Hos Mommer

26. juni 2010

En lille morgentur

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 10:39
Tags: , , , ,

To af min søsters tre børn er nysprungne studenter, så i morgen skal der holdes dobbelt studentergilde på gården. Det meste af to klasser og masser af familie… det kan godt begynde at ligne noget omkring de 60 gæster, så der skal tænkes store madtanker. Svigersønnen skaffer og griller en hel gris af passende størrelse – min søster bager brød, kreerer dessert og en masse tilbehør; til sidstnævnte assisteret af ældstedatteren og undertegnede.
Rygsæk Min egen, inden for familien berømte pastasalat og Annemads multismags-bønnesalat skal være mit bidrag. Jeg vil ankomme på gården tidligt i morgen formiddag for at hakke og snitte og så i øvrigt gå til hånde – der er meget at se til, når der skal bænkes og bespises så mange mennesker.
Vejret har bare at være godt, har det.

Pastasalaten blev der købt råvarer til i går, men eftersom jeg først fandt frem til omtalte bønnesalat i aftes, måtte jeg lige en tur i Brugsen her til morgen. Hvad var så mere passende end af afprøve min nysyede rygsæk (beregnet til, når vi skal trave rundt i op til flere amerikanske nationalparker) og gå turen i stedet for at tage bilen? Glorien er således pudset for i dag.

Min vej gik forbi en have, der var lidt alternativ i forhold til hvad man oftest ser. Fruen stod og hængte tøj til tørre, så jeg spurgte hende, om jeg måtte fotografere ‘udstillingen’. Det trak hun lidt på, men hun kom hen til mig og forklarede, at det var fordi den jo altså ikke var nær så pæn som den plejer at være, for hun havde endnu ikke fået plantet alt det ud, hun normalt gør.
Vi fik os en længere sludder om hendes have, og da jeg forsikrede hende om, at jeg syntes det var så nydeligt selv uden blomster, blev hun jo alligevel en anelse smigret, og jeg kunne bare fotografere løs…

image

Nederst i midten ses en stenhumle, som fik forvildet sig ind i vores hus forleden dag. Det er et dårligt billede, men jeg var nødt til at forevige den, inden den blev lukket ud af glasset, for når først det skete, ville den sikkert være meget utilbøjelig til at posere for mig. Det var en ordentlig krabat. Måske en dronning?

10 kommentarer

 1. Det var en god ide at spørge – folk laver jo deres havearbejde til glæde for tusinder af mennesker, som i årets løb passere den ene eller anden vej.

  Hvor må det være en stor dag for søsterbørnene – tillykke!

  Kommentar af Donald — 26. juni 2010 @ 13:28

  • Donald – forhåbentlig mest til glæde for én selv 😉 men det er jo altid rart, når andre påskønner ens anstrengelser.

   Tak – det er en bestemt stor dag for dem – de er så de sidste studenter i den generation af familien; Charlotte var den første for 15 år siden… puha hvor tiden går hurtigt – jeg synes det virker som i forgårs.

   Kommentar af Ellen — 26. juni 2010 @ 14:55

 2. Sikken en fin rygsæk, du har syet dig – den ser da perfekt ud til gloriepudsning m.m. :-). Og god fornøjelse med indsatsen ved studentergildet, jeg håber, der bliver sat pris på det. Vi har konstateret, at der må være rigtigt mange studenter bosat her i kvarteret, for i går og i dag har vi hørt vogn efter vogn fyldt med råb, trut, musik osv. Tja, næste år er det jo vores tur til besøg her på matriklen ;-).

  P.S. Det var da i øvrigt en speciel have, du der har fotograferet – tilplantning eller ej :-).

  Kommentar af Bente — 26. juni 2010 @ 20:49

  • Bente – Rygsækken var fin til både bønner og gloriepudsning 😉
   Jeg har også hørt studentervogne hele dagen – selv her i vores lille by. Og i går. Og i torsdags… Det bliver da hyggeligt, når det bliver din og datterens tur næste år. Jeg håber ikke, I bliver lagt for sent på turen – de har en hård dag, de unge mennesker.

   Ja, det var en alternativ ide, som hun fik, da de gamle fyrretræer var blevet for voldsomme og skulle fældes. Det blev de så kun næsten 🙂

   Kommentar af Ellen — 26. juni 2010 @ 21:45

 3. Ellen, det er da utroligt så kreativ du er, vi har set skønt strik, flotte syarbejder og nu en rygsæk. Jeg er lige imponeret, hver gang du viser os nogle af dine håndarbejder.
  Hvor ser den have spændende ud. Jeg kan vældig godt lide, når der er mennesker som laver noget ud over det sædvanlige og noget der er anderledes, skønt.
  En fortsat rigtig god weekend til dig.

  Kommentar af Annette udi Holland — 26. juni 2010 @ 23:46

  • Annette – jeg rødmer… 😳 og jeg havde altså et mønster at gå efter til den rygsæk.. men det var lidt spændende om det hele nu også passede sammen til sidst. Det gjorde det heldigvis…

   Damen med haven fik helt klart også fanget min opmærksomhed – der var lagt en hel del arbejde og opfindsomhed i udformningen.
   God weekend herfra også.

   Kommentar af Ellen — 27. juni 2010 @ 8:14

 4. Tillykke med søsterbørnene og så er din søster da heldig med at have dig, det lyder lækkert med dit tilbehør 🙂

  Kommentar af Lene — 27. juni 2010 @ 0:26

  • Lene – tak – lad os bare sige, at så er vi heldige med at have hinanden 🙂 Hun er kanongod til at lave mad; det er altid en oplevelse at spise hos hende… men ja, dette tilbehør er nu heller ikke helt tosset 😉

   Kommentar af Ellen — 27. juni 2010 @ 8:18

 5. Tillykke til begge med huerne.
  Mon ikke det bliver en pragtfuld fest med fyldte maver, og mon ikke i takt med at festen skrider frem gud amor får travlt med at kombinerer unge hjerter.
  Haven er pragtfuld.
  Prøv, når du får tid, så at åbne etiketten Psimophyde på min blog. Her er et billede fra vores tidligere forhave!
  God fest.

  Kommentar af Rimkogeren - DK — 27. juni 2010 @ 10:22

  • Rimkoger – takker på deres og egne vegne 🙂 Jeg tror på en god fest, og det kunne da være enormt hyggeligt, hvis romantikken blomstrede…
   Jeg kigger lige over til dig, inden jeg smutter ud og kokkererer.

   Pause.
   Har kigget – du godeste for en fætter. Historien er sjov, men jeg er ikke helt sikker på, at jeg ville bryde mig om en psismophyde i min have 😀

   Kommentar af Ellen — 27. juni 2010 @ 11:07


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.