Hos Mommer

7. juni 2010

Magsiner om livet på landet – mest i England(et)

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:29
Tags: , , ,

Inspireret af Bentes gode indlæg om ugeblade/magasiner, fik jeg lyst til at give mit besyv med.
Jeg indrømmede blankt i min kommentar derovre, at jeg elsker de engelske Country Life, House & Garden og andre i samme genre. Det er både rigtigt og ikke rigtigt, at sådanne medier dyrker ‘illusionen om det perfekte liv’. Rigtigt, fordi der naturligvis ikke vises billeder og reportager fra byernes mindre pæne kvarterer. Forkert, fordi man ikke nødvendigvis behøver at føle sig mindreværdig, fordi man ikke har en lignende tilværelse som de, der er omtalt i bladene; det er kun de ganske få forundt – hvilket vi udmærket ved, alle os almindeligheder…
Mode- kvinde- og trendmagasiner har aldrig sagt mig noget, men landsteder, pragtfulde huse og ditto haver giver mig julelys i øjnene – og jeg har altid elsket at dagdrømme.

Lidt oplysning om hønseholdDer er forskel på en illusion og en drøm; man skal bare være klar over hvad der er hvad og ikke lade sig lede af strømmen eller det guruerne fortæller, man skal gøre lige nu for ikke at være håbløst bagud. Jeg har som lige nævnt altid elsket at dagdrømme, og disse herlige haver og huse fra nævnte magasiner giver mig en ofte yderst tiltrængt virkelighedsflugt for en kort stund. Nogle lytter til musik og går til masser af koncerter, andre dyrker kunsten og kulturen, andre igen gør noget tredje – jeg gør bare noget fjerde… Man kan bruge sine penge og/eller erhverve sig ny viden på mange måder, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert – vi prioriterer bare forskelligt. At der så er nogen, der højprioriterer Billedbladet eller Se & Hør, kan også undre mig en hel del, men dem om det…

Mine yndlingsmagasiner er gode til at lade sig inspirere af i både de små og store ting. For mig er det rent faktisk også interessant at læse om, hvordan denne eller hin har restaureret det engang erhvervede ældgamle hus, og endelig er disse blade (også) fyldt med gode råd til hus- og haveejere – se f.eks. denne side med gode råd til mikro-hønserier… Det skal der såmænd nok være nogen, der har brug for at vide. Jeg selv kan ikke bruge det til andet end synes, det var interessant at lære dette om høns – det bliver pakket ind i min store boks med almenviden.
Læg også mærke til notitsen om blomkålssvampen – det er en af de allerbedste spisesvampe, og man kan ikke forveksle den med andre. Det vidste jeg godt, men der skal nok være nogen, der lige lærte noget nyt her…
Charlotte bruger bladene som inspiration til deres store, gamle hus og deres ditto have. Der er meget, man skal tænke på og tage stilling til, og specielt som dansker er der forfærdelig meget, man ikke ved om engelske, traditionelle haver.

Af danske magasiner vil jeg helst ikke undvære Illustreret Videnskab (og John nyder derudover sit fotomagasin). På trods af, at jeg er fisk og dermed sprognørd, dagdrømmer og eskapist, har jeg en pragmatisk og videnskabelig tilgang til det meste her i livet, og jeg nyder at vide lidt om alt og meget om lidt. Til førstnævnte er et populærvidenskabeligt blad en rigtig god forsyningskilde.

 

 

6 kommentarer

 1. Jeg holder også meget af de engelske blade. Før i tiden havde vi dårligt sat foden på engelsk jord, før vi købte hver vores stak – jeg nogle af de samme, som dem du nævner, og John forskellige designerblade, bilblade og fotoblade. Og så sad vi i hver vores lænestol og “tyrede” blade – det var svært hyggeligt.

  I dag er jeg LIDT mere kritisk, men jeg elsker stadig COUNTRY LIVING, PERIOD LIVING (når man nu selv har et gammelt hus) og HOMES & GARDENS. Jeg køber selvfølgelig også blade for at læse om haver, jeg kan tage ud og besøge og evt. skrive om selv.

  Kommentar af Mia Folkmann — 7. juni 2010 @ 20:54

  • Mia – det var jo de titler, jeg ledte i min hjerne efter, men ikke kunne huske – specielt de to første… udover de allerede nævnte. Og jeg gad selvfølgelig ikke rejse mig og gå på førstesalen for at finde gamle numre frem. Har vi ikke lige været inde på magelighed i forbindelse med noget helt andet? 😉
   Hehe – ja, du har jo en fuldgyldig undskyldning for at købe disse blade… det har jeg ikke, men jeg elsker dem alligevel.

   Kommentar af Ellen — 7. juni 2010 @ 21:07

 2. Jeg holder også meget af disse drømme – jeg køber dog ikke blade, men bruger nettet en del og har en husbond, der finder de mest utrolige hjemmesider frem, jeg kan svømme hen over 🙂 Jeg har derimod ikke en videnskabelig tilgang til livet – men vi behøver jo heller ikke være ens, vel?

  Kommentar af Madame — 8. juni 2010 @ 9:09

  • Madame – vi skal netop ikke være ens – hvor ville livet dog blive kedeligt, hvis vi alle var det. Så blev tingene jo heller aldrig set på fra en anden synsvinkel, og vi ville blive frygteligt ensporede hele bundtet 😀

   Kommentar af Ellen — 8. juni 2010 @ 9:47

 3. Dit og mit indlæg i forening giver for mig at se en god pointe: Forskellige kvinder har forskellige præferencer (ikke overraskende) ;-).

  Jeg ville simpelthen ikke orke at læse om landsteder, pragtfulde huse og kønne engelske haver – lige så lidt som jeg orker at læse om såkaldt perfekte kvinder og deres såkaldt perfekte liv. Der er andre (ikkematerielle) drømme, jeg hellere vil bruge min tid på ;-).

  Kommentar af Bente — 9. juni 2010 @ 12:12

  • Bente – næh… det kan vel næppe komme bag på nogen, at vi ikke er ens – og jeg ‘orker’ fint både de matierielle og de immaterielle drømme. De ‘perfekte’ kvinder gider jeg dog heller ikke beskæftige mig med – det er for langt fra virkelighedens verden for mig 🙂

   Kommentar af Ellen — 9. juni 2010 @ 12:48


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.