Hos Mommer

29. januar 2010

ABC i ord og billeder – S

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:44
Tags: , , , ,

Jeg nægter at skrive om Sne. Jeg vil heller ikke skrive Spor om Sol og Sommer.

Nej, jeg vil uden blusel og med kyshånd gribe chancen til (endnu en gang) at liste to af de ting ind, som fylder/har fyldt meget i mit liv: Storbritannien og Safari. Safari i Sydafrika. (Den første af slagsen. Den anden gik til Zimbabwe, men den kan passende vente…)

Det første ord, fordi jeg altid har elsket at feriere der, og kan vist blære mig med at have været over det hele – jeg var vild med det længe før Charlotte drog derover for at blive. Det andet ord, fordi det repræsenterer det bedste, der nogensinde er sket for John og mig… øhhh, altså… jeg mener… af en karakter, der er egnet til denne blog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Til venstre et parti fra byen Bourton-on-the-Water, som ligger i det smukke Cotswolds.
Herover et parti fra Sydwales. Den flade ting lidt under midten er et kapel!  Kan bedre fornemmes, hvis man klikker billedet større.
Trænger til en kærlig hånd 
Endelig huset i den lille landsby – nogle af jer vil kunne genkende det, men jeg har ikke nyere billeder end dette fra sidste sommer, da de lige var flyttet ind. Der vil blive opdateret på billedfronten sidst i februar, når jeg tager derover.

Safari – Sydafrika – åh, hvor kunne jeg bruge mange ord her, men jeg skal fatte mig i korthed. Det var så Stort altsammen. Det bliver hvert billede også, hvis man klikker på det.

(S)løv(e)     Stribraer   Bøfler

Løve – hvis vi giver ham et par adjektiver med på vejen, så holder den: Stolt og Selvsikker;
Zebraer – det lyder som S. På dansk. Vi kan da også bare sige Stribraer… billedet bliver muligvis genbrugt om seks uger;
Smukt flodparti med Stærke bøfler . 

PS: Det Sner. Pissometeret holdt, hvad det lovede i går.

Update kl. 20:00: Det Sner som ind i H……
Update igen kl. 22:30: Barometeret har pisset et par gange. Det er heeelt viiiilllldt – nu får vi da alt det Sne, de fik andre steder i landet tidligere på året; jeg så tidligere på aftenen på tv-vejrkortet, at de tilsyneladende har det smukkeste vejr vest for Storebælt.
PYT – jeg nyder det – det er SaftSUsemig flot at se på, det er fascinerende, og det er fredag. Ingen klager herfra.

52 kommentarer

 1. Underbara bilder både från Storbritannien och från Safarin!
  Trevlig helg!

  Kommentar af Maria — 29. januar 2010 @ 17:47

  • Maria – tak… og god helg dig dig også 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 17:53

 2. Arj, hvor ser det bare dejligt ud!! Safari har jeg aldrig prøvet, men jeg er jo vild med dyr og løvebamsen er pragtfuld. Og så Storbritannien… Bourton-on-the-Water har jeg været i masser af gange; jeg er faktisk sikker på, at jeg har været lige præcis DÉR!!!! Suk. Suk. Og du skal derover til februar. Min mand John skal derover til februar. Jeg skal bare være hjemme. Mer suk! PS. Hvad er det for et hus (til højre??)

  Kommentar af Mia — 29. januar 2010 @ 17:54

  • Mia – velkommen til dig – en med-anglofil – hvor dejligt 🙂
   (I må nu alligevel prøve en safari engang; det er en fantastisk oplevelse.)
   Ja, jeg skal af sted til februar, og min John bliver hjemme 😉
   Huset, som du åbenbart i skrivende stund har fundet ud af lidt mere om, er et forhenværende malttørreri i en lille landsby i Wiltshire. En ren ruin ved overtagelse, men meget, meget spændende.

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 18:59

 3. Hej!
  Vad kul att Du gillar mina solbilder!
  Jag är bara en vanlig glad amatörfotograf, som älskar att ta bilder. Är ute nästan varje dag och fotar, och de flesta motiven hämtas ute i naturen. Började fota för 2 år sedan med en liten digitalkamera, systemkameran (Nikon D80) har jag haft i ett år.
  Ha de gott!
  /Maria

  Kommentar af Maria — 29. januar 2010 @ 18:41

  • Maria – jeg var meget betaget og imponeret, og du (lige som min John) er fine beviser på, at amatørfotografer ofte kan præstere næsten lige så gode billeder som professionelle. Med meget billigere udstyr…

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 19:03

 4. Så er det mig igen! Jeg har ikke læst ALT på din side endnu, og af en eller anden grund er det lykkes mig at undgå at opdage det med huset. NU ser jeg, hvad det er – og det skal læses med stor interesse. Vi er jo også lykkelige ejere af et bindingsværkshus (det er dog ikke stråtækket, og det er ikke fredet), så vi har en masse af de samme små herlige oplevelser. Det skal dertil siges, at vi kendte huset i forvejen, fordi vi havde lejet det i ti år og … men du har måske læst hele historien i ANGLOFILIA bladets “smagsprøve”…??

  Jeg skal i hvert fald have læst op på dine børns oplevelser og erfaringer, for det er da MEGET interessant. Og hvor er huset dog smukt!!!

  Kommentar af Mia — 29. januar 2010 @ 18:51

  • Hej igen 🙂
   Ja, det er min datter og svigersøns bolig nu, og der er mange ‘spændende’ forhold, der gør sig gældende, når man erhverver sig et hus, hvis første dele stammer fra 1400-tallet. Og mange overraskelser…
   Der kommer helt sikkert en update, når jeg er derovre i februar, men det er nok ikke den bedste årstid at tage fremragende billeder på. Sagde amatøren…
   De har fået de mange tons strå til deres tag. Som er det største tag, deres tækker har haft som opgave nogensinde – men det kommer der et indlæg om på et tidspunkt, for det er en historie i sig selv.
   Huset må blive meget flot med et nyt stråtag, er jeg sikker på.
   Og til sidst: Nej, jeg har set billedet af jeres smukke hus, men jeg har ikke læst om dets historie. Endnu. Jeg var ellers meget rundt på din blog og også på Anglofilia, men lige om lidt er jeg derovre igen 🙂

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 19:15

   • Hej igen. Nu har jeg læst ALT om din datter og Tim og børnene og England, så nu synes jeg li’som jeg kender jer allesammen… 🙂 Jeg synes ellers, at VI havde et gammelt hus, men deres slår godt nok rekorden… Jeg tror iøvrigt, at jeg lægger “husartiklen” ind – den er måske også meget sjov at læse… 🙂

    Kommentar af Mia Folkmann — 29. januar 2010 @ 19:25

    • Du er godt nok hurtig 🙂
     Det er rigtig hyggeligt også at lære dig at kende. Eller hvad det nu hedder her i Blogland…
     Der er jo mange gamle huse i UK, men så gammelt som deres første (1309) er der vist mindre end 20 tilbage af.

     Læg endelig din artikel ud på bloggen – det er meget interessant, hvad du skriver.

     Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 19:40

 5. En slik safarai ville jeg også ha vært på!!! Misunnelig!!!!
  Flotte bilder av løver, sebra og bøffel!

  Kommentar af Petunia — 29. januar 2010 @ 19:28

  • Petunia – jeg kan så klart anbefale en safari – det er endnu bedre, end man kan forestille sig.

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 19:41

 6. Spennende og praktfulle bilder. Forstår deg godt angående dette med sne, hos meg ble det temaet. Men det er ikke tvil om at jeg lengter til den grønne årstiden. Ønsker deg en riktig god uke.

  Kommentar af Turid — 29. januar 2010 @ 19:34

  • Turid – der er ikke noget galt med sne-temaet – jeg gættede bare på, at det var der nok mange andre, der ville bruge som dagens tema 🙂
   God uge til dig også.

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 19:42

 7. Trolige spennende turer du har vært med på. Safaritur må jo være prikken over i’en.
  Flott innlegg!

  Kommentar af qehenne — 29. januar 2010 @ 19:52

  • Qehenne – yesss; meget spændende, tak… 🙂 Kan så absolut anbefales.

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 20:03

 8. Ha, ha, Ellen. Jeg har netop skrevet om sne og sol og sommer! Nå, men Storbritannien og safari er bestemt gode og spændende bud på S. Og den løve, I må have været meget tæt på den for at kunne tage det billede. Jeg tror, jeg ville have været nervøs.

  Kommentar af Henny — 29. januar 2010 @ 21:27

  • Henny – ja, det har jeg set omme hos dig, men vi kan jo ikke være enige om alt 😉
   Vi var meget tæt på Mr Lion, men vi var (næsten) ikke nervøse, for løver kan ikke ikke lugte mennesker, når de sidder i en bil, som lugter af diesel. Og diesel er ikke farligt i løveøjne, så han tager det helt roligt. Guiden sagde: “Lad være med at tale højt; rejs jer ikke op og lad være med at række jeres arme ud for at pege. Sid nu bare helt stille og tag jeres billeder”. Det gjorde vi så. Uden at diskutere sagen yderligere…

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 22:02

 9. her sner det også som en i h……
  Men derfor er det jo dejligt at mindes UK og hvor fantastisk der er derovre. Jeg elsker bare at være på ferie der…..altid.
  Sydafrika har jeg tilgode, men der skal vi ned engang. De har åbenbart utrolig flotte naturparker med sjældne planter. Lige noget for mig. Ja for ikke at tale om fuglene. Nogen af dem kan jeg se på din blog.
  Hav en god weekend.

  Kommentar af havehyrden — 29. januar 2010 @ 21:41

  • Havehyrde – atter en anglofil; vi er ved at være nogle stykker 🙂 Ja, der er så skønt i England, og jeg kan godt huske dit begejstrede indlæg om The Chelsea Flower Show. Så du James May få lavet en modellervokshave dér? Det var lidt sjovt at se. Prøv også at besøge Mias blog, hvis du ikke allerede har været der.
   Sydafrika er utrolig smukt. Det er ikke det ‘vilde’ Afrika, men hvis man elsker fugle, blomster og vækster i det hele taget, er det et fantastisk sted at feriere. Vi tog en en kør-selv-ferie dertil gennem Nyhavn Rejser. Jeg tror, de har taget den af plakaten, fordi folk var nervøse for at ture rundt alene, men det kan man sagtens, hvis man medbringer sin sunde fornuft.

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 22:14

 10. Du verkar vara på resande fot och upplevt mycket spännade. Vackra bilder dessutom.
  Ha en trevlig helg!

  Kommentar af Maria — 29. januar 2010 @ 21:41

  • Maria – ja, det er da så spændende at rejse og opleve nye steder 🙂
   Trevlig helg også til dig.

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 22:15

 11. Dine anglofile tilbøjeligheder fornægter sig ikke 🙂
  Om zebraer er det evige spørgsmål: Hvid med sorte striber eller omvendt??

  Kommentar af RIMKOGEREN - dk — 29. januar 2010 @ 22:13

  • Rimkoger – næh, det er nok svært for mig at skjule 🙂
   HELT klart hvide med sorte striber – se da bare billedet: den hvide farve er ubetinget den dominerende…
   Lidt sjovt er det jo, at en zebras striber er et lige så unikt identifikationsmiddel som vores fingeraftryk. Men det vidste du garanteret godt – jeg tør næsten ikke forsøge at fortælle dig noget, efter jeg erfarede, at du havde helt check på borgerlige og andre tusmørker 😆

   Kommentar af Ellen — 29. januar 2010 @ 22:21

   • Vi bor tæt på Knuthenborg Safaripark, har årskort (350 kr/stk), en enkeltbillet koster 175 kr….
    Altså besøger vi den tit og har rig lejlighed til at studere striber.
    Du kan sagtens stille spørgsmål, som jeg ikke kan svare på:
    Antager vi, at Gud er almægtig, kan han så lave en sten så stor, at han ikke kan løfte den??? 😉

    Kommentar af RIMKOGEREN - dk — 30. januar 2010 @ 0:29

    • Haha – ja, det var et godt spørgsmål 😀 Jeg vil afholde mig fra at svare…
     Det er billigt for et årskort; det kan jeg godt forstå, I køber, når I bor så tæt på. Vi var i Knuthenborg Safaripark sidste år sammen med englænderne – det var noget af en udskrivning.

     Kommentar af Ellen — 30. januar 2010 @ 8:53

     • Vi besøgte en gang tigerskoven, holdt med motoren i gang, mens vi kiggede på to store missekatte. Herefter kørte vi hjem.
      Kort efter skulle jeg af sted igen, og tænk: BILEN VILLE IKKE STARTE – Tænk hvis….

      Kommentar af RIMKOGEREN - dk — 30. januar 2010 @ 10:44

      • Ikke en særlig betryggende tanke… jeg tror jeg ville have sat mig på hornet og satset på, der ville komme nogen i en jeep og trække mig ud 🙂

       Kommentar af Ellen — 30. januar 2010 @ 11:04

 12. Jaja, det sner som ind i H…. og dernede er de glade for at blive kølet lidt af 🙂

  Kommentar af Donald — 30. januar 2010 @ 3:12

  • Donald – det må vi da håbe 🙂
   Nu er det stoppet her, men Bornholm er hårdt ramt.

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2010 @ 8:54

 13. Jeg må bøje mig – dit pissometer fik ret :D. Så selv du måtte skrive om sne, selv om du ikke ville … Men heldigvis kom sneen da først i går aftes, så den ikke lavede den store ravage i trafik m.m. Og kønt har det nu været i dag ;-).

  Og … tak for turen til s-stederne :D.

  Kommentar af Bente — 30. januar 2010 @ 17:35

  • Bente – sagde jeg det da ikke nok, det med pålideligheden? 🙂 Men jeg kunne nyde det, fordi, ja, det kom nemlig først fredag eftermiddag (hos os), og JA, hvor har det været smukt i dag.
   Og … velbekomme 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2010 @ 22:44

 14. Jeg må med stor stor skam melde, at mit kendskab til det engelske begrænser sig til London; og dine billeder viser mig et England, som jeg med sikkerhed ville forelske mig i!

  Safari er også højt på min ønskeliste! Jeg havde billetten i hånden til Kenya for cirka 2 år siden – og så holdt de valg… og så gik det amok! Og så lukkede de for alle fly til Kenya, så jeg havde ikke længere selv valget. Jeg var i en naturpark i Senegal – men de har jo ikke The Big Five. Jeg var heldig at komme tæt på et af landets to næsehornspar – blot et par meter fra dem. Men det tæller jo kun for 20% – så jeg tror, at jeg prøver igen til januar; det er jo den bedste tid til Kenya (hvis man som jeg gerne vil have det hot samtidig!)

  Du kender jo min begejstring for det kontinent, så jeg sluger dine billeder råt – og håber, at du får mulighed for at komme tilbage 🙂

  Kommentar af Nille — 30. januar 2010 @ 18:30

  • Nille – vi skal helt sikkert til Afrika igen. Vi skal til Namibia, og vi skal til… flere steder – det er jo et stort kontinent.
   Man kan komme på safari mange steder i Afrika, men de store savanner er selvfølgelig i Kenya/Tanzania. Det skal nok lykkes for dig. Og os 🙂

   Du er nu også nødt til at besøge England, synes jeg… det kan du så passende gøre i juni-juli-august, hvor du alligevel synes, der er for koldt i Afrika 😉 London er en dejlig by, men ganske som København ikke er Danmark, er London heller ikke England.

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2010 @ 22:56

 15. Herlig! Jeg har sååå lyst til Storbritannia.

  Kommentar af Elisabeth — 30. januar 2010 @ 19:24

  • Elisabeth – så er det da bare med at krydse Nordsøen og komme derover 🙂 Jeg tror ikke, du bliver skuffet.

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2010 @ 23:16

 16. Flott og spennende bidrag! Må si jeg ble ganske imponert over dyrebildene dine. Så spennende
  Takk for din kommentar! Beklager at jeg er litt seint ute, var så opptatt i går. -Margit-

  Kommentar af Malys Krok — 30. januar 2010 @ 19:29

  • Margit – Afrika er et spændende kontinent, som betager mig utrolig meget.
   Ikke beklage – jeg er sent ude i aften. Der er trods alt andet i livet end blogland… 🙂

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2010 @ 22:58

 17. Ellen, først tusind tak for dit råd på min blog om centrering. Det er jeg glad for.
  Du har flotte billeder i dit indlæg, og de er sat rigtig flot op. Min datter arbejdede engang kort i Bath og vi hentede hende og brugte nogle dage til at køre over Exmoor og Dartmoor ud til Land’s end, mens vi boede i nogle skønne b&b undervejs. Det er et pragtfuldt land.
  Da jeg var i Sydafrika for et par år siden, var vi i en safaripark i nærheden af Port Elisabeth, men vi var uheldige den aften. Vores familie, der var der næste morgen, så masser af dyr. Så jeg synes egentlig ikke, jeg for alvor har været på safari. Det står ikke så højt på min ønskeseddel. Jeg håber, du kommer tilbage.

  Kommentar af betty — 30. januar 2010 @ 19:35

  • Betty – tak 🙂
   Du har været i nogle af de smukkeste områder i England – bl.a. Devon og Cornwall, som hører til mine favoritter.
   Sydafrika er ikke ‘rigtigt’ Safariland – billederne fra indlægget er fra Kruger Parken. Sydafrika er mere natur, blomster og vækster, synes jeg.
   Men jeg vil gerne se det igen – vi nåede ikke at udforske området mellem Johannesburg og Kruger Park, som skulle være så smukt.

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2010 @ 23:09

 18. du i all verden, du er jo vel bereist.
  så herlig og berikende
  Og takk for at du delere så raust med oss her på “berget”

  ha en trivelig søndag

  Kommentar af TorAa — 30. januar 2010 @ 21:22

  • Tor – joh… vi har da været lidt omkring efterhånden 🙂 Som du siger, så er det dejligt berigende at rejse.

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2010 @ 23:11

 19. hvilke flotte S bilder , en fikk lyst reise tvert Cotsvold var vi i, i sommer som var , Hvilken vakker natur og vakre byer . Ha en fin helg F

  Kommentar af f — 30. januar 2010 @ 21:38

  • F – The Cotswolds har deres specielle ‘Cotswold Stones’, som giver områdets huse deres helt specielle karakteristik. Og naturen har de også med sig 🙂
   Go’ helg til dig også.

   Kommentar af Ellen — 30. januar 2010 @ 23:19

 20. Wauw, sikke nogle dejlige S’er og billeder, Ellen! En safari i Sydafrika må have været en stor oplevelse. Jeg har familie dernede og kender desværre også en del til bagsiden af ‘medaljen’.

  Kommentar af Madame — 31. januar 2010 @ 10:25

  • Madame – det var en stor oplevelse – og vi talte med mange forskellige dernede, hvormed vi fik belyst ‘sagen’ fra flere sider. Men det går da vist den rigtige vej, set fra et humant synspunkt, gør det ikke?

   Kommentar af Ellen — 31. januar 2010 @ 11:47

 21. Tak for dejlige kig både til England og til Sydafrika.
  Også en tak for din beskrivelse om tusmørke, en del af det var ny viden for mig og interessant at læse om.
  En rigtig dejlig søndag til dig.

  Kommentar af Annette — 31. januar 2010 @ 14:01

  • Annette – det var da så lidt 🙂
   Ja, er det ikke utroligt, hvad man helt tilfældigt falder over ind imellem, når man surfer lidt rundt?
   God søndag til dig også.

   Kommentar af Ellen — 31. januar 2010 @ 15:35

 22. Ja, snø begynner vi å bli litt lei av – men du verden så flott det er når den ligger over landskapet!
  Men det var fint å se noe annet enn dette hvite teppet 🙂
  Mange flotte bilder du har tatt fra dine reiser!

  Kommentar af Melusine — 31. januar 2010 @ 20:28

  • Melusine – tak 🙂
   Ja… jeg syntes, vi trængte til at se noget andet end sne – selv om det er nok så flot, for det er det jo 🙂

   Kommentar af Ellen — 31. januar 2010 @ 20:44

 23. Så flotte bilder!
  Safari høres kjempespennende ut. 🙂

  Kommentar af Linsky — 31. januar 2010 @ 23:34

  • Linsky – det er det – kan så absolut anbefales 🙂

   Kommentar af Ellen — 1. februar 2010 @ 7:47


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.