Hos Mommer

21. september 2010

Only in America…

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 3:34
Tags: , ,

Formiddagen tilbragte vi i et dejlig køligt Shopping Center, hvor jeg ikke kunne dy mig for at indfange de lidt mere ikke-europæiske aspekter.
Som alle ved, lever amerikanerne nærmest i deres biler, så selvfølgelig skal ungerne da have mulighed for at køre rundt inde i centret – Aubrey ville elske at komme her og handle… her er plads til et eller to børn, så han ville oven i købet kunne befragte Anna rundt:

P9200200 P9200199

 

Var det noget med en ny lampe til sofahjørnet?
P9200202

Eller en alternativ telefon?
P9200203

Det skal retfærdigvis siges, at det meste var butikker med flot tøj eller andet med mere klasse og flotte design af enhver art. Og en KÆMPE boghandel (Barnes & Noble), så jeg fik lige anskaffet mig min første Tony Hillerman-bog.

På vejen hjem fra formiddagsturen fangede mit blik en ‘RV Super Store’ (Recreation Vehicle). Nu har vi efterhånden set et righoldigt udvalg af de kæmpestore autocampere herovre, så her øjnede jeg lige chancen for at se dem indeni. Vi gav forhandleren en sang fra de varme kolde lande, og han sagde, at vi kunne bare kigge løs – alle døre var åbne.
Hold da k…, siger jeg bare. Vi kunne snildt tilbringe et halvt års tid i sådan en – det er lige før, de er større end Charlottes første lejlighed.
autocamper
De kan knopskyde, når de står stille, så man træder ind i noget, der nærmest må betegnes som et køkken-alrum. Forsæderne og instrumentbrættet er en drøm. Der er god bordplads i køkkenafdelingen, der er kaffemaskine, mikroovn, komfur med tre gasblus og ovn, et kæmpestort køleskab (med fryser selvfølgelig); længere bagude et nysseligt badeværelse og bagerst et soveværelse med en pænt stor seng. Og… tada… vaskemaskine og tørretumbler i soveværelset. Hvad siger I så?
Prisen? En spritny er halvdyr – dyreste model omkring 300000 dollar; de lidt mindre (men stadig kæmper i danske øjne) $150000-200000 – men mindre kan skam også gøre det: Lige præcis denne her til $60000 var vi faktisk inde i, og vi så en anden seks år gammel og særdeles velholdt sag til $35000. De var så uden vaskemaskine, men det er i orden med mig… Jamen sødeste venner da – 350000 eller helt ned til 200000 danske kroner for sådan en moppedreng – man kunne købe en og have stående herovre og så tage USA og Canada i mindre bidder. Vi talte faktisk seriøst om det… det er en drøm, jaja, men til de priser vel ikke en totalt uopnåelig drøm. (Hva’så, Mia? Var det noget? Vi ku’ deles om en og skiftes til at drøne rundt derovre? 😉 ) Bare husk det store kørekort… John har buskørekort, så vi har da heldigvis ikke noget problem… 8) Kaktus1
Som de mere snedige nu vil have gættet, har vi tilbragt en del af eftermiddagen i en botanisk have. Tak til Mia 🙂
Det var en meget, meget lille botanisk have eller ‘Cacteria’, som ikke fyldte meget mere end en stor parcelhusgrund, men det var også ‘bare’ en mands livslange hobby, vi kunne gå rundt og studere for kun $3. Det var vildt inspirerende – jeg fik helt lyst til at starte en ny vindueskarm-hobby op… så er jeg da ikke så afhængig af, om der kan komme nogen og vande blomster, mens vi kører Nordamerika tyndt i vores store RV 8)
Nogle kaktus havde en sjov hat på, nogle var enormt store, nogle havde smukke blomster; en havde blomster, der lignede døde søstjerner, og andre igen var nogle særdeles hidsige fyre, som jeg ikke ville ane, hvordan jeg skulle bære mig ad med at plante om.

Og så er jeg jo lidt vild med de superhøje palmer, der ses rigtig mange steder i Californien.
DSC04118

20 kommentarer

 1. Vores gode ven, Anne, kørte sådan en (på størrelse med en rutebil) herfra til Florida hvert år, indtil hun var 78. Foruden alt det andet, som du nævner, havde den også et camera bagpå, så man kan se på en skærm, hvad der er bagved, hvis man f.eks. skal bakke. Noget andet end den combi-camp (med fortelt!!) som vi havde engang.
  Hvor har du ret – de palmer er så elegante.
  Lene

  Kommentar af salix — 21. september 2010 @ 3:58

  • Lene – det var dog imponerende gjort af Anne. Så er der jo håb for os andre endnu 🙂
   Oh ja – jeg husker skam combicamp-æraen… vi havde ikke selv sådan en, men vores venner havde, og vi kørte flere år i træk ud på fælles småferier… vi i campingvognen og de i combicampen – det var bare SÅ hyggeligt 😀

   Kommentar af Ellen — 21. september 2010 @ 6:10

 2. Sjov lampe….haha, men ikke en jeg ville have stående…det er utroligt at de stikkende fyre, kan lave sådan nogle smukke blomster….har engang haft kaktusser men aldrig fået dem til at blomstre….Smukke palmer…..;-D

  Kommentar af Annemarie (Rejen) — 21. september 2010 @ 5:46

  • Annemarie – både du og jeg skulle måske prøve igen med at dyrke kaktusser – det ville sikkert gå meget bedre denne gang 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. september 2010 @ 6:12

 3. Hvad er der med de autocampere 😉 jeg elskede campingvognslivet, og jeg kunne lige se mig bo i sådan en autocamper 🙂 Men den kan man jo ikke have hægtet på motorcyklen, så jeg bliver vist nødt til at vælge 🙂

  Og indkøbsbiler findes også i vores lokale superbest, men kun en 🙂

  Forsat god rejse, I får godt nok oplevet noget.

  Kommentar af Lene — 21. september 2010 @ 7:11

  • Lene – jeg ved ikke, hvad der er med de campere, men det er en god ferieform, som vi jo smagte på sidste sommer, da vi kørte til Nordkap.
   I kan sagtens kombinere – I har da bare cyklerne med i camperen 😉
   Joh, vi får set en del 🙂

   Kommentar af Ellen — 21. september 2010 @ 16:07

 4. Det lyder fantastisk med autocamperne, I så! Min blogven Birthe har en, som hun kom kørende i, da vi mødtes for et par måneder siden – vild luksus. Da jeg var i USA i min ungdom oplevede jeg også et mobile home, der var som et helt parcelhus 🙂 Rigtig god videre ferie, Ellen!

  Kommentar af Madame — 21. september 2010 @ 7:49

  • Madame – tak 🙂 Vi lejede en, da vi kørte til Nordkap sidste sommer… det er vild luksus, og de er (selvfølgelig) størst her i USA. Du kan godt hilse Birthe og sige, at jeg er lidt misundelig 😉

   Kommentar af Ellen — 21. september 2010 @ 16:09

 5. Hvor sjovt at se sådan én RV indeni… Det kunne være SÅ skægt at drøne land og rige rundt i sådan én fyr, så din plan er ikke spor tosset… 😉 Dog tror jeg, at den, jeg drømmer om herhjemtil, skal være en god bid mindre. Jeg kan ikke lige se superbamsen dér på de engelske landeveje…

  Det var godt, at mit forslag om kaktushaven ikke var så tosset endda. Ellers ville du bare have stukket til mig… ha ha…

  Fortsat god tur. Det er altså herligt at følge med i jeres oplevelser… 😉

  Kommentar af Mia Folkmann — 21. september 2010 @ 8:48

  • Mia – høhø, ja så var jeg måske blevet lidt prikken 😉 Det var skam meget interessant…
   Næh, de er nok lige voldsomme nok til de mindre veje, vi ofte har her i Europa, og der var da i øvrigt også masser af steder på vores vej på denne ferie, hvor de ikke måtte køre, men så sætter de den bare og tager i stedet den lille bil, de har med på slæb!

   Kommentar af Ellen — 21. september 2010 @ 16:14

 6. Spændende læsning. Det er altid sjovt at opdage behov man ikke ved man har, men jeg kan sagtens få øje på at behovet for at et “mobilhjem” kunne være en realistisk mulighed som beskrevet. Kaktus er faktisk meget sjovt at beskæftige sig med. Således har en søjlekaktus jeg såede i 1978 netop kvitteret for tilhørsforholdet med en lille fin blomst! Måske fordi jeg ikke har vandet den ret meget i løbet af sommeren, eller af en anden grund. Sprogligt set har jeg noteret mig at 2010 er det mest “drabelige” år i Afghanistan efter at endnu et antal soldater er dræbt ved at en helikopter er styrtet ned. Oplæserne kalder det dog ikke drabeligt, men blodigt.

  Kommentar af Jørgen Carlsen — 21. september 2010 @ 8:56

  • Jørgen – ja ikke? Til de priser er intet umuligt…
   Hold da op – blomstrer efter 32 år! Så længe har jeg slet ikke tid til at vente – om så lange tid kan jeg jo meget vel være død 😉 Men der må findes kaktus, der tidligere bliver kønsmodne, så at sige.
   Ak ja, de tv-oplæsere… Igen Tv2News, gætter jeg på.

   Kommentar af Ellen — 21. september 2010 @ 16:18

 7. Så røg underkæben ned igen.. hold da op, er der plads bag i til en lille bil også.. det må være ret voldsomt at køre rundt allevegne med sådan en stor vogn.. Jeg er dybt imponeret over al den luksus der er samlet i den vogn.. 🙂

  Kommentar af Inge — 21. september 2010 @ 9:21

  • Inge – rigtig mange af dem har en bil med sig på slæb, så de kan køre ind alle de mange steder, hvor RVs er forbudt 🙂
   De har under alle omstændigheder et stort ‘pullterrum’, hvor der sagtens kan stå et par scootere eller lignende.

   Kommentar af Ellen — 21. september 2010 @ 16:22

 8. RV’s er for voldsomme at køre rundt i for mig, de kan nok ikke klare sig der, hvor jeg vil hen. Medmindre de er 4W’lers. Ved Arvidsjaur blev vi stoppet af nogle sammenbrudte tyskere i sådan én, de havde glemt både donkraft og passende nøgler derhjemme, surt, for mine passede heller ikke.
  Til gengæld designede jeg så en anhænger lidt a la en sættevogn, til at spænde på en lille ladvogn; inden jeg blev færdig, opdagede jeg, at de skam findes, i Amerikas forurenede Stater. Der er et par flotte eksemplarer på den hjemmeside i Cathedral City (!), som du linker til. Men går man i detaljer:” sleeps 10″ !!!, nej, det er for mange!
  Til Lene: der findes faktisk campingvogne til at hænge bag på motorcykler! Ellers findes der også RV’s med garage til enten motorcykler, eller en lille bil. Demonstreret på meget dramatisk vis i Go’morgen TV” i Tivoli, hvor bilen løb fra dem ind i restauranten “Den skaldede kok”.

  Kommentar af AagePK — 21. september 2010 @ 10:41

  • AagePK – ‘sleeps 10’ behøver jo ikke at blive taget bogstaveligt 😉 Jeg opfatter det som, at så er der rigtig god plads til to…
   Sættevognen, som du kalder den, ser vi meget ofte her – kæmpestore selvfølgelig – og vi har set flere mere eller mindre hjemmebyggede eksemplarer på vore hjemlige breddegrader.
   Men som sagt er store RVs ikke noget problem; man har bare en personbil på slæb 🙂
   Surt for tyskerne på Island, men de var da også lidt dumme ikke at have ordentligt værktøj med.

   Kommentar af Ellen — 21. september 2010 @ 16:28

 9. Fantastiske RV. Jeg har aldrig set noget lignende og kan slet ikke forestille mig den luksus det må være, at køre rundt i sådan en. Waugh – jeg vil gerne medfinansiere, hvis bare I kan køre (jeg har ikke taget kørekort).

  Kommentar af Stegemüller — 21. september 2010 @ 19:58

  • Hanne – haha, det er da bare en aftale 😀 John vil alligevel helst selv køre, og det kræver som nævnt et stort kørekort, hvilket jeg ikke har… Og ja, det er en dejlig måde at holde ferie på…

   Kommentar af Ellen — 22. september 2010 @ 0:13

 10. It is interesting to read all the comments about how wonderful it would be to travel in an RV. One thing you have to be aware of, when you drive these Big Monsters is, that you have to like staying in the RV campgrounds, it is illegal and not so safe to park overnight wherever you want. It is close quarters at these Parks, and you are expected to be social, talk to your neighbor, have a beer together etc., it is kind of a Brotherhood situation. You also have to remember, that most of the RV’s you see on the roads in the US are owned by people, who are middle aged and older and that the RV is their main residence. They might own a small apartment somewhere, where they stay for a couple of month during the winter ( Actually in Arizona, they stay at the apartment during the summer and travel to the RV Park in the winter) and then they are on the road the rest of the Year.
  Of course there are tourists who rents RV’s, but when you travel outside of the normal holiday season, it is the other ones you are meeting.
  It is not for us, we like to travel roads where we can be us, not that we don’t like to meet the locals, we love that, but, when it suits us.
  Ann
  in Vancouver

  Kommentar af Ann — 22. september 2010 @ 4:25

  • Ann – hmmm… I see what you mean. I know we’d have to stay in dedicated camps, but I didn’t realise that we were expected to be that social. But… what could happen, if we were not? We would probably be regarded as stupid, ignorant turists – and be left alone 😉
   We’ve experienced similar ‘problems’ in Danish and other European campgrounds when we had our camper, but people soon found out that we were not interested in socialising; they figuratively shook their heads and left us to our own good company.
   I fully understand and respect your ‘warning’, but although I probably won’t be able to live out the dream, I still like the thought of giving it a chance 🙂

   Kommentar af Ellen — 22. september 2010 @ 6:20


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.