Hos Mommer

18. februar 2010

V for VINKLUB

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 20:56
Tags: , , ,

Jeg er træt, for jeg har været til Store Korrekturlæserdag i dag. Det har jeg skrevet om før, så det skal jeg skåne jer for denne gang. Bortset fra, at jeg er nødt til at nævne, at i år havde jeg den perfekte makker. Det syntes min makker heldigvis også hun havde, så vi ansøgte om fremover at blive fast korrekturlæserpar nummer to, hvilket blev bevilget. Vi tænkte lige hurtigt og fuldstændig parallelt. Hen på eftermiddagen sad vi og smilede skævt til hinanden og blev enige om, at dette her var da helt utroligt.

Trøffelaften Nå. Det jeg egentlig havde tænkt mig at bruge lidt spalteplads på, var tirsdagens vinklubarrangement. Jeg var nemlig helt sikker på, at ABC-temaet i dag kom ud med V. Det gjorde det så ikke, men nu kommer det alligevel herfra.
Update: Det gjorde det – bare noget senere end mit indlæg…

Vi har en kanongod vinklub i mit firma – at det sidste større arrangement blev en lidt blandet fornøjelse fra min side, var absolut ikke vinklubbens skyld. Den kompetente bestyrelse spænder meget vidt, så vi har været jorden rundt mange gange og med mange temaer undervejs. Nogle de fleste af arrangementerne foregår i kantinen og andre rundt omkring i København og Nordsjælland. Hvert efterår arrangeres der en vinrejse, som i år går til Toscana. I september, hvor vi er i USA, så heller ikke i år kan vi komme med. Det kommer måske, for selv om man går på pension, er man stadig velkommen som vinklubmedlem. Ens ægtefælle er altid velkommen til ethvert givent arrangement; vedkommende skal bare betale fuld pris. Denne gang havde jeg lokket John med, for det her var et tilbud, man ikke får hver dag.

Vi mødes ca. en gang om måneden, og denne måneds arrangement var trøffelaften på Bøf & Ost på Gråbrødretorv i København. The Wine Company leverede de udsøgte og meget dejlige vine.
John har smagt trøfler før, men jeg mener ikke, at det nogensinde er faldet i mit lod at smage denne delikatesse.
Årrhhh mand, hvor var det godt. Altsammen: Omgivelserne, maden og vinen. Vi sad i kælderen, allerdybest nede – stenmurene var tykke og meget, meget kolde. Jeg bad om et tæppe, og da jeg ved hjælp af enkle hjælpemidler fik placeret det på væggen ved siden af mig på ægte gobelinvis, hjalp det på den gennemtrængende kulde, og resten af aftenen havde jeg det fint varmt.
Fyren fra The Wine Company satte sig ved vores bord, så vi fik en masse insider information – og ham og konen har en ødegård i Sverige, så vi havde masser, masser af ting at tale om. Aftenen fløj af sted.

Jeg kan dog ikke lade være med at hviske fortroligt til jer, at maden var fantastisk lækker, og trøfler smager da skam vældig godt.
Men. Selvplukkede Karl Johaner fra de svenske skove smager lige så godt. Beklager, gourmeter, men det mener jeg. Og de koster ikke 1000 Euro pr. kilo på et marked i Frankrig eller Italien; før skat og moms og alt det dér.
Kælderen i Bøf & Ost

40 kommentarer

 1. Ellen, jo det er da V i dag, så dit tema er perfekt… 🙂

  Med hensyn til trøfler og andre “fine” sager, så er det heller ikke noget, der kan få mig op og ringe… Men jeg ELSKER god mad. Ganske almindelig god mad! Ikke at lave den – men at spise den… 🙂

  Kommentar af Mia Folkmann — 19. februar 2010 @ 10:26

  • Mia – ja, det kom jo, V-temaet. Jeg var nok bare en dag forud for min tid…
   Jeg kan nu også godt lide at lave mad, men det er selvfølgelig altid skønt at få et godt måltid serveret 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 11:28

 2. Kære Ellen
  Jeg er meget glad for trøfler, eller rettere, jeg er blevet meget glad for trøfler, for første gang jeg smagte dem, troede jeg, at det var kul jeg sad og tyggede på, hvorfor og hvordan de var blevet sådan, ved jeg ikke, men kokken der havde ansvaret for maden, spankulerede rundt i restauranten under middagen og spurgte til om det smagte, og jeg sagde selvfølgelig, hvad jeg mente, hvorefter han, med sin enorm høje kokkehue, forsvandt ud i køkkenet, vi så ikke mere til ham, måske havde han selv tilberedt maden, hvem ved?
  Senere har jeg så fået trøfler, som de skal være, og jeg har da også lidt her i huset, men der er da mange andre svampe, der også har en fantastisk smag.
  Knus
  Vibeke

  Kommentar af Vibeke — 19. februar 2010 @ 12:56

  • Vibeke – Det var da godt, at du kunne få pillet sådan et fjols af en kok ned – oh, jeg ville gerne have set hans ansigt 😀
   På Bøf & Ost gik tjenerne rundt og høvlede friske trøfler over maden på vores tallerkener, så det var helt o.k. Der var selvfølgelig også tilberedte trøfler i saucen, men de smagte ikke af kul 😉
   Og at der er mange dejlige svampe, kan vi vist kun være enige om…

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 13:58

 3. Vad trevligt att vara med i en vinklubb…
  Fin bild!
  Trevlig helg!

  Kommentar af Maria — 19. februar 2010 @ 14:33

  • Maria – jeps – så lærer man en masse om vin 🙂
   God weekend til dig også…

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 15:57

 4. Härligt inlägg till temat:)
  Ha en trevlig helg!

  Kommentar af Maria — 19. februar 2010 @ 14:42

  • Maria – jeg nægtede at skrive om vinter 🙂
   God weekend til dig også…

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 15:58

 5. Trøfler kan være noget opreklameret…. af det der! Personligt kan jeg såmænd lige så godt lide en gang friske Karl Johan eller morkler; men jeg KAN også godt lide trøfler. Men der er også en trafik af meget dårlig kvalitet – så hvis det skal være de gode, så koster de nok det, du skriver. Jeg har nu aldrig købt dem i så store mængder.

  Det er en god idé med sådan en vinklub – maden ser virkelig lækker ud; jeg synes, at det er en interessant kombination med fisk og trøfler. Det har jeg aldrig smagt!

  Kommentar af Nille — 19. februar 2010 @ 15:04

  • Nille – jeg har heller aldrig investeret i trøfler, og jeg hoppede lidt i sædet, da jeg hørte prisen. Hvide trøfler koster det syvdobbelte!
   Jeg holder meget af vores vinklub – det er rart at se kollegerne under lidt mere afslappede forhold, og vi får altid god mad; ude såvel som ‘hjemme’ i kantinen 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 16:02

 6. Det lyder spændende med jeres vinklub, Ellen – vi har faktisk også en, men jeg har aldrig fået undersøgt, hvad de laver andet end at smage på vinene. Mens jeres vinrejser lyder dejlige!

  Kommentar af Madame — 19. februar 2010 @ 18:09

  • Madame – hvis jeres vinklub er en god vinklub, så handler det om meget mere end ‘bare’ at smage på vine. Vi lærer en masse om vin, om vinproducenter, produktionsmetoder, vækst- og klimaforhold, druernes betydning for smagen og meget, meget andet.

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 18:19

 7. Vinklubb er jeg ikke medlem av, men hadde jeg likt vin, så hadde det vært en kjempeflott idé!!

  Kommentar af Petunia — 19. februar 2010 @ 18:33

  • Petunia – så du kan ikke lide vin? Jeg kan desværre meget godt lide vin 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 18:42

 8. Jeg forstår utmerket man kan ble trett av å lese korrektur.
  det gjorde jeg også, men det er lenge siden.

  Vinklubb – kan man bli trett av det?
  Neppe.
  Det er så mange vidunderlige viner å teste

  Kommentar af TorAa — 19. februar 2010 @ 18:49

  • TorAa – en forhenværende korrekturlæser har vi her; ja, så ved du, hvad det handler om 🙂
   Oh, der er mange flere vine, end vi nogen sinde kommer til at smage, men jeg tror aldrig, at jeg bliver træt af at forsøge at nå dem alle 😉

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 19:01

 9. Så de tungtvejende årrsager til at besøget først omtales i dag er ? 😉 Selv dyre vin kan give ondt i hovedet 🙂

  Kommentar af Lene — 19. februar 2010 @ 20:07

  • Lene – det er rigtigt, men nixen-bixen 😀 jeg havde overhovedet ikke tømmermænd, for så meget drak vi ikke – der var ét ikke særlig stort glas af hver vin, så vi var sobre hele vejen igennem – arrangementet varede fra 19-23, så det var lige før, vi legalt kunne have kørt bil. Men også kun lige før, og vi gjorde det da heller ikke…
   De tungtvejende årsager var såmænd bare, at jeg ville gemme indlægget til V-dag i ABC-temaet 😉

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 20:17

   • Bagefter kom jeg til at tænke på den anden mulighed, men det var sjovere at tænke på dig med Maudetendenser 😉

    Kommentar af Lene — 20. februar 2010 @ 19:28

    • Lene – hvordan kan du da overhovedet få tanken? Maudetendensser… altså helt ærligt. Nu går jeg i seng!
     😉

     Kommentar af Ellen — 20. februar 2010 @ 22:42

 10. Jeg tror, det er en god vinklub, I har der på arbejdet. Den menu gad jeg godt sætte tænderne i! Jeg har aldrig smagt trøfler, så jeg kan ikke rigtig forestille mig smagen.

  Kommentar af Henny — 19. februar 2010 @ 20:26

  • Henny – den er nemlig god, den vinklub. Rigtig god – lige som menuen i tirsdags. Jeg tør næsten ikke forsøge at beskrive trøffelsmagen, for hvordan beskriver man en smag? Men de smager lidt lige som en muldrig efterårsskovbund dufter. Hmmm. De smager så bedre, end det måske kan lyde til 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 20:43

 11. Så koselig dette høres ut med vinklubb. Hadde jeg bare tålt vin. Jeg får så forferdelig vondt i hodet.Ha en riktig god helg!

  Kommentar af qehenne — 19. februar 2010 @ 20:30

  • Qehenne – nu kunne jeg jo være lidt fræk at spørge, om det med hovedpinen har noget med mængden af den indtagne vin at gøre?
   Nej, pjat… undskyld – og rigtig god weekend til dig også 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 20:48

 12. Her gav vinklubben deg et flott V – bidrag! Takk for kommentar! -Margit-

  Kommentar af Malys Krok — 19. februar 2010 @ 21:26

  • Margit – selv tak 🙂

   Kommentar af Ellen — 19. februar 2010 @ 22:06

 13. So much wine, so little time! –
  En flott V fra deg.
  På min jobb har vi vinlotteri hver fredag. Krangler om vi skal kjøpe inn få og kjempedyre flasker, eller flere og rimeligere. Det blir vel litt av hvert, og jeg vinner uansett (nesten) aldri.
  Takk for kommentar, og god week-end til deg. 🙂

  Kommentar af mormonsen — 20. februar 2010 @ 11:07

  • Hej Mormonsen – det var da en morsom ide… et vinlotteri 🙂
   Jeg krydser fingre for, at du vinder på fredag…
   God weekend til dig også.

   Kommentar af Ellen — 20. februar 2010 @ 11:14

 14. Det er rart at høre at du siger din mening om Karl Johan svampe sammenlignet med trøfler! Jeg tror jeg er enig, selv om jeg da må indrømme, at jeg yderst forbavset engang har smagt den fineste gåseleverpostej med trøfler, og det var skam godt nok – men ikke hvis det skal være til de priser, som vidner om at man ikke har andet at bruge sine penge til.

  Kommentar af Donald — 20. februar 2010 @ 12:16

  • Donald – det er netop det, jeg mener… trøfler smager ganske udmærket, men jeg ville aldrig give så meget for dem – prisen står overhovedet ikke mål med smagen, men prestigeværdien kan jo være meget stor 🙂
   (I øvrigt er jeg helt vild med gåselever, men det er så sandelig ikke noget, jeg investerer i særlig tit – er dog et must når vi er i Frankrig…)

   Kommentar af Ellen — 20. februar 2010 @ 12:28

 15. Hvor lyder det bare som en dejlig aften. Lækker mad og god vin, hvad mere kan man forlange. Ja og godt selskab. Trøfler er nok ikke lige mig, de er alt for intense i smagen. Men menuen lyder super lækker.
  Hav nu en rigtig god tur til det engelske på tirsdag 😉

  Kommentar af havehyrden — 20. februar 2010 @ 18:00

  • Havehyrde – selskabet var faktisk også helt i orden, så det var alt i alt en virkelig god aften.
   Tak – jeg ved, at det får jeg 🙂 – og for første gang har jeg en pc med, så det kan være, jeg besøger blogland derovre fra for første gang. Let’s see…

   Kommentar af Ellen — 20. februar 2010 @ 22:04

 16. Uhmmm, sikken en menu.
  Hvor er det dog mange år siden, jeg sidst har været på Bøf og Ost på Gråbrødretorv, nå men det kommer nok engang ☺
  God søndag til dig.

  Kommentar af Annette — 20. februar 2010 @ 21:44

  • Annette – jeg kendte den kun af navn, og den har fået en lidt dårlig kritik på det seneste – som ikke helt holder efter min ringe mening – slet ikke efter at have smagt det, de kan levere…
   Jeg har været nogle gange på Peder Oxe (som også ligger på Gråbrødre Torv), og som slog sig op på et stort og dengang meget spændende salatbord et par år før, det på så mange andre måder blev moderne at være grøn. Jeg kan huske, at et af besøgene var i 1979 – hvor ‘grønt’ tænkte vi lige dengang?

   Rigtig god søndag til dig også.

   Kommentar af Ellen — 20. februar 2010 @ 22:22

 17. Trøfler – det har jeg stadig til gode at smage (måske pga. prisen 😉 ). Men det lyder da som en helt uovertruffen aften. Der er vist en årsag til, at du er medlem af firmaets vinklub og ikke kunstforeningen :D.

  Store Korrekturlæserdag? Hvad pokker er det? Og nej, dit indlæg fra sidste år gjorde mig ikke klogere ;-).

  Kommentar af Bente — 20. februar 2010 @ 22:25

  • Bente – du har helt ret: Jeg foretrækker vinen fremfor kunsten. Som oftest… men jeg kan nu nu altså også godt lide kunst af alskens art.

   Store korrekturlæserdag er dagen lige før dagen før offentliggørelsen af firmaets årsrapport.
   Den skal foreligge på både dansk og engelsk, og den skal helst være fri for alt, hvad der hedder tyrk- eller stavefjel… 😉

   Kommentar af Ellen — 20. februar 2010 @ 22:54

   • Nåååh, det er det, det betyder ;-).
    Den slags har jeg også været involveret i, helt eksternt og for et meget stort medicinalfirma.

    Kommentar af Bente — 20. februar 2010 @ 23:51

    • Jamen så ved du jo, hvor slem den dag er 🙂

     Kommentar af Ellen — 20. februar 2010 @ 23:56

 18. Trøfler har jeg aldri smakt før,
  men vin finnes det mye bra blant. Spesielt hvitvin synes jeg er godt, og det høres virkelig spennende ut med en slik vinklubb som dere har i firmaet, Ellen 🙂

  Kommentar af Melusine — 22. februar 2010 @ 17:59

  • Melusine – det er en god vinklub, er det 🙂 Jeg holder meget af hvidvin, men foretrækker dog for det meste rødvin.
   Og trøfler – tjah… hvis du har adgang til Karl Johan-svampe, er de såmænd lige så gode 😉

   Kommentar af Ellen — 22. februar 2010 @ 18:37


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.