Hos Mommer

11. august 2010

Jeg dagdrømmer om at eje en Daybed

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:28
Tags:

Daybed

 • Flettet i brun rattan                              
 • Inkl. hynde, 6 puder og oversejl som kan foldes ned 
 • Oversejlet tåler støvregn, men er ikke regntæt     
 • Måler 165 cm i diameter                            

Daybed … og jeg sover ikke engang til middag. Aldrig. Medmindre jeg er syg eller har tømmermænd, og det er jeg/har jeg yderst sjældent.
Så hvad skal jeg med en daybed?

Have den i min have, simpelthen. I den store have, jeg ikke har, på den store overdækkede terrasse, jeg heller ikke har.
Det var – ligesom da jeg fandt min dejlige rede – kærlighed ved første blik.
Vi må se at få bygget en stor, overdækket terrasse i Sverige… dér har vi da i det mindste pladsen. Lige i øjeblikket har vi dog andre planer med svenskehuset, så det er ikke nu, jeg skal nævne noget som helst for John omkring daybeds eller overdækkede terrasser.

Men på et eller andet tidspunkt har jeg anskaffet mig både daybed og dækning.
Helt sikkert. Det er da det perfekteste sted at sove, hvis man som jeg elsker at sove ude om natten i Sverige – når vejret ellers tillader det. Sove ude er selvfølgelig helt ude, så man kan tælle stjerneskud i stedet for at godnatlæse, men ellers er den nødt til at stå et sted, hvor regnen ikke kan komme til at genere den.
165 cm i diameter er måske lige i underkanten, men det jeg også (nej… hverken i diameter eller i underkanten, men i højden!), og i og med, at sengen er rund, vil jeg uden tøven omdøbe den til en Night&daybed og sove glimrende her.

Det er godt at have drømme.
Her er min rede. Med unger ;-) 

image

16 kommentarer

 1. Så er vi to der drømmer.. 🙂 jeg har overdækket terrasse her i Roskilde, men drømmen fylder meget, og da det kun er min drøm.. endnu.. er der ikke prioriteret plads til den. Drømme skal man ha’ og i drømmen ser jeg den med et let myggenet, og måske 40 cm større i diameter, så tror jeg Hasse kan overtales.. vi elsker begge at sove ude om sommeren.
  Din rede er rigtig fin, og specielt når der er unger i den.. 😉

  Kommentar af Inge — 11. august 2010 @ 17:35

  • Inge – åh ja… en smule større, og man kunne være en hel familie i den…
   Men desværre er den allerede i forvejen lidt for stor til vores tilsyneladende ens pladsproblemer – og sove-ude-tilbøjeligheder 🙂
   Reden er skøn, både med og uden unger. Den er hjembragt fra England.

   Kommentar af Ellen — 11. august 2010 @ 18:17

 2. At sove ude i Sverige er vel som at være medlem af donorkorpset. Der skal vist monteres myggenet, hvis drømmen skal udleves.

  Kommentar af Eric — 11. august 2010 @ 19:12

  • Eric – det er slet ikke slemt – jeg har prøvet det mange gange og har en privat teori om, at myggene instinktivt søger blod i mindre end de to meters højde, som terrassen ligger i. Jeg smører lidt OFF! i ansigtet og nakken og er i øvrigt ekspert i at sove med kun næsen uden for dynen. Jeg forsikrer dig, at hvis jeg blev bidt af myg, så sov jeg ikke udenfor 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. august 2010 @ 21:06

 3. Ja og jeg tænkte det samme som Eric 🙂

  Drøm du bare 🙂 Og sikke en dejlig afslutning på englændernes besøg

  Kommentar af Lene — 11. august 2010 @ 21:10

  • Lene – nu har du så nok også set mit svar til Eric 😉
   Jeg drømmer videre… om daybeds og om mine dejlige børnebørn 🙂

   Kommentar af Ellen — 11. august 2010 @ 21:27

 4. Hos Lauritz.com går de under betegnelsen “Elskovsrede”. Der er vist 3-4 stykker på lige nu, i forskellig størrelse.

  Kommentar af AagePK — 11. august 2010 @ 22:35

  • AagePK – jeg tør ikke engang kigge, men tak for info 🙂 Sæt nu, jeg kunne få en til spotpris, og det dur altså ikke at købe, når jeg ikke har noget sted at sætte den…

   Kommentar af Ellen — 12. august 2010 @ 9:16

 5. Så må du ud i aften og kigge stjerneskud. Meteorsværmen Perseiderne er på spil.
  Klik evt. på denne adresse:
  http://www.videnskab.dk/composite-4941.htm?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=dato-12-8

  Kommentar af Rimkogeren — 12. august 2010 @ 11:46

  • Åh, Rimkoger – tak for oplysningen, som forhåbentlig får en blogger eller to til at kigge efter stjerneskud i nat. Du kan tro, jeg har styr på den sværm, og jeg håber sådan, at det når at blive skyfrit til i nat.
   I morgen tager vi til Sverige, hvor der jo bare er BULDERmørkt, og til og med d. 14. august skulle der stadig være 25% tilbage; dvs. op til 25 ‘skud’ i timen.
   Lad os alle krydse fingre for en skyfri himmel… 😉

   Kommentar af Ellen — 12. august 2010 @ 13:38

 6. Jeg kan godt forstå du drømmer om den skønne daybed, Ellen. Tænk at ligge der og læse bøger på lune sommerdage … Vi har kun en delvist overdækket terrasse, så det ville kræve en del, at få vidunderet installeret her 🙂

  Kommentar af Madame — 12. august 2010 @ 12:39

  • Madame – ja – det er desværre problemet… at den fylder (for) meget 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. august 2010 @ 13:39

 7. Hold da op, hvor kan jeg let sætte mig ind i dine drømme om en daybed! Tænk at drapere sit luksuslegeme i den og ja, som Madame skriver, ligge der og læse bøger og drikke kaffe/the eller måske et lille bitte glas køligt hvidvin. Åhhhhh!
  Annette glem det, hvis den skal anbringes på vores terrasse, så er der absolut ikke plads til noget som helst andet, ikke engang den allermindste lille krydderurt og jeg vil tro, at vi måske er nødt til at kravle over gavlen for at komme ind i vidunderet. Jeg har lige vist billedet af den til husherren, han mener ikke engang at vi kan åbne døren, hvis der skal installeres en daybed på terrassen ☺.
  Men nu vi er ved stjernekiggeriet, så tænker jeg med meget stor glæde tilbage på de nætter vi tilbragte ude på terrassen i sommerhuset i Tranum. Der er – som jeg kan forestille mig, at der er hos jer i Sverige – helt sort om natten. Lykke er, at hive dyne og hovedpude med ud i havestolene og kigge på stjerner og stjerneskud ☺.
  En skøn aften til jer.

  Kommentar af Annette (Holland) — 12. august 2010 @ 21:37

  • Haha Annette – jeg kan se, at du er ude i præcis de samme problematikker som mig med den der daybed 🙂
   John kastede ét blik på billedet af den og sagde bare: “Det mener du ikke alvorligt, vel?”
   Altså – havde vi nu været 30 år yngre, så var den første tanke der faldt os ind, måske heller ikke lige, at der skulle læses bøger i den tingest, og så kunne det jo være, at mandfolkene nok hurtigt skulle finde en løsning på det med pladsproblemet 😆

   Du har også oplevet den stille lykke ved en sort himmel, putteri i dyner og masser af stjerneskud – hvor dejligt… der findes flere variationer af lykkelige stunder, og dette er bestemt en af dem. Hvis I har godt vejr i Holland, må du ud og kigge 🙂

   Kommentar af Ellen — 12. august 2010 @ 21:48

 8. Nu har jeg siddet og læst alle dine dejlige glade mormor-poster og også tilbage til alle de andre gode betragtninger mens jeg har været borte i et par uger. Jeg kan næsten ikke finde ud af, hvilken jeg skal kommentere på, men nu blev det altså denne om den pragtfulde daybed.

  Det er skønt at sove ude, og jeg tror, man kan føle sig i et med naturen i en daybed; som at krybe ind i en tryg og lun rede med eller uden en roman. Cirkelformen er uden tvivl god for mennesket! Mine egne erfaringer med at sove ude indskrænker sig stort set til at sove i sovepose i et telt, men det er også pragtfuldt. En sovepose er så tryg og rar uanset hvor mange løver og bjørne, der går uden for 🙂

  Kommentar af Stegemüller — 14. august 2010 @ 12:24

  • Hanne – velkommen tilbage og tak for de søde ord 🙂 Håber du har haft det godt – kigger over om lidt…
   Så du kunne også bruge en daybed? Den ser nu også fristende ud, og så s…. være med rovdyrene, ja 😉

   Kommentar af Ellen — 15. august 2010 @ 19:29


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.