Hos Mommer

19. marts 2010

ABC-tema – Z

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 19:21
Tags: , ,

Det kører på sidste vers. I England og mange andre steder ville dette være slutningen, men jeg kunne forestille mig, at vi kører videre lidt endnu her i Norden?

For seks uger siden truede jeg med at vende frygteligt tilbage med Afrika, når vi nåede til Z, og da jeg normalt holder, hvad jeg lover, skal vi da lige en tur til Zimbabwe (og Botswana), og vi skal se nogle få zebraer. Hvis ikke det lige var, fordi det hører til i en anden verdensdel, kunne jeg måske også nævne zombier, for hvor var det dog forstemmende at se den apati og resignation, der prægede en del af billedet og af befolkningen. Den voldsomme inflation; ingen varer at få – kun hvis man var så heldig at bo i nærheden af grænsen til Botswana, kunne man få hvad man havde brug for der (spørg mig ikke, hvordan de kunne betale for det, men grænsehandelen var særdeles omfattende).

Denne rejse er nu taget af plakaten hos African Routes, har jeg set, men dengang var argumentet, at Zimbabwe i høj grad havde brug for de penge, vi lagde som ‘rige’ turister. Det kunne vi godt forstå, men nu er det måske blevet for usikkert at færdes i landet, selv med erfarne guider. Konceptet har de også taget af: det hed 50+, hvilket var perfekt til John og mig i 2007. Vi var de yngste deltagere; de fleste var 60+ og et enkelt par 80+, men det er ikke hr. og fru Brok-Hansen, der er med på sådan en rejse, så vi havde det festligt. Vi var også de eneste danskere, hvilket i sig selv var et stort +. Vi var John og Ellen, fire par fra Sydafrika og et fra Irland + to guider og en chauffør.

Jeg kunne skrive uendeligt mange historier eller én uendelig lang om denne ferie, men nu er dette jo en blog og ikke en netbog, så jeg vil nøjes med at anbefale Afrika som et aldeles vidunderligt og spændende rejsemål. Jeg ved godt, at ‘Afrika’ er mange, mange ting, men jeg håber sandelig også, at vi kommer til at opleve kontinentet flere gange endnu. Vi vil så gerne til Namibia, til Kenya/Tanzania, én gang til til Sydafrika, for der var mange ting, vi ikke nåede første gang; til Malawi, til… ja… suk.
Og til sidst et lille udvalg af de billeder, der blev taget. Vi måtte desværre begrænse os – se forklaring her
Mus hen over billederne for at få tekst eller klik på dem for at forstørre.

En ZZZzzzz-ende zebra? Næhhh...den er desværre død Chobefloden med solnedgangselefant Okavango set nedefra - næsten da
Okavango set oppefra    SÅ tæt var vi på mor og barn. Fascinerende og skræmmende på én gang Victoria Falls oppefra - Bungeejumpbroen til venstre...
Morgenmad - kl. 0700 - vi skulle jo videre... Mit yndlingstræ - baobab Hjem-fra-arbejde-myldretid på floden
Vi så også levende zebraer... Igen baobabtræer Og lidt flere af de levende, der er min undskyldning for at deltage i ugens bogstav

That’s all folks… jeg håber I holdt ud uden alt for mange ZZZzzzzzzzzz undervejs.

30 kommentarer

 1. Sååå vackra och fina bilder från Afrika!
  Underbart Z-inlägg!
  Trevlig helg!

  Kommentar af Maria — 19. marts 2010 @ 19:31

  • Maria – thankz 🙂
   God weekend herfra også

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2010 @ 20:05

 2. Smukke billeder af Z-dyr og meget andet… 🙂

  Det må have været en fantastisk oplevelse, og jeg kan godt forstå, at du gerne vil tilbage igen. Både for sådan en “zoolog” som mig og en “biolog” som dig må der være en masse at se på! Spændende, spændende!!!

  Kommentar af Mia Folkmann — 19. marts 2010 @ 20:02

  • Mia – det var en af de bedre ferier – på trods af anglofilien, så er zoologien og biologien på dette kontinent særdeles interessant at studere 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2010 @ 20:09

 3. Hold da op sikker nogle flotte billeder. Jeg bliver helt forpustet.
  God weekend

  Kommentar af Gitte — 19. marts 2010 @ 20:14

  • Hej Gitte – tak 🙂 Men du skal da ikke blive forpustet – det var nok, at vi blev det, ikke 😉
   God weekend til dig også.

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2010 @ 20:57

 4. Skønne skønne billeder. Mange tak for kigget.
  I kan altså noget med et kamera!

  Kommentar af Stegemüller — 19. marts 2010 @ 20:46

  • Hanne – tusind tak 🙂 og du kan noget med billeder… vi skulle slå os sammen – det kan da vist ikke gå så galt endda 😉

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2010 @ 20:59

 5. Kjempefin Z fra deg! Så flotte safari bilder. Blir litt misunnelig jeg:)

  Kommentar af Petunia — 19. marts 2010 @ 21:15

  • Petunia – tak – en Afrikatur kan anbefales 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2010 @ 21:25

 6. Nydelige bilder.

  Zimbabwe er jo dessverre blitt en tragedie.
  Var en periode et av de rikeste land i Afrika,
  men interne ledere har jo ikke tenkt for mye på
  sine “undersåtter” og deres ve og vel.
  Botswana hører vi aldri om, bortsett fra statistikker
  over HIV og levealder. Og i bøkene om #1 Womans Detective etc.
  Skulle ønske oss en tur til Botswana; har allerede innkjøp
  guidebok…

  Ha en zuper helg

  Kommentar af TorAa — 19. marts 2010 @ 21:33

  • TorAa – Zimbabwe var engang kendt som ‘Afrikas brødkurv’, og ja, det har virkelig ‘udviklet’ sig til en tragedie. Hr. Mugabe kan forhåbentlig ikke leve evigt; han er en gammel mand, men hvem afløser ham? Og hvordan?
   Botswana er et forholdsvis rigt land, som fungerer fint – specielt efter afrikanske forhold. Bøgerne om the precious Mma Ramotswe er helt vidunderlige – jeg har læst dem alle og er imponeret over, at de er skrevet af en mand. Fra Skotland af alle steder. Ja undskyld, I mænd (fra Skotland). Men alligevel.
   Jeg håber, I kommer til Botswana og får god brug for jeres guidebog 🙂
   God weekend til dig ogzå.

   Kommentar af Ellen — 19. marts 2010 @ 22:16

 7. Åh så fantastiska bilder. Afrika är ju en kontinent rik på vacker natur och ett fantastiskt djurliv. Tragiskt att det också är en kontinent där många länder är mycket fattiga och att en del av länderna styrs av maktgalna män. Hoppas ni får en fin resa!

  Kommentar af Mona — 19. marts 2010 @ 23:39

  • Mona – ja, det er meget tragisk, at det går så galt for mange af de afrikanske lande.
   Men naturen og dyrelivet er, som du siger, noget helt for sig selv 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. marts 2010 @ 9:40

 8. Det må have været en helt fantastisk rejse Ellen – skønne bileder du viser! Jeg har kun været i Gambia, Senegal og Marokko. En af mine kolleger var gift med en restauratør, der tog til Sydafrika på ferie, og han kom aldrig hjem igen – blev skudt ind gennem vinduet på sin bil, da han holdt for rødt. Og flere af min familie er flygtet fra Sydafrika, så det er et land, jeg holder mig fra.

  Kommentar af Madame — 20. marts 2010 @ 7:25

  • Madame – det var da også en skrækkelig historie med din kollegas mand – og din familie, så jeg kan godt forstå dine forbehold.
   Nu skriver du ikke hvornår det var, og der er sket meget i landet til den positive side gennem de sidste 10 år. Der er stadig visse steder, man skal holde sig fra efter mørkets frembrud, men hvis man gør det, er det sikkert nok at rejse rundt i landet. Vi følte os meget trygge og velkomne, hvor vi færdedes.

   Kommentar af Ellen — 20. marts 2010 @ 9:34

 9. Fornem Z-løsning. Hvor må det have været st spændende og tankevækkende møde med en hel anden verden.
  God søndag gog tak for din kommentar.

  Kommentar af Rimkogeren - DK — 20. marts 2010 @ 8:14

  • Rimkoger – det var helt sikkert både spændende, tankevækkende og meget, meget smukt – vi kunne slet ikke forestille os, hvor anderledes det er, før vi befandt os midt i det.
   Selv tak og i lige måde 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. marts 2010 @ 9:36

 10. Jeg tror ikke, at jeg kan falde i søvn til rejsebeskrivelser over Afrika! Jeg var ikke klar over, at Zimbabwe nu var for farligt – men det er lande, hvor situationen hurtigt kan ændre sig. Zombier, ja – men man skal som rejsende også være åben for at forstå deres leveforhold, som I har været. Da jeg var i Senegal var det midt under ramadanen, og det var 40 grader varmt – og så hørte jeg en anden belgisk turist kommentere en mand, der lå og sov under et træ. Han mente, at det var jo klart, at de ikke kunne hive sig selv ud af miseren, når de var så dovne!!! Uden nogen som helst forståelse for deres vilkår.

  Jeg har aldrig været fascineret af rejser i Østen – der er noget helt særligt i Afrika, som tiltrækker mig… selvom det på mange måder ikke er smukt; men menneskene er det. Og gavmilde og åbne. Jeg arbejder på en idé om Benin til oktober/november – men ligesom dig er en meget stor drøm at besøge Namibia.

  Som jeg læste engang: You may leave Africa, but Africa never leaves you!

  Kommentar af Nille — 20. marts 2010 @ 10:20

  • Nille – vi er helt på linje her 🙂 Når man kommer som turist, må man rette ind efter landets vilkår, og man skal i hvert ikke kommentere åbenlyst og højlydt – det kan man gøre, når man er i enrum, hvis man absolut mener, at noget skal kritiseres.

   Østen ligger også meget langt nede på vores liste, og skulle jeg aldrig komme til at opleve det, er det lidt ligemeget for mit vedkommende. Benin lyder til gengæld spændende, og jeg glæder mig til at læse om det på din blog – men du har da allerede en aftale med en beduin, har du ikke? 😉 Afrika går virkelig én i blodet, som du siger.
   I år tager vi dog til det vestlige USA og lurer lidt rundt i de mange smukke nationalparker, de har derovre.

   Kommentar af Ellen — 20. marts 2010 @ 11:51

 11. Det er et fantastisk land, og det er synd og skam, at de ikke kan skaffe sig af den lede Mugabe. Landet har jo alle forudsætninger for at blive et rigt land, og se hvor de er havnet nu! Det er sørgeligt.

  Kommentar af Henny — 20. marts 2010 @ 18:16

  • Henny – så sandt, så sandt, og sørgeligt var det at se med sine egne øjne, men den gamle despot kan da for pokker ikke leve evigt; nu er han 85…

   Kommentar af Ellen — 20. marts 2010 @ 18:47

 12. Så flott!! Tenk at du har vært der, og tatt alle disse fantastiske bildene!
  Flott innlegg! Takk for din kommentar! -Margit-

  Kommentar af Malys Krok — 20. marts 2010 @ 22:05

  • Margit – tak og selv tak 🙂 Jo, jeg har været der, og jeg vil gerne opleve det igen.

   Kommentar af Ellen — 20. marts 2010 @ 22:18

 13. Å, nydelig, takk for at du deler ein flik av “ditt Afrika”!

  Kommentar af Strikkebesta — 21. marts 2010 @ 1:53

  • Strikkebesta – tak 🙂 – ja det er næsten ‘mit’ Afrika, men jeg deler gerne…

   Kommentar af Ellen — 21. marts 2010 @ 13:55

 14. Så spennende historie med medfølgende bilder. Heldige du.Ha en flott uke!

  Kommentar af qehenne — 21. marts 2010 @ 17:44

  • Qehenne – jeg er sommetider lidt heldig – bl.a. ved at kunne foretage sådan en rejse 🙂
   God uge til dig også…

   Kommentar af Ellen — 21. marts 2010 @ 19:27

 15. Må ha vært en fantastisk tur! Skulle gjerne hatt en reise til Afrika en gang 🙂

  Kommentar af Melusine — 23. marts 2010 @ 22:56

  • Melusine – det var absolut fantastisk, og jeg kan jo kun anbefale, at du får set Afrika mindst én gang i dit liv 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. marts 2010 @ 23:27


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.