Hos Mommer

19. august 2009

Her kommer mutter (helst ikke) med kost og spand

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 21:20
Tags: ,

Der er mange af jer blogger’kolleger’, der nulogingensomhelst problemer har med at finde på interessante blogindlæg i én uendelighed – nogle gange op til flere om dagen. Respekt.

Så er der sådan nogen som mig, der somme tider skal vride hjernen gevaldigt for bare en gang om ugen at finde på noget, der måske kunne interessere bare en brøkdel af de potentielle læsere.

Så er der en meget sjælden gang en dag som i dag, hvor der pludselig popper hele tre emner op næsten på én gang, og hvor sådan en som jeg hverken kan finde ud af at vælge eller prioritere…

Life’s not fair, is it?

Valget faldt på det, der faldt mig ind, da jeg faldt ind af døren i eftermiddag og nærmest faldt over min søde niece i fuld gang med at få muget lidt ud i rækkehushybelen.

Jeg sagde selvfølgelig hej til hende og gik derefter ud og vandede og puslede om blomsterkrukkerne for ikke at gå hende i vejen.
Da jeg ikke kunne bruge mere tid på det, satte jeg mig med fødderne op og iført mit strikketøj for ikke at gå hende i vejen. Lod hende gå rundt i fred og arbejdsro iført sin Ipod, mens hun arbejdede på at få huset til at tage sig præsentabelt ud igen. Vi fik os først en sludder, da hun var færdig med dagens gerning.

Har jeg det godt? Ja, jeg har så – jeg er vel egentlig ret privilegeret.
Jeg HADER at gøre rent, og jeg har indtil videre valgt at fortrænge enhver tanke om, at Niece på et eller andet tidspunkt i en ikke så fjern fremtid ikke længere har behov for at tjene til sine lommepenge ved at gøre rent hos sin gamle moster. Hun går nu i 3. g, så det lakker desværre nok mod enden.
Hvad gør jeg så? Nogle af jer vil nok i et isnende og umedfølende tonefald sige, at så kan jeg da bare selv gøre hytten ren. Ja, det er rigtigt, det kan jeg. Kunne jeg. Men.jeg.gider.ikke.

Hva’ så, da? Jeg bliver simpelthen nødt til at finde en afløser, men hvordan
finder jeg en, jeg med blind tillid giver fri adgang til mit hjem ved at overlade vedkommende en nøgle? En, jeg 100% kan stole på?
Sætter jeg bare en seddel op nede i Brugsen og sætter mig ned og venter på, at der er en troværdig, lommepengehungrende skoleelev, der gider henvende sig til mig? Og som tilmed både kan og gider gøre rent for mig? O.k. – det er ligemeget med ‘kan’… jeg kan trods alt godt lære en op 🙂
Men alligevel.
Andres erfaringer desangående vil absolut ikke blive ignoreret herfra. Er hjemmeservice løsningen? Findes det begreb overhovedet endnu? Var det i det hele taget det, det hed?

19 kommentarer

 1. Jeg kan godt følge dig. Jeg.hader.det.også. (he he … en interessant måde at dyrke tegnsætning på 😉 ).

  Og jeg/vi var rundt om nogle af de samme overvejelser sidste år, da jeg fik det job, jeg nu har sagt op, for da insisterede jeg på assistance. Heldigvis kom jeg til at tale med mine genboer om emnet, og det viste sig, at de havde en rengøringsdame. Og de ville gerne spørge hende, om hun også ville muge ud hos os. Og det ville hun gerne. Desværre har vi nu måttet spare hende væk, grundet min nye fremtidskurs 😦 .

  Vores rengøringsdame har i øvrigt aldrig haft nøgle til huset. Hun kom lørdag formiddag og klarede rengøringen, mens vi klarede ugens indkøb. En lidt ufleksibel løsning, men den føltes tryg. Håber du finder en løsning, så du slipper for selv at svinge støvsugeren 😉 .

  Kommentar af Bente — 19. august 2009 @ 22:22

  • Bente – jeg er uhyre lettet over, at jeg har mindst én lidelsesfælle 🙂
   At du ikke er en af dem, der hævder, at de da bare NYDER at gøre rent, fordi de ‘althså thslapper thså meget af ved at gøre rent, fordi man ikke behøver at tænke imens’.
   Fred være med dem – jeg kan snildt forestille mig en eller to situationer, hvor jeg meget hellere vil være fri for at skulle tænke…
   Spøg til side – vi er ofte væk i hele weekender af gangen, så din ellers udmærkede lørdagsløsning kan desværre ikke anvendes her på matriklen.
   Der må tænkes. Heldigvis har jeg da et helt skoleår til det endnu, og jeg håber sandelig også, at jeg finder en god løsning.
   Selv om det kan lyde lidt negativt og meget fordomsfuldt, tror jeg, at ‘rengøringskone/-dame’ vil være en bedre løsning end ditto ‘-pige’. Sorry ‘piger’… 😀
   Håber også, at du igen på et tidspunkt kan slippe for rengøringspligten.

   Kommentar af Ellen — 19. august 2009 @ 23:04

 2. Jeg gider altså heller ikke, men da jeg går hjemme hele tiden, så er det vist lidt langt ude, at få en rengøringsdame.
  Jeg hader at gøre rent, og skal hive mig selv i gang hver gang.
  Så jeg forstår godt at du vil have hjælp, især da du jo har dit job at passe.
  Knus
  Vibeke

  Kommentar af Vibeke — 20. august 2009 @ 0:58

  • Vibeke – ja, det er måske lige meget nok, når man er hjemme hele dagen, og jeg regner bestemt også med, at vi selv klarer det igen, når vi engang ikke længere er arbejdsramte… 🙂 Men det bliver det jo ikke derfor sjovt af, som du også er inde på.

   Kommentar af Ellen — 20. august 2009 @ 7:32

 3. Jeg gider heller ikke. Men det betyder så, at det ikke bliver gjort særlig tit. Det med at have andre til at gøre rent har jeg aldrig kunnet finde ud af. Men i øvrigt synes jeg, at det er meget værre at rydde op. Det er der, jeg for alvor har brug for assistance!

  Kommentar af Henny — 20. august 2009 @ 7:21

  • Henny – hehe, jeg kender godt det med oprydningen. Eller mangel på samme. Heldigvis har jeg en mand, der er god til det, men det er jo ikke alt, han ‘blander’ sig i – mit syrum, f.eks. 🙂

   Kommentar af Ellen — 20. august 2009 @ 7:35

   • PS, Henny: Min bevidsthed om, at der lige om lidt kommer en, der helst skal kunne komme til at gøre rent, er faktisk et godt incitament til oprydning 😉

    Kommentar af Ellen — 20. august 2009 @ 7:41

 4. Åh hvor jeg dog godt gad at kunne slå i bordet og sige til mig selv at nu er det nok med al den ævlen om en rengøringshjælp og så få ansat én. Jeg HADER at gøre rent og lige nu trænger hele mit hus i den grad, efter jeg har levet i sommmerhuset, mens gården stadig har været arbejdsplads.

  jeg mener stadig der findes rengøringsfirmaer til private, har i hvert fald fundet nogle, når jeg har googlet det, men prisen kender jeg ikke 😉

  Kommentar af Lene — 20. august 2009 @ 7:25

  • Lene – også dig 🙂
   Det glæder mig at erfare, at vi tilsyneladende er mange, for hvem rengøring er en nærmest traumatisk belastning…
   Du må se at få gjort alvor af at finde en hjælp. Bagefter vil du ikke kunne forstå, at du nogensinde har kunnet leve uden.

   Kommentar af Ellen — 20. august 2009 @ 7:37

 5. Jeg har desværre udelukkende dårlig erfaringer, Ellen. Hos min far ser der herrens ud, selv dengang han havde et privat rengøringsfirma. Jeg havde selv en ung pige til at gøre rent, da Frederik var helt lille.
  Mit bedste forslag er at finde en moden kvinde. Kvinder mellem 40 og 60 er uhyre effektive ;O)

  Kommentar af Madame — 20. august 2009 @ 8:37

  • Madame – Det er vi nemlig 🙂 Også selv om det er et hadejob (det gør mig endnu mere effektiv, for det skal overstås på no time). Jeg har tænkt præcis det samme; altså at lede efter en, der forlængst har overstået teenageårene. Hvis det så kan lade sig gøre. Jeg har heldigvis lidt tid endnu.

   Kommentar af Ellen — 20. august 2009 @ 9:06

 6. Hvor jeg dog genkender det du skriver. Her gider vi altså ikke bruge tid på at gøre rent, men vi syntes heller ikke om at overlade huset til en vildt fremmede. Så det er blevet ved tanken om at få rengøringshjælp.
  Da jeg boede hjemme havde vi rengøringshjælp, en uhyre effektiv dame på omkring 50 år. Hende husker både min søster og jeg. Hun hyggede lidt om os når mor og far ikke var komme hjem fra arbejdet. Den slags findes sikkert ikke mere. Min far har rengøring fra et privatfirma. Forventer man meget, bliver man skuffet. Men en almindelig let rengøring er de gode tid. Held og lykke med søgningen og giv endelig besked hvis de finder den perfekte rengørings m/k.

  Kommentar af Havehyrden — 20. august 2009 @ 16:47

  • Havehyrde – atter en gang må jeg konstatere, at vi er mange 🙂 og jeg skal nok sige til hvis heldet er med mig – der må da findes en et eller andet sted, der bare er opfyldelsen af alle ens (rengørings)drømme.
   Det vil være helt ok med den almindelige løben over af huset med støveklud, støvsuger og gulvspand, så jeg ville være fint tilfreds med det, du nævner om ‘almindelig, let rengøring’.

   Kommentar af Ellen — 20. august 2009 @ 18:44

 7. Jeg tror, du har ret, Ellen. Man bør holde sig til ‘de modne kvinder’. Men … de kan nu også nu og da komme lidt hurtigt rundt om hjørnerne – det var i hvert fald den erfaring, jeg nåede at få. I det hele taget synes jeg, det er en udfordring at have andre til at gøre rent, fordi de jo ikke gør det på ‘min/vores’ måde. Men jeg kan altså sagtens leve med den udfordring 🙂 . Og ja, jeg håber også, der atter bliver plads i budgettet til rengøringsassistance!

  Kommentar af Bente — 20. august 2009 @ 20:55

  • Bente – når det gælder om at finde en, man ikke i forvejen har fået anbefalet, er jeg temmelig sikkert også til de modne kvinder, men hvor er det egentlig synd for piger som min niece, som meget gerne vil, men måske ikke får chancen til at tjene lidt lommepenge – alene på grund af deres unge alder. Men hvordan skelner man?
   Det med ‘på min måde’ er jeg, ligesom dig, kommet ud over – jeg vil hellere have det gjort, og så betyder det ikke så voldsomt meget, om det er perfekt. Det er i øvrigt det, der er mange kvinders problem… Vi skal lære at acceptere, at andres måder og metoder kan være lige så gode som vores. De er bare anderledes, men det skal også kunne accepteres.

   Kommentar af Ellen — 20. august 2009 @ 22:07

 8. ENIG! Hvis tingene kun kan gøres på ens egen måde – så ender man med at drukne i arbejde!

  Kommentar af Bente — 20. august 2009 @ 22:12

  • Yes! Punktum. Listen, girls and women, to two wise of the kind…

   Kommentar af Ellen — 20. august 2009 @ 22:17

 9. Jeg er også god til at uddelegere, men har ingen at uddelegere til.
  😀

  Kommentar af dax2 — 21. august 2009 @ 10:18

  • Donald – nårhh, det er synd for dig 🙂 Det må du da se at få fundet…

   Kommentar af Ellen — 21. august 2009 @ 16:16


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.