Hos Mommer

8. juli 2010

En tur til Bath

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 22:44
Tags: , , ,

I dag kørte vi til Bath, som er en af de smukkeste byer i England – de fleste huse er bygget af gulhvide ‘Bath stone’, og byen er omgivet af grønne bakker. 
P7080041Det vrimlede med mennesker i dag – endnu flere, end der plejer at være, men forklaringen på dette var et hav af ‘graduates’ og dermed et endnu større hav af pårørende til disse.

Bath blev efter sigende grundlagt omkring 850 f.Kr. af King Lears far, Prince Bladud, som var blevet helbredt for spedalskhed af noget helt fantastisk muddervand og derfor grundlagde byen, da han senere blev konge. Ca. år 50 kom romerne til og opførte et tempel for den gamle keltiske gud Sul, og de kaldte derfor byen Aquae Sulis. Da byens borgere 700 år senere gik rundt og rundt i ‘The Pump Room’ og drak af det absolut ikke særligt velsmagende vand, var man stadig overbeviste om dets gode virkninger, som i virkeligheden nok mest bestod i, at det var… vand. Som man ellers aldrig drak dengang. I selve badene sad folk med åbne sår sammen med andre, som led af infektionssygdomme, så det var mildt sagt ‘risky business’ at gå i bad i Bath.

P7080036 Andetsteds i byen finder man The Circus, en helcirkel af huse, som blev opført mellem 1754 og 1768, og som var underlagt strenge krav om, at det hele skulle se ens ud udefra, mens der var frit slag indendørs og på bagsiden af husene.

Overalt i Bath fandt vi løver i flotte og/eller kreative udformninger – vi så vel omkring 30-35 stykker af de i alt 100, der skulle være fordelt i hele byen.

P7080032

P7080033John havde ikke fået en hat med, og da det hurtigt blev alt for varmt for hans ikke særligt hårfagre isse, gik vi ind i… tada… Itchy Feet, hvor han købte… mere tada… en Tilley Hat – nu er der så to af slagsen i familien.

P7080043 P7080042 Lige overfor, hvor vi fik os en kop kaffe på et indendørs marked, var en af de mange løver fremstillet som The King of Rock’n Roll himself. Inde i en musikforretning så vi en løveudgave af Michael Jackson, som lignede forbløffende godt.

P7080048 P7080049 Tilbage i Devizes slog vi vejen forbi den gamle bygning fra 1550, hvori hatteforretningen, hvor C efterhånden er blevet helt fine venner med indehaveren, er beliggende i. De to har nu en gensidig aftale om at anbefale hinanden og dermed skaffe hinanden kunder.

Dette var kun en del af dagens dont, men jeg er jo nødt til at stoppe, inden indlægget bliver alt for langt…
Vi har det i øvrigt meget, meget varmt, hvis nogen ellers skulle være interesserede i vejret.

8 kommentarer

 1. uhhh… en familie med TO Tilly hatte.. stort 😀 Bath ser ud til at være en “værd at besøge by”, den må med på listen, og hvis der er en god golfbane i byen, er den jo nærmest selvskreven, fandt I ud af hvorfor de har alle løverne..?? ligner nærmest CowParade.. LeonParade er det vel så.. 🙂

  Kommentar af Inge — 9. juli 2010 @ 8:32

  • Inge – nej, vi fandt ikke ud af hvorfor de havde placeret de 100 løver.
   Jeg kan ikke forestille mig, at der ikke er golfbaner i nærheden af Bath 🙂
   Hehe, ja det er stort med to Tilleys…

   Kommentar af Ellen — 9. juli 2010 @ 11:05

 2. Jeg tror, turistforeningen skulle betale dig for disse indlæg. Meget spændende historie om byen Bath. Jeg er stadig vildt imponeret over, hvor langt omkring romerne kom i hine tider, når man tager deres transportmuligheder i betragtning.

  Kommentar af conny — 9. juli 2010 @ 9:14

  • Conny – det ser ud til, at Bath klarer sig glimrende rent turistmæssigt uden min hjælp 😉
   Ja, det er imponerende, så langt folk kunne transportere sig dengang. Jeg synes det er endnu mere imponerende, at de kunne finde de samme steder igen.

   Kommentar af Ellen — 9. juli 2010 @ 11:07

 3. Tak for turen til Bath. Da cow-parade kom frem, kan jeg huske, at jeg tænkte:”Sikke en god idé!”. Samtidig tænkte jeg, at hvis man nu fandt på f.eks. at lave en horse-parade, så ville det aldrig slå an. Folk ville rynke på næsen og sige “efteraber”. Men det viser så bare, hvor lidt forstand, jeg har på den slags. Så kom elephant-parade, og nu er der så løver i Bath. Jeg tror sgi, jeg laver en “cat-parade”. Det er da også overkommeligt, sådan rent størrelsesmæssigt. 😉

  Kommentar af Henny — 9. juli 2010 @ 20:54

  • Henny – næh, konceptet holder åbenbart til flere variationer over temaet. Jeg glæder mig da til at se din “cat-parade”- det var i hvert fald meget interessant at se alle de fine og fantasifulde detaljer på de forskellige løver, så hvorfor ikke katte?

   Kommentar af Ellen — 9. juli 2010 @ 22:40

 4. Jeg bliver mere og mere overbevist om, at vi må have Tilly hatte i denne familie også. Næste gang jeg kommer til England, må jeg en tur til Bath… 😉

  Det ser vidunderligt ud alt sammen, selvom jeg bedst kan lide Bath, når det ikke vrimler. Der var også usædvanligt mange mennesker sidst, jeg var der – jeg tror, at samtlige franske skoler havde sendt deres elever til Bath.

  Kommentar af Mia Folkmann — 10. juli 2010 @ 14:07

  • Mia – jeg lagde faktisk også mærke til, at der var en hulens bunke skoleklasser, og du har helt ret i, at Bath er at foretrække, når der er knapt så tæt med folk, men det med gradueringen havde vi ikke lige forudset 🙂

   Du må en tur til byen og have investeret i en Tilley Hat – og ellers bare nyde den dejlige by 🙂

   Kommentar af Ellen — 10. juli 2010 @ 17:51


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.