Hos Mommer

5. april 2009

Mandagstema: Humor

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 16:20
Tags: ,

Denne ukens ord er HUMOR.
Jeg antar det vil bli mange humoristiske innslag denne gangen. Hva får deg til å le? Hva er humor for deg? Å fange humor med kamera kan jo bli ganske humoristisk også, ikke sant?

Humor. Hvad er nu det for en størrelse? Det kommer nok meget an på, hvor man kommer fra; det være sig geografisk og/eller kulturelt. Jeg griner med temmelig stor sandsynlighed ikke af de samme ting som en, der synes sharialovgivning er det eneste rigtige her på jorden. Jeg ville også have svært ved at grine i selskab med tyranner og diktatorer – men det har de vist også selv. Jeg kan i hvert fald ikke mindes at have set billeder af den slags personager, hvor de smiler eller ser glade ud.

På trods af en gruppes tilsyneladende homogenitet, har individerne i den ikke nødvendigvis den samme form for humor – nogen griner, så tårerne triller, af ting som naboen eller kollegaen overhovedet ikke kan se det morsomme i.
Dog har de fleste par, jeg kender, nogenlunde samme form for humor; ellers kunne det vist også hurtigt blive et lidt anstrengt forhold.

Man taler om ufrivillig humor. Den er det ikke altid en god ide at grine ad… selv om det kan være helt vildt svært at lade være. Taler man også om frivillig humor? Det udtryk har jeg ikke hørt, men det må vel være alt andet end den ufrivillige humor?

Underfundig/subtil humor synes jeg er vidunderligt. Engelsk humor er stærkt repræsenteret her – Benny Hill, Fawlty Towers, Rumpole, To the Manor Born (Han, hun og godset), min svigersøn, Dorothy L. Sayers m.m. og m.fl.

gary Amerikansk humor er meget anderledes end engelsk, og jeg lister lige så stille Gary Larson ind her; hans univers (The Far Side) er forrygende – hvis ikke I kender ham, kan jeg anbefale at få fat i nogle af hans tegneserier. Han personificerer dyr på helt unik vis. Hvilket jeg så ikke har fundet et eksempel på her…

Jeg må sige som flere andre, der har budt ind på dagens tema: Jeg kan snildt finde nogle ret sjove billeder i mit album, men det ville betyde, at familie eller venner skulle udstilles i dette offentlige forum, hvilket jeg stærkt tvivler på, at de ville bryde sig om.

Der er nogen, der har ramt nogle gode situationer med dyr, men dér har jeg altid været for langsom. Inden jeg har hentet kameraet – eller bare fået tanken om at gøre det – har det været alt for sent.

Konklusion: Til dette tema, hvor grundideen er, at man selv skal have taget fotoet, har jeg ikke indsat noget foto overhovedet. 8)

UPDATE efter et par timer, hvor John havde sin helt private kommentar: “Hvorfor fortalte du ikke bare om i går på Stevnsfortet, da billetdamen spurgte, om vi var én eller to over 65 år?”
Helt ærligt – det var da OVERHOVEDET ikke morsomt!!!
I øvrigt var der hverken en eller to over 65. Og jeg har ikke noget billede af situationen. Så det har intet, absolut intet, at gøre med dagens emne.

Reklamer

33 kommentarer

 1. Kære Ellen jeg var også på “Herrens mark” indtil, at jeg ufrivillig, fik ugens tema løst ved, at kikke på mine “mis”lykkede billeder som blev taget i dag!
  Netop fordi, at man selv skal have taget billedet, men jeg syntes din udredning er fenomenal, for eftersom det handler om at tolke et emne, så må man vel sige, at det har du gjort!
  Godt gået!
  Knus
  Vibeke

  Kommentar af Vibeke — 5. april 2009 @ 16:49

  • Vibeke – Tak for dine søde ord.
   Kan man ikke på den ene måde, må man jo prøve at gøre det på en anden måde 🙂 Det synes at være mit livs motto, men det er kommet mig til nytte i en hel del andre sammenhænge…

   Kommentar af Ellen — 5. april 2009 @ 17:53

 2. Selv om du ikke hadde bilde å legge til, så var da dette veldig bra skrevet om humor 🙂

  Kommentar af Koselig — 5. april 2009 @ 19:13

  • Hej Koselig – jeg var jo nødt til at finde på et eller andet, og når jeg ikke har fotos, må jeg bruge ordbilleder 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. april 2009 @ 20:24

 3. God tolkning av temaet! Du skriver godt om humor. Artig bilde. Tusen takk for kommentar hos meg. Det er min datter som har laget disse ekornene for mange år siden. Hilsen Margit.

  Kommentar af Malys Krok — 5. april 2009 @ 19:52

  • Hej Margit – tak for dine ord 🙂
   At din datter har lavet dine egern, kan jo kun gøre dem endnu mere dyrebare for dig. Må de og deres smil vare evigt 🙂

   Kommentar af Ellen — 5. april 2009 @ 20:28

 4. Må jeg godt sige at din mand har humor 🙂

  Kommentar af Lene — 5. april 2009 @ 21:36

  • Lene – jeg havde måske mine anelser om, at nogen ville falde for Johns form for humor … Jeg hilser ham fra dig 😉

   Kommentar af Ellen — 5. april 2009 @ 22:22

 5. Man ler av forkjellige ting,og ordene dine er sanne:) Min humor forandrer seg etter humøret.. Hod meg er det ofte små hverdagslige ting som får meg til å trekke på smilebåndet:) God påske:)

  Kommentar af Evami — 5. april 2009 @ 21:44

  • Evami – min sans for humor er bestemt også afhængig af mit humør 😀
   De små smil i hverdagen holder jeg også meget af… God påske til dig også.

   Kommentar af Ellen — 5. april 2009 @ 22:25

 6. Godt indlæg om humor. Men jeg er nu enig med din mand, det er s.. da god humor:)

  Kommentar af olinesunivers — 5. april 2009 @ 21:55

  • Oline – jeg skal nok fortælle John, at han ikke var den eneste, der syntes det var god humor 🙂
   Han svarede faktisk damen: “Der er en over og en under – men jeg siger ikke hvem der er hvad.” Jeg lod som ingenting, kiggede den anden vej og sparkede ham ikke, før vi var kommet udenfor igen 8)

   Kommentar af Ellen — 5. april 2009 @ 22:30

 7. Skjønner godt hva du mener med at antydninger om alder ikke er spes morsomme. Jeg for min del er 30, men har blitt tatt for å være MYE yngre og det er ikke morro!! Kjenner meg også veldig igjen i det du skriver, er ikke lett å finne/ta bilder av morsomme situasjoner spes når en ikke skal ta bilder av venner/familie heller! Men syns uansett innlegget ditt var både flott og lærerikt!

  Ha en flott uke!!

  Kommentar af The single girl! — 5. april 2009 @ 22:06

  • Single girl – ak ja… der var også en gang, da folk troede, jeg var yngre end mine år. Men det er længe siden. Da min søster var 14 og jeg var 18, troede de, hun var den ældste! Hun syntes, det var morsomt. Det gjorde jeg ikke. Dengang 😉
   God påske til dig.

   Kommentar af Ellen — 5. april 2009 @ 22:35

 8. Well, jeg skal bestræbe mig på at finde et morsomt billede, jeg selv har taget, og mit første bud var hejren på cykelstyret ved indgangen til Frederiksberg Have. Problemet er at det er morsomt, men måske ikke ligefrem humor.

  Antydninger om alder er altid forfærdelige fordi man ikke vurderer mennesket for som menneske, men som en ting, der har en vis “praleværdi” eller bytteværdi.

  Det er mærkeligt, at der ikke er flere, som protesterer mod den måde at behandle “aldre” på.

  Kommentar af dax2 — 5. april 2009 @ 23:21

  • Dax2 – Jeg venter med tilbageholdt vejrtrækning på din beslutning 🙂
   Jeg har såmænd ikke noget imod alder, måden at opfatte alder på eller det at blive ældre, hvilket du kan læse om i et af mine allerførste indlæg.
   Jeg udelod bevidst den del af ovenstående lille episode, at damen faktisk stod og vred sig længe, inden John selv hjalp hende over dilemmaet ved at spørge hende, om hun ikke turde spørge os… Men så var der jo ikke kommet en historie ud af det 😀
   I England bilder jeg uden at blinke folk ind, at jeg er senior – men dér skal man også kun være 60; ikke 65…

   Kommentar af Ellen — 6. april 2009 @ 06:41

   • Alder og aldring må accepteres som en nødvendighed, og man kan jo godt få det bedre ind imellem.

    Jeg forstår godt at du udelod den dialog-del af episoden, det ville gøre historien længere uden grund 🙂

    Udseendet ændrer sig forskelligt for mennesker over 40 år, måske allerede fra 30-års alderen. Jeg håber ikke at du nogensinde støder på folk, som ser ned på ældre mennesker; og min protest går netop på denne form for diskrimination, “aldersdiskrimination”.

    Kommentar af dax2 — 6. april 2009 @ 08:26

    • Dax2 – der er ikke ret meget andet at gøre end at acceptere – jeg vil helst ikke ryge ind i alternativet til at blive gammel…
     Udseendet – jah… som min gamle far siger, når jeg sidder og stønner opgivende over et foto af mig selv: “Hør nu, min pige – det kan jo ikke både ligne og se godt ud.”
     Jeg er endnu ikke stødt på alderskrimination, men det skal såmænd nok komme. Man burde have den samme respekt for de gamle, som man har i mere primitive samfund.

     Kommentar af Ellen — 6. april 2009 @ 10:18

     • Dax2 igen – dette svar til dig bliver ved med at ligge nederst, uanset hvad. Jeg er ét stort ? og aner ikke hvorfor. Du skal ikke tage det personligt 😉 Men WordPress opfører sig underligt i dag, når jeg vil skrive kommentarer.

      Kommentar af Ellen — 6. april 2009 @ 17:01

 9. Gary Larson er jo kjempemorsom. 🙂

  Kommentar af Linsky — 6. april 2009 @ 00:24

  • Linsky – Det er han nemlig – jeg kan grine højt og hjerteligt helt alene, når jeg ser hans uhyrligt morsomme tegninger/tekster.

   Kommentar af Ellen — 6. april 2009 @ 06:52

 10. Det var virkelig dejlig læsning, Ellen, og jeg er helt enig med dig. Og jeg må lige tilføje, at jeg fik lov til at vise Monsieur liggende på gulvet :O)

  Kommentar af Madame — 6. april 2009 @ 06:46

  • Madame – tak 🙂 Det var godt – vi kan jo ikke risikere nogen skilsmisser, fordi vi påtager os en blogopgave…

   Kommentar af Ellen — 6. april 2009 @ 06:50

 11. Syns du kom med fine ordbilleder jeg da..og nei..det er ikke lett å knipse/ta bilder av humor..
  Ønsker deg en fin uke 🙂

  Kommentar af Sommertid — 6. april 2009 @ 09:48

  • Sommertid – Tak – og i lige måde til dig 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. april 2009 @ 10:01

 12. Jeg synes da godt om din mands humor. Engang, da jeg var i Sydtyrol med min første mand, tog vi over grænsen til Italien. På vejen tilbage stoppede vi ved en bod, hvor de solgte billige læderjakker. Min mand prøvede en, og havde for så vidt bestemt sig for at tage den, da den lille sælger ødelagde det hele for sig selv ved at sige: “Und für die Tochter auch?”. Der blev ingen handel med os den dag.

  Mvh.

  “Die Tochter”

  Kommentar af Henny Stewart — 6. april 2009 @ 09:58

  • Henny – ha… sikke da et fjols af en sælger 😀 Kunne du lade være med at grine?
   Johns humor er normalt helt ok, men den kunne såmænd også ligge på et meget lille sted, da præcis det samme, som du nævner, skete for ham for et parogtyve år siden: Datteren var ved at prøve noget nyt tøj, og ekspedienten spurgte: “Hvad siger morfar?”
   Da jeg svarede, at det vidste jeg søreme ikke, men vi kunne da prøve at ringe til ham, fik damen lidt røde ører.

   Hilsen fra en anden “datter” – som kun er otte år yngre end sin mand 😉

   Kommentar af Ellen — 6. april 2009 @ 10:13

 13. Ja humorn skiftar verkligen mellan länder och kulturer.

  Kommentar af foto CHIP — 6. april 2009 @ 12:38

  • FotoChip – ja, SÅ lille er verden heller ikke blevet, at vi har de samme grundholdninger. Det ved jeg nu heller ikke, om jeg ønsker – men der sker helt sikkert ikke i min levetid… 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. april 2009 @ 12:57

 14. Larson har mange bra humoristiske innslag. Spesielt der han menneskeliggjør dyrene! Bra innlegg!!!

  Kommentar af Petunia — 6. april 2009 @ 16:37

  • Hej Petunia -ja, lige min mening – han vender helt op og ned på vores begrebsverden – det er bare så morsomt 🙂

   Kommentar af Ellen — 6. april 2009 @ 16:59

 15. Flott tekst til dette temaet,
  det er ikke alltid man har lyst til å eksponere familie og venner på nettet og da kan en tekst gjøre nytten.
  Innlegget ditt om humor var interessant og jeg sier meg enig i at engelsk humor er spesiell og lattervekkende,
  Gary Larson er forøvrig like morsom hver gang!

  🙂

  Kommentar af Melusine — 7. april 2009 @ 16:40

  • Melusine – tak 🙂
   Nej, man må lige tage lidt hensyn.
   Vi har tilsyneladende ens smag, hvad angår engelsk humor og Gary Larson 😀

   Kommentar af Ellen — 7. april 2009 @ 16:49


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.