Hos Mommer

13. juli 2009

Urban, urban, Urban og Urban

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 18:06
Tags:

Både på dansk og engelsk kan man være urban (beleven, kultiveret, dannet). Urban kan også på begge sprog betyde bymæssig.

Det er nok kun i DK, vi også bruger ordet som personnavn – mest kendt er nok Urban Hansen, 1908-1986, dansk politiker og Københavns overborgmester 1962-76. Han lagde navn til den kendte Urbanplan på Vestamager.

Det sjoveste er nu Urban Legends – ‘vandrehistorier’ på engelsk.

Shark attack. And you think you're having a bad day at work !!

Dette link vil kunne give en del timers underholdende læsning, hvis I ellers synes, den slags højlitterære internetstof er interessant 🙂
Jeg kan virkelig undre mig over, hvor sejlivede nogle af disse historier kan være; nærmest umulige at udrydde. Katten i mikroovnen for eksempel. Det kan også være en puddel, men princippet er selvfølgelig det samme.
Eller dette her billede af et hajangreb, som rigtig mange af jer sikkert har set (hvor mange af jer hoppede på den?) Billede snuppet
herfra – kan ikke forestille mig, at der kan være copyright på det, eftersom det har været verden rundt omkring 30 gange 😆

Vi skal da også have en til ære for de mange katteelskere:

 • 1) It’s an impressive feat for any average adult male to “curl” a hundred pounds while weightlifting, yet this guy, “Roger,” appears to be wielding an 87-pound (39,5 kg. Red.) cat as if it were a ball of fluff.
 • 2) No normal, live animal — even a completely docile one — should appear so stiff and lifeless when held this way. Is Snowball stuffed?
 • 3) The animal has all the appearance of a very large toy. For that matter, so does “Roger.”

4) In blow-ups published on Urban Legend Zeitgeist, evidence of photo manipulation is clearly visible.

Ovenstående er et eksempel på, hvad jeg godt kan lide på hjemmesiden om Urban Legends: Der er ofte både den oprindelige tekst og en forklaring på, hvorfor det er lyv alt sammen. Igen har jeg ingen problemer med copyright. Samme begrundelse som før.

Det blev mit bidrag til dagens mandagstema. Man har måske gættet, at jeg ikke lige lå inde med billeder, der kunne illustrere den ene eller den anden ‘urban’?

Reklamer

18 kommentarer

 1. En sjov vinkling på temaet 😀
  Ha en god uge.

  Kommentar af Sommertid — 13. juli 2009 @ 18:48

  • Sommertid – ja, man må være lidt opfindsom en gang imellem 🙂
   I lige måde…

   Kommentar af Ellen — 13. juli 2009 @ 19:03

 2. Jeg elsker vandrehistorier.
  Hundredvis af bedstemødre er døde på en udenlandstur. De er allesammen af familien blevet rullet ind i et gulvtæppe!!! og anbragt på tagbagebæreren. Da familien stopper ved en politstation og går ind for at anmelde dødsfaldet, bliver bilen stjålet!
  Selvfølgelig får man hverken gulvtæppe, bil eller bestemor tilbage.

  PS Jeg kan varmt anbefale “Rotten i pizzaen” af Bengt af Klintberg, som netop handler om vandrehistorier!

  Kommentar af Rimkogeren — 13. juli 2009 @ 18:51

  • Rimkoger – det kommer ikke helt bag på mig 😉
   Ohh, denne her havde jeg godt hørt… det er rigtigt, det var en sand ‘granny-killer’ på et tidspunkt 🙄
   Jeg har glemt, hvilken undskyldning, man havde for overhovedet at rulle den stakkels kone ind i et tæppe…
   Anbefaling taget ad notam.

   Kommentar af Ellen — 13. juli 2009 @ 19:06

 3. Tak for guf til kattefolket 🙂 . Jeg er især begejstret for denne sætning: “The animal has all the appearance of a very large toy. For that matter, so does “Roger.”” – og kan ikke være andet end enig med skribenten. Hvis man skal lave billedmanipulation, så skal man sgi gøre det ordentligt!

  Kommentar af Bente — 13. juli 2009 @ 20:54

  • Bente – velbekomme 🙂 Ja, det var temmelig åbenlys svindel, ikke? Ret uprofessionelt gjort, som du siger, men folk hopper jo på den slags i stor stil. Måske mere i USA end her? Nøj, hvor er jeg fordomsfuld 😉

   Kommentar af Ellen — 13. juli 2009 @ 21:02

 4. En utrolig kreativ og morsom tolkning 🙂

  Kommentar af Siw Aina — 13. juli 2009 @ 21:43

  • Siw Aina – hvor sødt sagt, tak skal du have 😆

   Kommentar af Ellen — 13. juli 2009 @ 22:15

 5. Billedet af katten har jeg ganske rigtigt set mange gange før, og jeg tror heller ikke på det. Jeg har selv været ejer af en ni kilos kat på et tidspunkt, og når man samlede ham op, gjorde han sig slap som en klud. Jeg tror, det ville have gjort ondt på en af os, hvis han ikke havde gjort det.

  Jeg er i øvrigt også ret fascineret af vandrehistorier. Noget af det sjove ved dem, er at de faktisk kan vandre meget hurtigt og blive fortalt næsten samtidig i store dele af verden, med kun meget små, lokale variationer.

  Kommentar af Henny — 13. juli 2009 @ 22:42

  • Henny – præcis: enhver katteejer ved da, hvor slap og leddeløs en kat ser ud, når man tager den op.

   Vandrehistorier er ganske rigtigt ude world wide på utrolig kort tid. Jeg kan anbefale mit link, hvis du ikke kender det i forvejen. Der er selvfølgelig også andre sites end lige det…

   Kommentar af Ellen — 13. juli 2009 @ 22:57

 6. Du har lekt deg flott med temaet her i dag!! Den katten var jo bare enorm!!! Til og med min Todd blir liten og slank i forhold!!!
  Petunia

  Kommentar af Petunia — 13. juli 2009 @ 23:33

  • Petunia – nu er den kat jo heller ikke ægte 😉 – eller rettere: katten i sig selv er måske nok, men i uden for fotomanipulationens verden er dens størrelse sikkert som en ganske almindelig kats…

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2009 @ 9:13

 7. Det var en rigtig god idé at gribe fat i vandrehistorier, Ellen! Dem kan man aldrig få nok af af 😉

  Kommentar af Madame — 14. juli 2009 @ 7:27

  • Madame – nemlig 😀 Det er en særdeles underholdende genre, og hvem af os kan sige os fri fra at være hoppet på en enkelt? Den med katten i mikroovnen troede jeg med skam at melde på, første gang jeg hørte den. Men så kom der en anden version med nogle andre involverede. Og en tredje… Men den første gang faldt jeg lige i – det var jo sket i USA 😮

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2009 @ 9:17

 8. Hjälp vilken stor katt! Blir jobbigt för mig som är rädd för djur (eller har varit ialla fall).

  Svar på din fråga i min blogg;: Funderar om jag missförstått temat lite. Med urbant valde jag att visa typsika byggnader i vår huvudstad. Men urbant för er kanske är något litet?

  Vad kallar vi “når en “by” er lille? En stad? By för mig låter som något litet. En litet ställe hos oss blir nog en ort eller ett samhälle, stad är lite större och sedan kommer storstad och huvudstad. By kan vi nog också använda oss av, men då är det nog mycket litet ställe.

  Kommentar af Camilla — 14. juli 2009 @ 7:41

  • Camilla – nejnej, du har skam ikke misforstået noget med hensyn til ordet urban – din fortolkning af temaet var helt fin 🙂
   Min kommentar til dig var på grund af, at du skrev som svar til en anden kommentar hos dig, at ‘By på svenska blir ett mycket mycket litet samhälle – så det låter lite kul när du säger By om Stockholm’.
   Nu har jeg efterhånden haft min faste gang i Sverige i 13 år, men disse specifikke definitioner på ‘bystørrelser’ har jeg først nu hørt her fra dig, så jeg er kun glad for din svenskundervisning 🙂

   Og katten? Tja…fotomanipulation på amatørniveau, må man vist bare sige…

   Kommentar af Ellen — 14. juli 2009 @ 9:26

 9. Ha, sikke et godt link! Har lige spildt en god time på indtørrede havfruer og andet godt. Sjovt er det.

  Jeg vidste godt det med de svenske benævnelser for byer. Af skade bliver man nu engang klog, så jeg lærte det i 1989, da jeg som nytilflyttet i Göteborg fik gjort mig selv pænt til grin på min nye arbejdsplads – netop ved at blive ved med at omtale Göteborg som en ‘by’.

  Kommentar af Anne — 14. juli 2009 @ 23:35

  • Anne – det glæder mig at kunne forsyne dig med underholdende tidsrøverlinks.
   Det kan man vel næsten kalde ‘learning by doing’ – til grin kan man altid og meget hurtigt blive 😀

   Kommentar af Ellen — 15. juli 2009 @ 7:32


RSS feed for comments on this post.

Blog på WordPress.com.