Hos Mommer

23. september 2009

Lige ved og næsten…

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 17:20
Tags: , , , , ,

…slår ingen mand af hesten.
Det var en af min mors mange gode, gamle talemåder. En anden var, at man ‘har aldrig tid til at gøre en ting godt nok, men man har altid tid til at gøre den om’. Ups da hvor den rammer lige i plet. Jeg fyrede den af i et strategisk velvalgt øjeblik på arbejdet, og det er lige før, det kom i glas og ramme. Vi har nemlig lige rigeligt nok at lave for tiden…

Det, som fik mig til at tænke på ordene i overskriften, var noget, jeg hørte i radioen i dag, og som sendte mig direkte omkring 25 år tilbage i tiden – tilbage til en biograftur, som mine forældre spenderede på børn, svigerbørn og børnebørn. (Nej… I er ikke gået fejl; det lyder måske som Giro 413, men det er det ikke).

austria[1] Det var til en (re?)premiere på ‘The Sound of Music’. Vi var mine forældre, moi & Charlotte, mine ene søster med mand og barn og min anden søster med kæreste.
Vi vidste, at der undervejs i forløbet ville blive trukket lod om en skiferie for fire i Østrig, så far havde understreget, at hvis nu fru Fortuna skulle stå os bi, så var det altså billetten, vi havde i hånden, der gjaldt – ikke sædet, hvor vi nu tilfældigvis var kommet til at sidde efter diverse indbyrdes debatteringer om, hvem der nu lige skulle sidde ved siden af hvem.

Hvad skete? Gæt!
Yeah, right: Jeg sad på det rigtige sæde. Men min svoger havde den rigtige billet. Så tæt har jeg hverken før eller siden været på at vinde en rejse.
Jeg ønskede dem til lykke og sagde ihhh hvor var de bare heldige og mente det selvfølgelig også. (Selvom jeg inderst inde var en anelse misundelig.  Men det var der naturligvis ingen, der kunne se på mig…)

Min fætter har vundet 25000 kr. til en rejse gennem FDM.
Har I nogen sinde vundet andet end erfaring?

Reklamer

14 kommentarer

 1. Haha, Ellen – herlig historie! Jeg vandt Hirschsprungs Konversationsleksikon, da jeg var 16 år 🙂 Monsieur vandt som 8-årig en flyrejse Skandinavien rundt, og min far vandt for mange år siden 100.000 i Kræftens Bekæmpelses lotteri.

  Kommentar af Madame — 23. september 2009 @ 17:48

  • Madame – hehe, du har garanteret ikke sat særlig meget pris på den gevinst dengang 🙂
   Men ellers har I da været pænt heldige indenfor din nærmeste kreds.

   Kommentar af Ellen — 23. september 2009 @ 17:58

 2. never ever 🙂 og så dog 🙂

  Kommentar af Lene — 23. september 2009 @ 18:29

  • Lene – erfaring har vi vel alle vundet – og en del af os har vundet i livets lotteri, for nu at blive lidt højtravende… var det mon det, du mente?

   Kommentar af Ellen — 23. september 2009 @ 18:40

 3. Næh, jeg vinder næsten aldrig noget. Jo, somme tider vinder jeg 38 kr. i Lotto, hvor jeg så har betalt 50 kr. for kuponen, så det er der ikke så meget ved. Men din historie minder mig om noget andet: I 1971, da jeg var au-pair, var manden i husets mor helt syg med “The Sound og Music” og havde set den masser af gange. Jeg derimod, havde aldrig set den, så da den spillede i en lille by i nærheden af Oxford, blev jeg udskrevet til at ledsage den ældre dame i biografen. Det var såmænd hyggeligt nok, hun betalte og købte også førsteklasses slik … Men første gang, jeg så “The Sound of Music”, var den ikke ordentligt synkroniseret. Jeg tror ikke, det generede min ledsager, hun sad med lukkede øjne det meste af tiden, men mig forstyrrede det nu ikke så helt lidt.

  Kommentar af Henny — 23. september 2009 @ 18:35

  • Henny – den med lottopræmierne er jeg helt med på – utallige er de gange, jeg har vundet omkring 40 kr.
   Det var lidt synd med din musicaloplevelse. Eller mangel på samme… Du har forhåbentlig set den siden – med ordentlig synkronisering? Jeg synes, det er sådan en hyggelig familiefilm. Har faktisk lige købt den på dvd til at ‘fremvise’ i efterårsferien.

   Kommentar af Ellen — 23. september 2009 @ 18:43

 4. Da jeg var 10 eller 11 år gammel, vandt jeg en tegnekonkurrence. Præmien var en cykel efter eget valg, så det var bare helt fantastisk stort. Jeg valgte en sølvgrå racer med 12 gear, og kan stadig huske den første morgen, jeg svingede ind i skolegården på den. Og den lækre klikkende lyd den lavede, når man trådte pedalerne baglæns rundt. Oh fryd!
  Og en mere: Sammme dag som jeg opdagede at jeg var gravid med vores søn, blev jeg ringet op med besked om, at jeg havde vundet en rejse til Rom for to personer. Det var en ret god dag – og i sidste uge var det faktisk præcis 10 år siden.

  Kommentar af Anne — 23. september 2009 @ 22:14

  • Anne – kan du også tegne? Du er en kvinde med mange talenter, må jeg sige. Jeg kan snildt sætte mig ind i den fornemmelse, du må have haft i forbindelse med den cykel.
   Og en rejse til Rom… Heldige asen 🙂
   Jeg fornemmer, at du også har held i kærligheden – det burde ellers teoretisk ikke kunne lade sig gøre med alt det andet vinderheld. Men det er rart at høre, at det er ren overtro 😉

   Kommentar af Ellen — 23. september 2009 @ 22:30

 5. hm… jeg har vundet tegnekonkurrence to gange som barn, hvor præmien var henholdsvis en kikkert til eet øje (jubi..), dernæst en playmobilcowboy. Har siden syntes tegnekonkurrencer var dybt opreklamerede. MEN – så vandt jeg 2 kg chokolade af den ypperste kvalitet. Regner med at det var den mængde held jeg er blevet tildelt….

  Kommentar af Linda — 24. september 2009 @ 10:34

  • Linda – endnu en præmietegner… 😉
   De to første præmier kan være ligemeget, ja, men to kg chokolade gad jeg godt vinde. Og dog. Taljemål, you know…

   Kommentar af Ellen — 24. september 2009 @ 11:13

 6. Sikken en historie. 🙂
  Jeg er fantastisk heldig, saa jeg har vundet mange ting, blandt andet en ferie for fire til Spanien. Jeg venter dog stadig paa den store lotterigevinst, men jeg vil til enhver tid foretraekke min allerstoerste gevinst til dato, nemlig livets lotteri, hvor jeg i hvert fald har trukket top praemie, baade med mand, boern, familie og venner. 🙂

  Kommentar af Tina - omme i London — 24. september 2009 @ 11:19

  • Tina – at vinde hovedgevinsten i livets lotteri er vel også i bund og grund den største og bedste gevinst, man kan få 🙂
   Men lidt sidegevinster er der åbenbart også faldet af…

   Kommentar af Ellen — 24. september 2009 @ 15:30

 7. Lige ved og næsten … hører også til blandt min mors favoritter (og hendes mor brugte også ofte udtrykket), så jeg er også vokset op med det – men har lagt det af mig 😉 .

  Jeg har kun vundet småtterier som fx bøger (bl.a. denne), men aldrig den store gevinst. Men det er selvfølgelig, fordi jeg har held i kærlighed (i hvert fald i anden udtrækning) 😀 .

  Kommentar af Bente — 24. september 2009 @ 13:09

  • Bente – jeg bruger heller ikke selv udtrykket, men disse gamle talemåder popper alligevel tit op, når man er opflasket med dem, synes jeg.
   Den store gevinst (ud over livets) satser jeg dog stadig på engang bliver min. Jeg lotto’er ret trofast, for det MÅ jo komme 😉

   Kommentar af Ellen — 24. september 2009 @ 15:33


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.