   Kommentar af Ellen — 3. oktober 2010 @ 19:26

 10. Jeg sidder og prøver at læse op på din store produktion. Du milde hvor er du produktiv!

  Arh hvor skønt – “Mommer is back”. Jeg er vild med “Græsker”

  Kommentar af Stegemüller — 1. oktober 2010 @ 21:12

  • Hanne – ja, der blev leget lidt med ‘græsker’ her i kommentarfeltet 🙂
   Jeg er af en eller anden grund meget produktiv for tiden, ja. Gad vide hvor længe jeg kan holde dampen oppe 😉

   Kommentar af Ellen — 3. oktober 2010 @ 19:29

 11. Med lidt tegnsætning kunne det blive til en fornærmelse: Ta’ med hjem, Brød. Prisen står på varen!

  Kommentar af Henny — 1. oktober 2010 @ 21:38

  • Henny – haha, hvor pudsigt, at du siger lige det, for det faldt også mig ind – efter indlægget var gået i luften… Det må være sproghjernerne, der kører parallelt 😉

   Kommentar af Ellen — 3. oktober 2010 @ 19:30

 12. Ja det er dejligt at du undre dig over sproget, jeg var nok gået lige forbi, ikke den første, men det sidste skilt. Men har du foreslået din version nede i Brugsen?
  God weekend i det svenske.

  Kommentar af havehyrden — 2. oktober 2010 @ 8:32

  • Havehyrde – næh, det har jeg ikke… de kan garanteret heller ikke se det sjove, eftersom de hårdnakket nægter at rette ‘Slagterens hjemmelavet’ 😉
   God meget kort resten af weekenden.

   Kommentar af Ellen — 3. oktober 2010 @ 19:32

 13. Haha! “Jeg vil gerne have et rugbrød to go” 🙂

  Kommentar af imangelafbedre — 2. oktober 2010 @ 19:06

 14. imangelafbedre – velkommen hertil og tak for en herlig opfølgning på skiltet 😀

  Kommentar af Ellen — 3. oktober 2010 @ 19:33

 15. […] generalstrejke, besluttede jeg at udsætte det til i dag. Det var godt, for min lille Superman kunne fortælle, at det havde været det rene kaos i går. Du godeste, hvor jeg slæbte hjem af […]

  Pingback af Fraklip « Hos Mommer — 24. oktober 2010 @ 15:33

 16. Uh – la’ blive her brød? Gratis? 😀

  Kommentar af Donald — 25. oktober 2010 @ 11:41

  • Donald – rigtig godt forslag 😆

   Kommentar af Ellen — 25. oktober 2010 @ 18:13


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.