Hos Mommer

22. februar 2009

Det er ikke altid helt sort eller hvidt

Filed under: Uncategorized — Ellen @ 22:25
Tags:

Madame har ymtet lidt om sort/hvid blogtemadag. Jeg har hele ugen ønsket at være med på farverne; er haltet uhjælpeligt bagefter, men nu greb jeg lige den sidste chance.p22200051

I form af “Out of Afrika”. Vores lille, men meget afrikanske hjørne af købmandsdisken. De to højeste figurer havde datteren med hjem. I en rygsæk! Utroligt, at de ikke knækkede inden hjemkomsten. Lysestagerne er også en gave fra Charlotte, som var i Afrika i tre måneder som afslutning på sit sabbatår.  Vi skal på ingen måde lægge skjul på, at det var hendes billeder og fortællinger, der gav os lyst til at besøge dette fantastiske kontinent.

Hvad ikke allerede er nævnt, har vi selv hjembragt + en del mere, men det befinder sig andetsteds i huset og passer ikke ind i dette lille hjørne af den afrikanske verden. Kurven/fadet (som selvfølgelig er håndflettet, og købet har støttet en zimbawansk kvinde) bærer på frø og frøkapsler i stor mangfoldighed. Det kostede mig en del fantasi at få dem for det første overhovedet samlet ind, og dernæst at få dem hjem i hel tilstand. Og må man mon overhovedet tage dem med til DK?  Pyt – jeg har ikke tænkt mig at putte frøene i jorden – jeg skal bare nyde synet og genopleve ferierne.

Specielt de meget lange dimser bagerst har en lille historie: Vi gik en forbudt tur (dvs. uden ledsager, hvilket efter sigende ikke var klogt) og mit blik fangede træet med de mange enormt lange “ærtebælge”, som hang alt for højt oppe til, at vi kunne nå dem.  Forbi os passerede en to kilometer høj mand, og jeg spurgte, om han kunne hive sådan et par stykker ned til mig. Han kiggede en ekstra gang på os og begyndte bare at grine. Efter lidt snak gik det op for ham, at jeg mente det, så han sprang på masaifacon metermeterhøjt op og fangede en bælg til mig. Og en til. Og en til. Jeg gav ham, hvad der svarer til en mindre formue for ham, så han var glad (og syntes, jeg var åndssvag), og det var jeg også. Glad altså. En mindre formue for ham var, hvad jeg skal give for to liter sødmælk i DK.

Og sådan er der så meget. Bladene har været besøgt af mopaniorme.

Jeg rejser til England uforskammet tidligt tirsdag morgen. Hvis jeg ikke dukker op før om en uges tid, er jeg (forhåbentlig da) ikke død, men har sandsynligvis bare ikke taget pc’en med til UK. Beslutning desangående endnu ikke truffet.
I morgen er jeg på arbejde fra 7-17; dernæst motionscenter, og så hente søster med familie i lufthavnen kl. 19. Formentlig hjemme omkring 20:30. Pakke til UK-turen. Spise. Eller omvendt. Vi ses, når jeg får lidt tid tilovers igen – hav det godt så længe.

12 kommentarer

 1. Det kan godt være, at du ikke nåede alle farver, men jeg syntes du sætter et flot punktum.
  Ting med historie er altid interessant, og jeg syntes som du, at det er fantastisk, at de figurer ikke knækkede på rejsen i din datters rygsæk.
  Tak for fortællingen!
  Mvh. Vibeke

  Kommentar af Vibeke — 22. februar 2009 @ 23:12

 2. Vibeke – tak; jeg rødmer jo næsten 🙂
  Jeg tror, Charlotte lærte at Pakke med stort P – og hun lærte også begrebet “To Travel Light”.
  For at få plads til alle gaverne, hun ville have med hjem, forærede hun det meste af sit tøj væk til nogen, der havde mere brug for det end hun. Det synes jeg var så flot.

  Kommentar af Ellen — 22. februar 2009 @ 23:30

 3. Jeg nød at se dit smukke Afrikatema! Jeg holder meget af afrikansk kunstværk som fx kurve og udskårne figurer, og hvis jeg havde plads ville jeg have mange flere ting fra Anfrika og Sydamerika i mit hjem.

  Rigtig god tur til England, Ellen! Jeg er spændt på, om du tager pc’en med 😉
  Det kunne være spændende at følge din dag med sjove oplevelser …

  Kommentar af Madame — 23. februar 2009 @ 8:01

 4. Madame – afrikansk kunsthåndværk er meget smukt også i mine øjne – jeg kunne godt tænke mig at have mulighed for at indrette et helt rum med Afrika som tema.

  Jeg tror nu, det ender med, at jeg ikke tager pc med…den passer ikke så godt i den håndbagage, jeg vil bruge :o)
  Jeg vil nok hellere prøve, om jeg kan logge mig ind på Charlottes pc.

  Kommentar af Ellen — 23. februar 2009 @ 8:14

 5. God tur Ellen, jeg ville ellers synes at en bærbar var nemmere at transportere med end to skrøbelige træfigurer 😉

  Kommentar af Lene — 23. februar 2009 @ 11:37

 6. Åh Lene – Ha ha og tak – den står lige 1-0 til dig 😮
  Meget god pointe, men mine hjemmesyede stoftasker er godt nok rummelige, men bløde og derfor ikke særlig pc-venlige…

  Kommentar af Ellen — 23. februar 2009 @ 12:32

 7. Dejligt med et lille stykke Afrika i dit eget hjem. Jeg kan allerbedst lide historien om frøkapslerne og frøene. Sådan nogle ting slæber jeg også hjem og derfor går jeg altid gennem tolden med dårlig samvittighed for så vidt jeg ved er det forbudt. Det er så mit eget lille lovbrud, men da jeg ikke begår så mange tænker jeg at det går og det samme må gælde dig. Jeg håber du får en skøn tur og sender tanker med på rejsen.

  Kommentar af Marina — 23. februar 2009 @ 20:56

  • Marina – Jeg holder meget af mit lille afrikanske hjørne. Jeg har altid bildt mig selv ind, at jeg ligner den inkarnerede uskyldighed i tolden, og faktisk blev jeg plukket ud, da vi kom hjem fra omtalte tur. Han var mest interesseret i, om vi smuglede spiritus, cigaretter eller for dyre souvenirs, og da vi ikke gjorde det, slap vi for yderligere tiltale – jeg ved faktisk ikke engang, om han lagde mærke til, hvad der var pakket ind rundt omkring i kufferten, men det må han have gjort… de er jo nogle erfarne herrer/damer, de toldere 😮
   Og tak – jeg er sikker på, at jeg får en skøn tur 🙂

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2009 @ 21:20

 8. Du må have en rigtig god tur, hvadenten du nu beslutter dig til at tage pc’en med eller ej.

  Kommentar af Henny Stewart — 23. februar 2009 @ 21:20

  • Tak, Henny 🙂
   Beslutning er truffet: Den kommer ikke med ud og flyve denne gang – det må den have til gode til påske, hvor John skal med og nok tager en stivere taske med, end jeg gør i morgen.

   Kommentar af Ellen — 23. februar 2009 @ 21:24

 9. ja jeg fik jo ikke ønsket dig god tur før afrejsen. Men så velkommen hjem? Jeg håber at du havde et fantastiskt ophold og nød dine børnebørn og resten af familien.

  Kommentar af Havehyrden — 25. februar 2009 @ 18:41

 10. Havehyrde -tak… 🙂 jeg er endnu ikke hjemvendt, men maa lege gaest paa min blog for at kunne komme igennem.
  Jeg nyder hvert minut, og ungerne er selvfoelgelig pragtfulde :o)

  Kommentar af Ellen — 26. februar 2009 @ 0:11


RSS feed for comments on this post.

Skab en gratis hjemmeside eller blog på WordPress.com.