Hos Mommer

20. september 2010

Ankomst til Palm Springs

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 6:18
Tags: ,

P9190175 Allerførst vil jeg skrive et par ord om Grand Canyon Skywalk, som et par stykker har spurgt til i forrige indlæg.
Vi havde fulgt opførelsen af den over National Geografic Channel og talte dengang om, at det kunne være en spændende oplevelse at træde ud på den. 
Området, den er bygget i, er ikke en del af Grand Canyon National Park, men et indianerreservat og skywalk’en ejes delvist af indianerne.
Og – ikke mindst – ligger den helt ude vestpå i denne enorme canyon, hvilket er 3-400 km fra Grand Canyon Village, hvor stort set alle overnatninger i dette område er centreret.
Dette havde vi fået at vide, inden vi tog af sted, så vi vidste godt, at det ikke blev denne gang, vi kom ud på denne skywalk.

P9190193 Ellers var det bare en lang, lang køretur i dag gennem ørken, ørken, ørken, og det var varmt, varmt, varmt (109F = 42,8C). Vi talte undervejs om, at stederne herovre ganske vist er helt ubeskriveligt smukke, men at vejen mellem dem nogle gange kan være temmelig ensformig. Vi sammenlignede lidt med kontrasten at køre i Norge, hvor hver eneste meter er en skøn naturoplevelse.
MEN jeg så søjlekaktus i dag. Midt i en by, godt nok – ikke en eneste ude i Arizonas ørken, desværre, men det var bedre end ingenting.

P9190191 Frokosten blev indtaget ved Parker Dam i de nævnte 42 grader, og det var overhovedet ikke nogen fordel, at det blæste lidt. Tværtimod… vinden føltes som om vi stod midt i en skovbrand.  
Da vi kom til hotellet i Palm Springs, startede vi med et bad og tog selvfølgelig derefter noget andet tøj på. Da vi tog tøjet ud fra kufferten føltes det, som var det hevet direkte ud af en tørretumbler…
John kunne fiske en iskold øl ud af køletasken, og min vin havde en fin temperatur, men glassene var så varme, som kom de lige fra opvaskemaskinen. Dette er simpelthen det varmeste, vi endnu har oplevet.

Jeg har også  ‘oplevet’ en vækst, jeg ikke har set før – en halvhøj busk med skrigorange og meget smukke blomster. Aner ikke hvad den hedder, men den er tilsyneladende meget almindelig på disse kanter.
P9190180

Jeg ved ikke, hvorfor buskens blomster ikke vil ‘skrige’ til mig på billedet… I må bare tro mig på mit ord: jeg ville være enormt stolt af at have sådan en i min have. På den anden side ville jeg nødig leve mit liv i sådan en hede for at få sådan en busk i min have 8)
P9190182

Vi skulle lige over og lure i det store, store supermarked og observerede tæt på indgangen denne BMW på en handicapparkeringsplads. Med autoriseret skilt og det hele. Jeg har hørt hvor nemt det er at erhverve sig dette blå/hvide skilt her (man skal ‘bare’ være svært overvægtig, så kan man påstå, at man ikke kan tåle/klare at bære sine varer ret langt og dermed få sit invalideskilt…), hvorfor min respekt for det kan ligge på et forholdsvis lille sted. Især når det hænger i sådan en bil, men det er nok bare mine fordomme, der træder i karakter her…
P9200198 

Manglende nummerplade? Det ser vi mange gange hver dag. Oftest er det pladen foran, der mangler, men dette ser vi også tit og forstår ikke rigtig, hvordan det kan lade sig gøre – den gik vist ikke hjemme i DK.
Hvad der var temmelig skræmmende på vores ørkenvandring i dag, var de hundrede- måske nærmere tusindvis af eksploderede dæk, vi så med få snese meters mellemrum på den laaaange, lige ørkenvej. Hvis billedet klikkes større, kan man godt ane selve vejen lige til venstre for midten på det ikke helt optimale billede.
P9190196 Vi ved endnu ikke, hvad morgendagen bringer, men dette er sidste chance for naturoplevelser; nemlig Joshua Tree Nat’l Park, men vi har to dage her i den kunstige ørkenoaseby Palm Springs, så vi får se…

16 kommentarer

 1. Puha jeg kommer jo helt til at svede bare ved at læse dit indlæg…pøj det kunne jeg ikke holde ud…..jo man kan godt fornemme “skriget” i farverne på busken/blomsten……fortsat god tur….

  Kommentar af rejen — 20. september 2010 @ 8:12

  • Annemarie – det er normalt heller ikke noget, vi ligefrem opsøger – det var derfor, vi lagde turen i september, men vi overlever nok disse par dages varme 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. september 2010 @ 16:45

 2. For en dansker må den varme være totalt ulidelig. Jeg håber, oktober bliver lidt koldere derovre. Det er meget uhyggeligt, det du skriver om de eksploderede dæk. Kyllingen inde i mig titter frem og siger “kør ikke den vej” – men disse lange lige ørkenveje er jo også en del af den anderledes oplevelse.
  Som sædvanlig er dit billedvalg fantastisk – lige fra skrigende blomster til skrigende forkerte skilte.

  Kommentar af conny — 20. september 2010 @ 8:40

  • Conny – det er først her i Palm Springs, det er så slemt; når vi kommer ud til kysten igen, vil det være o.k., så vi skal bare klare to dage. Hotellet er jo airconditioneret, så nætterne er udholdelige.
   Du skal ikke være bekymret over, at I selv vil opleve et eksploderet dæk: John siger, det er regummierede lastvognsdkæk, og at det normalt aldrig sker for personbiler.

   Kommentar af Ellen — 20. september 2010 @ 16:49

 3. Det lyder som en rigtig ørken varme I befinder jer i.. Tja.. handicappede har vel også ret til en fed bil.. 🙂 og alvorlig overvægt/fedme er jo et kæmpestort problem, som vi også ser herhjemme mere og mere.. men jeg kan godt følge dine fordomme, havde nok selv tænkt lidt i samme retning.
  En af mine kolleger var på SkyWalk i sommer.. en kæmpe dyr oplevelse.. 1800 d.kr for 4, + et eller andet beløb for at få taget billeder derude. Man måtte ikke selv medbringe kamera på walken. Det havde været fantastisk at stå derude..
  I må have en fortsat god tur 🙂

  Kommentar af Inge — 20. september 2010 @ 8:48

  • Inge – så er den walk da vist også betalt! Og så må man ikke engang fotografere! Ha… så ville jeg hellere bruge penge på en flyvetur i Grand Canyon – det kunne man få for $117 🙂 (Det ville vi have gjort, men det var lørdag, og der var fully booked, desværre.

   Kommentar af Ellen — 20. september 2010 @ 16:55

 4. Puha, jeg er ikke sikker på, at al den varme lige er mig. Jeg har i øvrigt haft flere bed and breakfast gæster fra Palm Springs (af en eller anden årsag), så man kan godt forestille sig, at en tur i vores lokale park var en oplevelse. Jeg kan huske, at jeg gik tur med dem, og de gik bare hele tiden og sagde neeeej, se alle de træer og neeeej, se alle de buske. 😉

  Der er noget med en kaktus botanisk have i Palm springs – så hvis du ikke har set så mange af disse stikkende fætre, var det måske en íde?

  Kommentar af Mia Folkmann — 20. september 2010 @ 9:26

  • Mia – det er lidt pudsigt, men selvfølgelig meget naturligt, at folk herfra er lige så fascinerede af vores vækster, som vi er af deres 🙂
   Jeg ser lige, om det er muligt, at dagens program kan indeholde den botaniske have – tak for tippet 😀

   Kommentar af Ellen — 20. september 2010 @ 16:57

 5. Så gættede jeg rigtigt: Inge bekræfter, at det er hundedyrt at gå på den der Skywalk.
  Den orange blomst er måske en påfugleblomst, det kalder svenskerne og tyskerne i hvert fald én der ligner. På engelsk både peacockflower, Poinciana og Pride of Barbados, hvor den er nationalblomst. Hvis det er den, er den giftig, bruges ligesom en fætter, Senna, som afførende middel. Har den ærtebælglignende frugter? Du kan søge på Ceasalpina pucherrima på wiki engelsk.
  I Atlanta lufthavn kørte der konstant hyperoverdimensionerede golfbanevogne rundt med overvægtige. Det førte til vor konklusion:” In Copenhagen, Tivoli has roller-coasters, in Atlanta they’ve got Kolesterol’lers!”

  Kommentar af AagePK — 20. september 2010 @ 9:51

  • AagePK – vi ser masser af træer med store, ærtebælglignende frugter; de har dog ikke den slags blomster, jeg har fotograferet her, men ‘min’ busk er ikke desto mindre en peacockflower, kunne en billedgoogling lige afsløre -tak for opklaring 🙂
   ‘Kolesterollers’ – haha, den var god. Atlanta er vist en af de mest overvægtige byer, så at sige – tænk bare på, da vi så OL 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. september 2010 @ 17:01

 6. Den varme du beskriver er vist deroppe hvor man egentligt bare skal sidde helt helt stille og intet foretage sig 🙂
  Hvis i nu besøger den der botaniske have i Palm Springs som Mia skriver om, kan du måske også finde ud af om AagePK har ret i at det er en peacockflower og om den i muligvis kunne gro på vores breddegarder.
  Fortsat god tur rundt 🙂

  Kommentar af Annette's space — 20. september 2010 @ 10:06

  • Annette – du har ret, men vi gider nu alligevel ikke sidde og glo på hotelværelset, så vi må ud og holde varmen ud 🙂
   Det er en peacockflower, og den botaniske have var vist kun med kaktusser…

   Kommentar af Ellen — 20. september 2010 @ 17:06

 7. På sådanne dage er det skønt at gå ind i et air-conditioned hus – eller bare supermarkedet!
  Jeg tror, at AagePK har ret med hensyn til busken, som er en tropisk plante: http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/23669/
  I nogle af staterne er det kun påbudt at have nummerplade på bilens bagende, og sommetider har disse biler så en eller anden “reklameplade” på foran.
  Lene

  Kommentar af salix — 20. september 2010 @ 17:16

  • Lene – tak for oplysning 🙂 Det har godt nok undret os en del, at så mange kører rundt enten helt uden eller med nogle ‘underlige’ forplader.

   AagePK havde helt ret, og nu fik vi bælge og det hele med takket være dit link… sikke mange arter, der er i øvrigt…

   Kommentar af Ellen — 20. september 2010 @ 17:54

 8. For en gangs skyld er jeg slet ikke misundelig. 😉 Det er da en heftig varme.
  Godt, du stadig skriver.

  Kommentar af betty schou — 20. september 2010 @ 21:29

  • Betty – varmen er lige i overkanten – heldigvis er her masser af overdækkede, kølige shoppingcentre 😉

   Kommentar af Ellen — 20. september 2010 @ 22:41


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.